• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Eğitim & Kariyer

Üniversite okumamış biriyle evlenir miydiniz?

Gizli Üye
Gizli Üye
(25-29)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
117
Yapay Zekaya Sor

Siz üniversite mezunusunuz diyelim ve lise mezunu biriyle evlenme fikrine nasil bakardiniz?

Üniversite okumamış biriyle evlenir miydiniz?
Lise Soruları Üniversite Soruları Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
18 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Evlenmezdim. Böyle bir ilişki yaşamış biri olarak söylüyorum. Tabi o yaşlarda daha üniversitedeyim, biraz akıl da havada. Sevgi her şeyi yener zannediyorum. Bir beyle tanışmıştım. Ben 20 yaşındaydım o 26. Ama okumamıştı. Hatta liseyi bile bitirmemişti daha. Okumasını geçtim çalışmıyordu da. Kalp hastası babasının aldığı iki kuruşu yiyordu. İçkisi, sigarası her şeyi vardı. Ağız desen bin ton küfür akıyor, sürekli bana bağırıyordu. Açıp bir sayfa kitap okumuşluğu yoktu. Ve o kadar cahildi ki üniversitenin sınıf bilgilendirme grubunda oluşumu bile o... rospuluk olarak nitelendirirdi. Hani o tüm sınıfın olduğu gruplar, dersin saatini bile ordan öğrendiğimiz gruplar. Üniversite boyu dışarı bile çıkamadım, kız arkadaşlarımla bile. Son sınıfta staja gitmeme bile çıldırıyordu. Neymiş öğretmenler odasında erkek öğretmenler de varmış. Son sene Kpss çalışmam lazımken gün boyu evde boş oturduğu için benim de onunla ilgilenmemi bekleyip sorun çıkartıyordu. Sınav bile çalışmama engel oldu bu herif be. Mezun oldum aileme açtım. Ailem istemedi işsiz güçsüz, okumamış. Baktılar eller kollar dövme dolu. Tabi o küfürlerini içmelerini falan bilmiyorlar. Aşktan gözüm kör gibiydi ama akıllanmaya başlamıştım. Ailem asla istemedi ben ayrılmadım. Sonraki sene sınava çalışırken yine engel oldu. Bu sefer dinlemedim oturdum güzelce derse. Fakülte 1. Si kızım bir erkek yüzünden napıyorum kendime dedim. Ben ders çalışıyorum diye beni aldattı. Neymiş saatlerce dersteymişim. Ailemi de karşıma almıştım. Ayrıldım gitti şerefsizden iyi de oldu. Yoksa çok kötü bir hayat sürecektim. O sene öyle bir çalıştım ki atandım. Çok da güzel bir öğretmen oldum. Bulunduğum yerde de kader kısmet bir beyle tanıştım yıllar sonra. Polis memuru idi yolda kalmıştım köyde çalıştığım için yardımcı oldu sağ olsun. O da öğretmenmiş ataması gelmemiş meğerse. Bir konuşmaya başladık kültür akıyor o kadar kaliteli muhabbet görmedim ömrümde. Tam benim gibiydi. Kötü alışkanlığı yoktu, efendiydi. Şükrettim Rabbime. Nişanlıyız şimdi. Yazın evleniyoruz. O kadar mutluyum ki.
    Demem o ki bence herkes dengiyle olmalı. Aksi takdirde sıkıntılar zinciri oluşuyor. Ve bazen severken biraz da beynimizi kullanmamız lazım. Benim kadar duygusal olmayın. Allah yine hayırlısını veriyor ama bazı acıları çekiyoruz işte.

5
    32 Yorumla
    • Benzersiz_zevkler
      Benzersiz_zevkler
      +1 yıl

Ömür boyu sağlıklı ve huzurlu, mutluluklar dilerim 🙏

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Çok teşekkür ederim. Ben de size dilerim, her şeyin en güzeli sizleri de bulsun. 😊🙏

Yorumla
    • Benzersiz_zevkler
      Benzersiz_zevkler
      +1 yıl

Allah razı olsun
      Amin 🙏 cümlemizin

Yorumla
    • Bordo_Bereli0001
      Bordo_Bereli0001
      +1 yıl

Abla kusura bakmada içkisi sigarası olan biriylr neden sevgili oldunki baştan hata yapmışsın , dur tahmin edeyim az birsey keko birşeydi o halini maskulen zannedip hoşuna gitti. Tamam anlıyorum kadınlar doğaları gereği kendisini koruyacak erkek istiyor. İyi erkek sizi koruyamazmı tabikide korur sadece erkeklerin birçoğunu hafife alıyorsunuz potansiyelini görseniz hepsinin aynı olduğunu fark edersiniz.

Yorumla
    • Mutlulukneydi89
      Mutlulukneydi89
      +1 yıl

@Bordo_Bereli0001 gençken çogu insan saçma kisilerden hoslanip sacma sapan kisilere asik olabiliyor olmayanlar çok sansli ama olanlarda bilerek isteyerek yapmiyordur. misal erkeklerin coguda onlarii üzen kendini beğenmiş kibirli havali gaddar kalbi katı bencil kizlari seviyor

Yorumla
    • Bordo_Bereli0001
      Bordo_Bereli0001
      +1 yıl

@Mutlulukneydi89 böyle şeyi ilk defa senden duydum erkekler öyle kadınlardan hoşlanmaz , kötü erkekler bile saf kendi halinde kolay yönetebileceği kız arar. İlişkilerde genellikle duygusal düşünüp partnerini yanlış seçenler kadınlar oluyor. Bu yüzden aldatılanların çoğu kadın.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Bordo_Bereli0001 içkisini sigarasını bilmiyordum ki yoksa hiç hoşlanmam. Benim okuduğum yere ablasının yanına gezmeye gelmişti o zaman tanıştık. O yüzden uzun bir süre uzakta kaldık o yüzden de içkisinden sigarasından çok sonra haberim oldu sakladı. Dıştan normal biriydi dövmeleri sıkıntıydu tek sildircem dedi sildirmedi. Ama çok sonra çıktı o küfürleri falan ortaya. Benim hatam bunları fark edince direkt ayrılmamak oldu o yaştaki akılla bu yaştaki akıl çok farklı be

Yorumla
    • Bordo_Bereli0001
      Bordo_Bereli0001
      +1 yıl

Genel olarak bilmemde , ben mesela dövmeli içkili fırlama tipte kadınlardan asla hoşlanmadım 18 yaşımdada böyleydim şimdide böyle bilincim hala eskisi gibi. Bana kalırsa kadınlar dışardan olgun gibi gözüksede daha genç olgunlaşıyorlar.

Yorumla
    • dey2m
      dey2m
      +1 yıl

Çok güzel hikayeymis umarım çok mutlu olursunuz

Yorumla
    • kendineedebiyatci
      kendineedebiyatci
      +1 yıl

Bu durumun pek okumakla alakası yok bahsettiğin kişinin karakteri zayıfmış

Yorumla
    • Mutlulukneydi89
      Mutlulukneydi89
      +1 yıl

@Bordo_Bereli0001 sizin etrafinizda olmamis olabilir ama coğu kendine asik eden kizlar hanim hanimcik olsada simarik kibirli tepeden bakan kizlar. bunu evli kisilerdede gördüm ve cogu erkekler seviyor bu tarz durumlari. ha bu söyledigim seyde güzel kizlar icin gecerli kız biraz az bakimsiz olsun simarikligini kaprisliginin k sını bile cekmez erkeklerin çoğu böyle yaaaa..

Yorumla
    • Mutlulukneydi89
      Mutlulukneydi89
      +1 yıl

Ha birde para seven kadini sevmeyiz derler ama robot süpürge makinasi isteyen kadinlarin pesinden kosarlar. Kadinlar öyleyse erkeklerde böyle iste. Dünya yalan zaten insani ne olsun

Yorumla
    • Bordo_Bereli0001
      Bordo_Bereli0001
      +1 yıl

@Mutlulukneydi89 erkeklerin içgüdüsünde böyle kadınlardan hoşlanma yok bilimsel birsey değil , ama kadınlar kendilerini koruyacak maskulen erkek arar. Keko veya bodboy tipleri maskulen zannedip , iyi erkekleri saçma şekilde pasif damgası atıp seçmeyen yine kadınlar. İlişkilerde yanlış tercih yapan sonu hüsranla biten aldatılanlar yine kadınlar , sağda solda yalnız dolaşan yine iyi adamlar. Örnekleri milyonlarca var dünya genelinde bile.

Yorumla
    • kendineedebiyatci
      kendineedebiyatci
      +1 yıl

@Bordo_Bereli0001 biz de erkeklerde aynı düşüncedeyiz. Geç olgunlaşan sizsiniz. Dikkat ettiyseniz evli çiftler hep kendilerinden bir kaç yaş büyük erkeklerle evlenirler. Ben şuana kadar aynı yaşıt pek görmedim varsa da hep 25 26 27 yaşlarında birbirlerini bulup evleniyorlar. Benim bir arkadaşım var kendinden 2 yaş küçük bir erkekle şu an sevgili hatta nişanlanacaklar inşallah kendisi söyleyemiyor ama bebek büyütse bu kadar zorlanmazdı kız. (22 yaşında bir erkekten bahsediyorum 😅)

Yorumla
    • Bordo_Bereli0001
      Bordo_Bereli0001
      +1 yıl

@kendineeedebiyatci benim çevremdeki erkekler aklı basında sigarası içkisi dövmesi olmayan efendi vizyonlu adamlar demekki böyle erkekler varmış , ve böyle arkadaşlarım yaşları oldu 25-26 hala yalnızlar karakter olarak çok mütevazilar. Ayrıca kadınlarin kendilerinden yaşca büyük erkekle evlenmesi olgunlukla alakalı değil kadinların bilimsel olarak hipergamik canlı olmasından dolayıdır. Yaş küçük kadının peşinden 30 lu tecrübeli erkeklerden teklif gelince kendi yaşındaki birini değilde yaşca büyük birisini tercih edecektir. Bunun olgunlukla değil statüyle güçle alakası var. Kadınların kendi yaşıt erkekleri genel olarak seçmeme sebebi seçeneklerinin fazla olmasından dolayıdır.

Yorumla
    • kendineedebiyatci
      kendineedebiyatci
      +1 yıl

@Bordo_Bereli0001 "hipergamik canlı"😇. Her neyse haklısın ona lafım yok. Diğer yorumlarını da okudum ve hak verdim sadece geç olgunlaşma meselesi hakkında görüş farklılığım oldu yazmak istedim bunu zıtlık oluşturmak için yapmadım uzmanların da söylediği bir şeydir bu "erkekler daha geç olgunlaşırlar".

Sigara içki dövme konusuna gelecek olursak. Bu konuda çok hassasım Allah düşmanımın bile başına vermesin öyle birini çok şükür ailemde yok o yüzden ben de böyle birini tercih etmek istemezdim. Allah hayırlısını versin ne diyebilirim ki

Yorumla
    • Birgunbelki9999
      Birgunbelki9999
      +1 yıl

Size hak veriyorum. Davul bile dengi dengine. Ben bu düşünceyi yukarıda belirttim isyan ettiler. Bence üniversite mezunuysan karşındaki insan da oyle olmalı. Fikir ayrılığı çok olur yoksa

Yorumla
    • Bordo_Bereli0001
      Bordo_Bereli0001
      +1 yıl

@kendineeedebiyatcı ben kadınların hayat okulundan ögrenme alanlarının kısıtlı olduğunu düşünüyorum ve coğu kadın konfor alanının dışına çıkamıyor , olgun olmamak kötü birsey değil insanın içi iyi olsun yeter. Erkeklerin olgunlaşma sürecindeki zorlukları aynısını kadınlar yaşasa çoğunun kaldırmayacağı düşünüyorum. :) sen olgun kız olabilirsin ama genel düşüncem böyle.

Yorumla
    • kendineedebiyatci
      kendineedebiyatci
      +1 yıl

@Bordo_Bereli0001 kendimden pay biçemiyorum bu durumlarda o konuda bir şey diyemem. Düşüncelerine de saygı duyuyorum. Ama merak ettiğim bir şey var mesela ne gibi zorluklarınız var. Benim de bir erkek kardeşlerim var ve her anlarında neredeyse beraberiz. Eğer para kazanma ev gecindirme gibi zorluklardan bahsediyorsan hak veririm ama zaten böyle şeyleri artık çoğu kadın tek başına da yapabiliyor.

Yorumla
    • Bordo_Bereli0001
      Bordo_Bereli0001
      +1 yıl

@kendineewdebiyatcı kadınların ev geçindirme zorunluluğu yok :) mesela sen işsiz kaldığında annen ve baban seni kabul edecekken , aynı muameleyi erkeğe yapmazlar ayrıca bizim zorunlu askerliğimiz var orada takım halinde ilerlemeyi uyumlu olmayı öğreniyorsun. Veya sen işsiz olduğunda kolay aile kurabilecek eş adayı bulabiliyken işsiz erkek aile kuramaz annesi ve babası bile dışlar hayatı olmaz , Hobilerimiz uğraştığımız alanlar bile konfor dışında risk alacak cesaretli uğraşlar oluyor ve insana ayrı hayat dersi veriyor. Zorluklarla başa çıktıkca mütevazi olmayı vicdanlı olmayı öğreniyorsun. Empati duygun gelişiyor. Bir insan ne kadar kadar konfor alaninin dışindan cikmazsa o kadar olgunluğu az oluyor dünya benim etrafımda dönüyor zannediyor bu hep böyledir küçük yaşta olan konfor alanında olan erkeklerde dahil.

Yorumla
    • Bordo_Bereli0001
      Bordo_Bereli0001
      +1 yıl

@kendineedebiyatci yukarda yazdim etiket düşmemiş olabilir yanlış kodlamişim ismini :)

Yorumla
    • ZeynepLiva
      ZeynepLiva
      +1 yıl

Sizin ilişkinizde okumamışlığı ile alakalı değil tamamen karaktersiz bir insanla birlikte olmanızdan kaynaklı bir sorun var lise mezunu ya da ilk okul mezunu olup benim diyen üniversite mezunh pek çok okumuş cahil den daha aklı başında olanları da var

Yorumla
    • kendineedebiyatci
      kendineedebiyatci
      +1 yıl

@Bordo_Bereli0001 anladım. Maddi olarak haklısın ama askerlik falan... bilemiyorum da Türkiyedeki çoğu kız askerlik yapabilir. İnanmıyorsun ama yemin ederim sana yapar. Uyum dediğin ne mesela? Bizim için en basiti bi zaten. Disiplin desen yine erkeklerden çok daha iyiyiz çünkü senin de dediğin gibi "konfor alanımızın dışına çıkmıyoruz" en başından beri kurallarla büyütüldük çoğumuz. Bu yüzden disiplini bizden daha iyi kimse sağlayamaz haksızsam söyle lütfen. Bunu bir zorluk olarak karşıma çıkarman saçma oldu kusura bakma. Maddi konuda dibine kadar haklı olduğunu belirtmiştim zaten...

Yorumla
    • kendineedebiyatci
      kendineedebiyatci
      +1 yıl

Askerlik sana sadece silah tutmayı göstermiyor değil mi? Asıl aşılamak istenen ne? Senden duymak isterim açıkçası

Yorumla
    • degersizuye
      degersizuye
      +1 yıl

Çoğu kız zaten öyle düşünüyor aşktan gözü kör oluyor, erkeğin küfürünü görmezden geliyor ama size karışan biriyle de yani bir ilişkiye adım atmanız mantıksızmış ama şimdiki hayatınızda mutluluklar diliyorum, Allah tamamına erdirsin.

Yorumla
    • Bordo_Bereli0001
      Bordo_Bereli0001
      +1 yıl

@kendineedebiyatci konu askerlikte fiziksel zorluklar değil :) askerlikteki mantıksızlık çok ayrı konuda oralara girsek çıkamayız. zorlukları hesabı katsak bile çoğu kız kaldıramaz mesela benim babam askerde onbaşıymış kendisine emrinde olan askerler yüzünden aylarca komutanından sert dayak tekme tokat yemiş şu an dayak yok ama çok mantıksız cezalar var bunu çoğu kadın kaldıramaz duygulariniz çoğu ağır basıyor , konu sadece zorlukda değil zorluklarda hayatın sana hiç olduğunu ögrettiği ve bunu anladığında olgunluğun dahada artar hayata karşı mütevaziliğin empatin fazla olur.

Yorumla
    • kendineedebiyatci
      kendineedebiyatci
      +1 yıl

@Bordo_Bereli0001 peki. Ne diyebilirim ki. Anladım yani

Yorumla
    • di00ib
      di00ib
      +1 yıl

olayın üniversite mezunluğuyla ilgisi bile yok. hanzonun tekini bulmuşsun kaldı ki bunun üniversite okuyanları da var.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ben sadece bundan bahsetmedim ki. Karakteri zaten okumak veya okumamaya bağlamıyorum. Ama yukarda bahsettiğim şeylere dikkat etseniz görürdünüz eğitim farkını da ortaya koyuyorum. Mesela bir kitap almıştım ömründe okumamış kitap. Benim hediyemi de alıp kapağını açığ okumadı bile. Biraz eğitimli olsa idi okurdu

Yorumla
    • di00ib
      di00ib
      +1 yıl

zaten bende bundan bahsediyorum hanzo işte ne yapsan boş
      ailen gerçeği görmüş ama sen görememişsin maalesef gereksiz yere kendini cezalandırmışsın.
      okumayacak adama milyonlar döksen boş okumaz öğrenmez
      okuyacak adama kitap vermesende boş o gider gazete dergi ne bulduysa yine okur öğrenir

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Öyle orası zaten benim okumayıp çok okuyan arkadaşım da oldu, okuyup bir bilgi birikimi edinemeyen de. Ama yine de üniversite insana çok şey katıyor diye düşünüyorum bilgi harici de hayata dair. Üniversiteye başladığım benle bitirdiğim zamanki ben çok farklı idi. Ama dediğim gibi yine de anlaşmazlık çıkıyor. Erkek de kendinden üst kulvarda olan bir kadını kaldıramayıp kompleks yapıyor. Yanında kendinden daha çok okumuş, statüsü daha yüksek, daha fazla maaşı olan biri istemiyor. Ki bu dediğim gibi çalışmıyordu bile dediğim gibi. Ben de mükemmel üst statüdeyim demiyorum tabi ki ama benim dengim de yine kendim gibi bir öğretmendir, polis asker mühendistir. Ailem de öyle gördüler. O zaman kızmışlardı haklılarmış. Bu yalnızca sosyoekonomik boyutu işin

Yorumla
    • di00ib
      di00ib
      +1 yıl

tabiki erkeğin binlerce yıllık koruma güdüsünün gereği üstün olması gerekliliği genlerinde var.
      Bu yüzden bunu sorun edecek insanların olmasına şaşırmam ama konu ön beyin lobu gelişimine bakar/medeniyet lobu diyorum ben

Yorumla

En İyi Cevaplar

• beyzzzznur
    beyzzzznur Takip Et
    Xper 6 Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

Elinde güzel bir işi varsa, kendini geliştirmişse evlenmeyi düşünebilirim tabii. Ama bende üniversite mezunu olacak biri olduğum için üniversite mezunu olmasını daha çok isterim. Şimdi herkes üniversite mezunu ama birçoğu cahil, aklı fikri olmayan kişiler. Bakıp "bu yaşa nasıl gelmiş bu" diye düşüneceğim tipler üniversite mezunu. O yüzden kriterlerim arasında olsa da bundan daha öncelikli kriterlerim var diyebilirim. 🌼

0
    0 Yorumla
  • yavrupenguen
    yavrupenguen Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Üniversite okumamış birisiyle sevgili de olmam. Her üniversite okuyanla da olmam. Kaliteli bi üniversitede güzel bi bölümde okumuş olması, kendini geliştirmiş olması, sadece iq düzeyinde sayısal bi zeka değil sosyal ve duygusal zekası da yüksek olmalı. İşi dışında tutkuyla bağlandığı ve kendini geliştirdiği alanlar, hobileri olmalı.

1
    0 Yorumla
  • Criytical
    Criytical Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 48%
    +1 yıl

Sizce bu dönemde zeka seviyesi veya kendini geliştirmişlik konuları eğitim seviyesine göre mi belirleniyor saçmalamayın lütfen bakın önüne gelen herkes üniversite okuyor her sene milyonlarca işsiz bir işe yaramayan öğrenciler üniversite mezunu oluyor.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

94

Cevap

105

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.

Evet evlenirim üni okuması şart değil ben aşık olduğum için evleniyorum kalbini sevdiğim için bu benim için yeterlidir.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Eğer dinî güzelse evlenirim çünkü benim için dinî güzel olan birisi lazım ve çünkü sonuçta bu dünya boş bir dünya.. ölüm var ve sadece yaptıklarımızın karşılığını diğer dünyada göreceğiz yani ben karşımdaki kişiyi çok iddialı elbiseler giyen birisi olarak alırsam yani buradan kastım tesettürlü olmazsa evlenmem demiyorum.. bir sürü tesettüründe olmayan ama tesettürlülerden daha güzel ameller işleyen kızlarda var ve böylelerine denk gelmekte bir lütuftur, ama açık giyenen değil çıplaklığını gösteren birini ne yapacaksın seni cehenneme de sokabilir öyle insanlar böyle düşüneceksiniz, düşünmelisiniz de, onun sana ne faydası olacak diye düşünmeli bence insan, vesselam...

5
    0 Yorumla
  • _Güneş____00
    _Güneş____00 Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Üniversite mezunu birinin üniversite mezunu biriyle birliktelik kurması taraftarıyım ama maksimum liseye kadar da yine tölerans gösterebiliyorum. İlkokul olmasın da aman liseye razıyım ama tabii yine diyorum. Aslında dengi birini bulması taraftarıyım. Çünkü muhakkak bir arıza çıkıyor. Çevremde gördüm, görüyorum örneklerini. Ki bilmiyorum ama bir şekilde beni çekmiyor ilkokul mezunları. Üniversite zamanı denk gelmiştim mesela ilkokula mezunu birinin benimle sevgili olmak istemesine. Davranışları bile bana itici gelmişti. Belli oluyordu eğitim seviyesi konuşmalarından falan.

2
    1 Yorumla
    • _Güneş____00
      _Güneş____00
      +1 yıl

İlkokul*

• kendineedebiyatci
    kendineedebiyatci Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 99%
    +1 yıl

Mesele tahsil değil. Karakteri nasıl, düşünceleri ne durumda bunlar önemli. Nice okumamış gördüm okuyanlardan bin kat daha modern düşüncede olan... şahsi fikrim bu yönde okumamış biriyle bu şartlarla evlenilir. Emeğiyle çalışıp para kazanan evine ailesine önem veren her erkek mükemmel bir eş ve baba potansiyelindedir benim gözümde.

8
    1 Yorumla
    • panzerkopfwagen
      panzerkopfwagen
      +1 yıl

süper.. piyasada okul okumuş fakat bir esnafın dükkanına dahi nasıl girileceğini bilmeyen o kadar çok cahil insan var ki... dövmeye bıkarsın...

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

4. Üniversite okuyan biri olarak söylüyorum, üniversite okuyanların çoğu boş buna mühendislik belkide tıp okuyanlarda dahil okuyupta cahil olan insanlarda çok. Bir insanın kültürlü zeki oldugunu anlamak istiyorsanız o insanda ögrenme araştırma hevesi fazla olacak üniversite bilgisiyle kısıtlı kalmayacak. Sadece üniversitede ögrendiği bilgiyle egoluk taslayanlar cahilin en dibidir birçok üniversite mezunuda dahil. Bu yazıyı okuyan üniversite mezunlarıda kendini sorgulasın. Ben ne insanlar gördüm lise mezunu olduğu halde araştıra araştıra genel kültürü bilgisi öğrenmesi doktora seviyesinde olan. Bilgi ilim sadece okulda üniversitede olan bir şey değildir.

4
    0 Yorumla
  • aytenays
    aytenays Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

diploma değil cahil insanla evlenmemek gerekiyor

cahil insan insanı hayattan soğutur.

kafa yapısı ve hayata bakış açısı düzgün olmalı sığ görüşlü insanlar eksi benim için

kendini geliştiren ve ileri görüşlü insanlara ihtiyacımız var toplum olarak

türk aile yapısı gelenek ve görenekleri inan ki çekilecek gibi değil

6
    0 Yorumla
  • FigmudSreud
    FigmudSreud Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 756 cevap paylaştı.

Günümüzde üniversite okumak bir cacık değil. Eksi netle 150 puanla 4 yıllık kazanabileceğin bölümler var, he işsizlik garantili ama en azından 4 yıllık üniversite okudum diye kendini yalandan tatmin edebilirsin yani. Türkiye'de zaten Üniversite yok, eğitim yok kimse kendini kandırmasın tamamen prosedür gibi bir şey. O yüzden evet evlenebilirdim.

2
    0 Yorumla
  • minnoş0636
    minnoş0636 Takip Et
    Bilge Yaş: 37 , eic 52%
    +1 yıl

Diplomalı cahil de çok , normal cahil de çok bu ülkede. Benim için kriter değil ben üniversite mezunuyum ama karşımdaki insanda önce karakter arıyorum. Kendi ayakları üzerinde duruyorsa, helalinden kazanıyorsa, beni seviyor ve bana sadıksa daha ne isteyim ben Allah'tan.

1
    0 Yorumla
  • Sinirrr
    Sinirrr Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 96%
    +1 yıl

O kişiye karşı duygularım ve mantık olarak uyuşuyorsa neden olmasın.. önemli olan ona duyulan mucizevi hissiyat. Sana saygıdı varsa, seninle zaman geçirebiliyorsa, seni harbiden sen olduğun için seviyorsa, sana baktìğında içindeki fìrtınaları görebiliyor ve elinden gelenini var gücüyle yapıyorsa, yorulsada sen azıcık mutlu ol diye... bu şey varya çok kìymetli benim için❤

0
    0 Yorumla
  • Boğaliçe
    Boğaliçe Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 82%
    +1 yıl

Böyle bakılmamalı, okuyanında aşırı kültürsüzğü var. Ben yüksek lisans yapmış biri olarak, lise diplomasını bile saçma sapan zar zor şekilde almış bi insanla ilişki yaşadım bi ara. Evrim teorisinin ne olduğunu bilmiyordu, ilk kez duymuştu, çok sorguladım o an o ilişkiyi…

0
    0 Yorumla
  • Gece__Meleği
    Gece__Meleği Takip Et
    Yoda Yaş: 20 , eic 98%
    +1 yıl

Üniversite okumuş insanla okumamış insan arasında gerçekçi olmak gerekirse çok fark var bu yüzden eğitimli biriyle olan evlilik daha sağlıklı olur. Üniversite okumamış insanlara bakınca cahil, mantıksız ve görgüsüz olduklarını görüyorum bu yüzden cevabım hayır.

0
    0 Yorumla
  • yolcununbiri
    yolcununbiri Takip Et
    Guru Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

Olmazsa olmaz değil benim için çünkü bazı zamanlar benimde bırakasım geliyor. Ama gelişimi ve yetkinliği önemli. Kendine ne katmış? Okumadı ama'sı ne? Yani sebebini ve amacını anlarsam daha yerinde bir cevap verebilirim. Mesela bilindik, girişimcilerden de üniversite okumamışlar var. Yani tembel değilse olabilir

0
    0 Yorumla
  • ForgottenTomb
    ForgottenTomb Takip Et
    Yoda Yaş: 42 , eic 100%
    +1 yıl

Evlenirdim evet... aşağıda arkadaşın birinin yazısını okudum kendisi neyazıkki insana denk gelmemiş...her okumamış içkici serseri olur diye bir kaide yok... okuyupta karşısındaki insanı köle olarak gören büyüklenen haktan hukuktan anlamayan kişilerde var... bana göre kibar anlayışlı ve karşısındaki kişiye değer veren biri olsun evlenirdim... bu benim düşüncem

0
    0 Yorumla
  • eduussaa
    eduussaa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 20 , eic 100%
    +1 yıl

evlenmezdim, üniversite mezunu olması lazım çünkü ben üniversite mezunu olmuş olacağım. üniversite hayata çok şey katıyor bence, bilgi birikim kültür yönünden. benim gibi görmüş olması lazım eşitlik açısından. diğer türlü olunca biri altta kalıyor o zaman sağlıklı bir ilişki olmuyor. ayrıca gelecek açısından da lise mezunu olan birinin işi belli olduğundan (eğer ticaret yapmıyorsa) bir gelecek düşünemem.

0
    1 Yorumla
    • muhammet0707
      muhammet0707
      +1 yıl

Üniversite okuyup cahil çok

Yorumla
  • busbus000
    busbus000 Takip Et
    Bilge Yaş: 20 , eic 99%
    +1 yıl

Üniversite mezunu olmak turkiyede bir meziyet değil mezunların bilgisi ile lise mezunun bilgisi farklı değil eğer ODTÜ itu vs gibi köklü Üniversitelerden mezun olmuşsa kişi neyse ama saçma sapan 2 yılık 4 yıllık dag başı üniversitelerden mezunsa evlenebilirler çünkü kültür farkı oluşmaz

0
    0 Yorumla
  • 16Tolga1989
    16Tolga1989 Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

işe mi alıyoruz? önemli olan kafaların uyması ama günümüzde evlilikler sadece gösteriş amaçlı olduğu için millete benim eşim şurdan mezun şöyle zengin böyle güzel diye anlatılmak için evleniliyor böyle bir eş bulmak başarılı sanılıyor ve sonra ömür boyu mutsuz olunuyor

0
    0 Yorumla
  • DanteOnTheRoad
    DanteOnTheRoad Takip Et
    Xper 3 Yaş: 32
    +1 yıl

1) Öncelikle insanın eğitim ve öğretim kelimelerinin anlamını bilmesi gerekir.
    2) Öğretim görmüş olmak sağlıklı bir ilişki için ölçüt değil.
    3) Bir eş ya da standart bir bireyin kitap okuması, empati yapabilmesi, farklılıklara açık olması, yardımsever ve ahlaklı olması gerekir. Etik değerlerini farkında olması ve bunları uyguluyor olması gerekir.
    4) Üniversite mezunu olan birisi olarak gittgimde zaten daha öncesinde karakterimi olumlu yönde değiştirecek herhangi bir şey öğrenmedim, tam tersine gerçek hayatıma etki etmeyen yontma taş çağından kalan formüllere maruz kaldım.

Sözün özü şu üniversite özellikle ülkemizde ancak diplomalı cahilliğin sembolü olabilir. Sağlıklı bir ilişki içinse anlayış, sadakat ve çalışkanlık gerekir.

0
    0 Yorumla
  • dayanaamıyorum
    dayanaamıyorum Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Üni mezunuyum ama evleneceğim kişinin tahsilinin hiç önemi yok ama okuma yazma bilmesini isterim

Önemli olan ne mezunu olduğu değil cahil olmaması cahil insanla ömür geçmez ve cahillikle bilgisizliğin farkını bilmeden yorumuma yorumda bulunmayın lütfen

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Eşim Türkiye’nin çok iyi üniversitelerinden birinden mezun olmuş biri ben ise lise mezunuyum 6 senedir evliyiz ve bu durum aramızda hiçbir zaman sorun olmadı, hayata karşı bakış açınız aynı ise ve her konuda konuşabiliyorsanız kendinizi geliştirdiyseniz en önemlisi gelişime, öğrenmeye açıksanız bence bir kriter olmaktan çıkıyor🙏

5
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Benim için kesinlikle bir kriter eğitim konusunda benden çok çok iyi olsun demiyorum ama en azından benle denk olsun eski sevgilim okumamıs bir insandı okuması içinde cok cabaladım bit sure sonra onun annesi gibi oldum ayrıca içten içe hep benı kıskandı okuyamazsın okusanda çalısamazsın o popiş sende yok gibi iğrenç kelimeler kullanıyordu sonrakı sevgilim uçak muhendisiydi ve inanılmaz desgekleyıcı biriydi bir çok seyı basardıysam onun yardımı coktur he ama sonunda onunlada ayrıldık olmadı

2
    9 Yorumla
    • Benzersiz_zevkler
      Benzersiz_zevkler
      +1 yıl

Eğitimli misin sende

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Evet üniversite okuyorum

Yorumla
    • Benzersiz_zevkler
      Benzersiz_zevkler
      +1 yıl

Bölüm ne

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Uluslararsı ticaret ve lojistik

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

İyi bir unide okuyoru

Yorumla
    • Benzersiz_zevkler
      Benzersiz_zevkler
      +1 yıl

Ne güzel başarılar diliyorum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Teşekkür ederim sen okudun mu

Yorumla
    • Benzersiz_zevkler
      Benzersiz_zevkler
      +1 yıl

Güzel sanatlar fakültesi
      Resim eğitim bölümü

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Çok güzelmiş hakkında hayırlısı olsun

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Erkekler eğitim, ekonomi vs gibi durumlarda kadınlar onlardan yukarıda olunca kaldıramıyor bir kıskançlık durumu söz konusu oluyor. Eskiden okulu önemsemiyordum. Ben üniversite mezunuyum görüştüklerim lise mezunuydu. Ama tecrübe ettikçe eğitimde, ekonomide kadın ve erkeğin denk olması gerektiğini düşünmeye başladım. Şu an üniversite okumamış biriyle arkadaş olurum ama sevgili olmam evlenmem de. Kendini geliştirmektir önemli olan ama ben lise mezunu ya da hiç okumamış birinde kendini geliştirme durumu görmedim şu ana kadar. O kadar çalıştım iş çevremde de okumamış insanlar oldu ama okumuş insanın duruşu, davranışı, konuşma şekli bambaşka oluyor.

2
    0 Yorumla
  • Cengizay82
    Cengizay82 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43 , eic 100%
    +1 yıl

Üniversite mezunu olmak günümüzde bir statü göstergesi değil eğitim kalitesi malum o yüzden kendini geliştirmiş yetiştirmiş kim olursa olsun statüsüne bakmaksızın evlenirim önemli olan kendini geliştirmiş olması

1
    0 Yorumla
  • amaaan_canimmm
    amaaan_canimmm Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Benim açımdan önemli değil bir insanla anlaşmama sosyal statüsü veya mesleği değil kendini ne derece ne kadar geliştirmiş hem ahlak hem kültür hem zeka tamirci olup karakteri çok düzgün olan zeki insanlar da var sırf tamirci diye şey yapmamak lazım

0
    0 Yorumla
  • akkusmstafa
    akkusmstafa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Eğitim maddi durum bunlar pek göz önünde olunmaması gereken şeylerdir önemli olan vizyonunuz aynı mı anlaşabiliyormusunuz sadece siz olduğunuz için mi seviyor onun mesleği ile yaşam hayatına anlayışla bakabilecekmisiniz bunlar daha önemli

0
    0 Yorumla
  • sky7777
    sky7777 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40 , eic 96%
    +1 yıl

Bu tamamen kişilere bağlı. 3 üniversite mezunu biri olarak, Normal de evet olur derim. Ama etrafım da üniversite okumamış çok nadide insanlar. Üniversite mezunu biriyle evlense bir sıkıntı yaşayacağını hiç sanmıyorum.

0
    0 Yorumla
  • ÇapkınPrenss
    ÇapkınPrenss Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 94%
    +1 yıl

Yaw İnsanlarımız çok saçma olmuşlar okuduysa falan işte bu derler ben mesela inşaat mühendisiyim ille okul okumuş mesleği olacak kadınla evlenmem gerekmiyor bu kim olursa olsun anlaşırsam evlenirim

1
    0 Yorumla
  • anaksimandros24
    anaksimandros24 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 98%
    +1 yıl

Çıtayı çok yükseltmişsiniz ya, hani nefes alsın yeterdi: d şaka şaka, ne üniversiteli mezunlar var hiçbir bilgileri yok. Entelektüel bilgisi olmayan biriyle pek evleneceğimi sanmıyorum, diploma bunu sağlamıyor

0
    0 Yorumla
  • gumuskasik
    gumuskasik Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 98%
    +1 yıl

Eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır.

Özellikle ülkemizde sokak başı iki kata kurulmuş saçma sapan üniversiteler sonrasında iyice ayağa düşen bir durumu kriter haline getirmemek lazım.

1
    0 Yorumla
  • Asel678899
    Asel678899 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Sevsin , saysın , sadakatli, doğru olsun, karekteri sağlam olsun, güven tam sağlasın ne mezunu olduğu önemli değil onca okuyupta karekteri boş olanla evlenmektense evlenmem

1
    1 Yorumla
    • 1varimis
      1varimis
      +1 yıl

👏🏻

Yorumla
  • zeytinciler
    zeytinciler Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 98%
    +1 yıl

Bakacağım diğer şeylerden vakit bulursam eğtim durumunada sırf meraktan bakarım
    Ama diğer önceliklerimi karşılamış birisi için eğtim durumu hiçbir etki yaratmaz bende

1
    0 Yorumla
  • HerrscherCodeZero
    HerrscherCodeZero Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 91%
    +1 yıl

Hayat dikdörtgen bir diploma ile ilerlemiyor. Şöyle düşün sen istediğin kadar üniversite oku ama bir insanı hâlâ kişiliğine göre tanımayı ogrenememissen o 4 yıl boşa gitmiş demektir

1
    2 Yorumla
    • ssıfırtoleranss
      ssıfırtoleranss
      +1 yıl

Konuştu kral

Yorumla
    • HerrscherCodeZero
      HerrscherCodeZero
      +1 yıl

Tedbili kıyafet ile aranıza indim. Ayık olun kelleler gitmesin

Yorumla
  • kayroooshanim
    kayroooshanim Takip Et
    Xper 2 Yaş: 20
    +1 yıl

Yani kendini gelistirmisse evet ama emin olun o sa bir yere kadar bir arkadasım var babaannesi öğretmen kadın doğulu üniversite okumuş kadın cahil olduğu konular cok var ama okumusluk onu kapatıyor emin olun yani yararı var tabi okumanın ama bir çok kadının kabul edicegini sanmıyorum ben ederdim belki ama dedıgım gibi kendini geliştirmişse

0
    0 Yorumla
  • MelikeÇaytak
    MelikeÇaytak Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 95%
    +1 yıl

Tabi ki evlilikten önce üniversite önemli çünkü hayatta her zaman eğitimli olmak çok önemli ne kadar eğitimli olursan o kadar çok da sana değer verirler. Evlilik her zaman olur.

0
    0 Yorumla
  • ffurkanovic
    ffurkanovic Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26
    +1 yıl

Bence üniversite okumak bir kriter değil ama görgü açısından üniversite okumuş olmak bir tık daha iyi ama üniversite okumuş olanında terbiyesi bozulmuş oluyor genelde üniversite okuyan biriyim ben de bu arada kesinlikle insandan insana değişir insan her yerde insandır insan olmayan her yerde insan değildir insan olmayanı bağlasan da gider bacım yapar

0
    0 Yorumla
  • Enes3311
    Enes3311 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 28
    +1 yıl

Şöyle bir şey vardır erkek istediği kadar üniversite okusun hayatı yasamadikca asla okuduğu üniversiteler işe yaramaz okul erkeğin olgunlastirmaz okul sırf diploma olsun diye yoksa şu an üniversite mezunu olanlarin çoğu istemediği meslekleri yapıyorlar üstelik evlilik gibi önemli bir şey de ortaya eğitimi bahane ederseniz ohoo o evlilikten hayır felan gelmez

0
    0 Yorumla
  • alii_ozdemir
    alii_ozdemir Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30 , eic 96%
    +1 yıl

Evlenirim önemli olan kendisi bilmesi benim için. Karşı taraf kendini biliyor ve geliştirmiş ise hiç okumamış bile olabilir. Ben insanın kendini geliştirmesine bakıyorum biraz

0
    0 Yorumla
  • OsmanErol
    OsmanErol Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Okuğu üniversite ve bölüm bile önemli benim için beni anlayamaz ben onu analayamam yani sağlıklı bir ilişki olamaz küçümsme değil anahar ve kilit gibi

1
    0 Yorumla
  • Yalniž_kadîňn
    Yalniž_kadîňn Takip Et
    Yoda Yaş: 42 , eic 100%
    +1 yıl

Tahsili önemli değil , önemli olan kendini ne kadar egitebilmiş, geliştirebilmiş. Diplomalı cahil de çok hani

1
    1 Yorumla
    • key_06
      key_06
      +1 yıl

Çok haklısın diploma sadece teferruat

Yorumla
  • yagızdelıkanlııı
    yagızdelıkanlııı Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Evlenirdim ben üniversite okudum ama illa üniversite mezunu olacak diye şart koşmam sonuçta iki insan seviyor ve anlaşıyorsa sorun yoktur

1
    0 Yorumla
  • Nosad
    Nosad Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

Bu ne ya insanları böyle sınıflandırıyorlar. Esas olan karakter canısı o kadar universte okuyan erkek ve ya kiz taniyorum ki adam degiller

1
    0 Yorumla
  • F1F2F3
    F1F2F3 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 98%
    +1 yıl

Diplomalı çok cahil, saygısız, sadakatsiz, empati yoksunu insanlar gördüm.

Diploma değil kişiliği önemlidir.

1
    0 Yorumla
  • AngieTown
    AngieTown Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Üniversite mezunuyum yurtdışında okudum. Evlenecegim adamın da en azından kültürlü egitimli birisi olmasını isterim 🙏🏻 ✨

1
    0 Yorumla
  • mmsaci
    mmsaci Takip Et
    Guru Yaş: 53 , eic 97%
    +1 yıl

Ben ilk okul mezunu biri ile evlendim 15 senede kendini bir fok sanmaya başladı artık bekarım... 😂😂😂

0
    0 Yorumla
  • di00ib
    di00ib Takip Et
    Yoda Yaş: 46 , eic 99%
    +1 yıl

Eşeğe altın semerde vursan da eşektir.

Kaldı ki diplomalı nice eşekler yüzünden ülke rezalet içinde değil mi?

0
    0 Yorumla
  • qonulyazici
    qonulyazici Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 96%
    +1 yıl

Biriyle evlenmek için zekası ve kişisel gelişimi önemli..
    Doktora yapmis olsa nolur, kadının en büyük başarısı çocuk bakmaktir dedikten sonra😀

0
    0 Yorumla
  • leomania01
    leomania01 Takip Et
    Bilge Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

Okumayipta okuyan birinden daha kültürlü ve zeki kişilerde var hayatımızda. Bu bizler için bir kriter olmamalı, zaten çok saçma bir düşünce.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Ya şöyle bir gerçek var ben şehir dışında ve çok büyük zorluklar çeke çeke okudum hem maddi hem manevi bebim karşıma da tabiki de üniversite mezunu birisinin gelmesini isterim.
    İlkokul mezunu birisi gelse herkesin morali düşer ister istemez.

0
    0 Yorumla
  • ᎬᏞᎥf_ᎶᎥbᎥ_sᎬᏉmᎬᏦ
    ᎬᏞᎥf_ᎶᎥbᎥ_sᎬᏉmᎬᏦ Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 98%
    +1 yıl

Ben evlenirim ama bu kişiden kişiye değişir sanalda sevgili olduğum kız arkadaşım doktor idi ben mühendisim mesleğim için bıraktı gitti

0
    0 Yorumla
  • ftearthatr
    ftearthatr Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

Karakterine bakarım kendini yetistirebilmisse olur, ama tembellikten yapamamissa uzaklaşırım. Tembelliğe katlanamam

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

açıkcası kendini geliştirmiş olması önemli. Fakat bence bir erkek kadından daha üstün olmalı diye düşünüyorum. şahsen ben yüksek lisans yaptım ama lise mezunuyla düşünmem açıkcası. ileride bakış açılar çatışabilir.

0
    8 Yorumla
    • Bordo_Bereli0001
      Bordo_Bereli0001
      +1 yıl

Erkek kadından üstün olup , kadın bizden daha statüsü düşük seviye olarak düşük olacaksa neden erkekler evleniyorki?

Yorumla
    • champliver
      champliver
      +1 yıl

Buna hipergami diyoruz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@champliver istediğiniz gibi algilayin. Benim düşüncem bu. Ben üniversite okumuşsam karsimdski insanda üniversite mezunu olmali

Yorumla
    • champliver
      champliver
      +1 yıl

Kadınlar hipergamiktir normal bu dediğin zaten seni anlıyorum

Yorumla
    • Bordo_Bereli0001
      Bordo_Bereli0001
      +1 yıl

:) lise mezunu ve maaşı çok iyi genel kültürü iyi olan erkekse?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@champliver sonrasında ne yazık ki ilişkiler noktalaniyor. Bir erkek kendini geliştirmeli boş erkek de kadın da bir şey katmıyor.

Yorumla
    • Bordo_Bereli0001
      Bordo_Bereli0001
      +1 yıl

Merak ettimde yukarda sordum cevabiniz ne peki?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Bordo_Bereli0001 olumsuz olur sanırım bilmiyorum

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

ben evlenmem seçici olmak lazım biraz da önceden olsa evlenirim derdim de şimdi o kadar iyi niyetli yaklaşamıyorum sonuçta beni de illaki kendince birtakım sebeplerden istemeyen olur ben de kolay kolay beğenen biri olmayacağım

0
    0 Yorumla
  • Külkedisi921
    Külkedisi921 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Üniversite okumak çok basit. Siz sorun etmeseniz bile çevreniz eder. Ve bence üniversite okumuş birisi kendi denginde biri ile evlenmeli.

0
    0 Yorumla
  • atmc123
    atmc123 Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Yani kafa uyuşma konusunda bazı zorluklar yaşanabilir bakis acisi olabilir. Tabi bu ihtimaller dahilinde.

0
    0 Yorumla
  • aysekaptan
    aysekaptan Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 86%
    +1 yıl

türkiyede eğitim berbat olduğu için üniversite mezunlarının çoğu ilkokul mezunundan daha beter

0
    0 Yorumla
  • Subarusti
    Subarusti Takip Et
    Master Yaş: 29
    +1 yıl

Yoo fark etmez hayat koşulları belki de okumak istedi ama okuyamadı aşk işleri ile tahsil işleri ayrı tutulmalı bence

0
    0 Yorumla
  • Biyıldız
    Biyıldız Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40 , eic 97%
    +1 yıl

Saçmalık. Bu zihniyet yüzünden karakter plana dahil olmuyor ve sonuç hüsran boşanmalar niye arttı?

1
    0 Yorumla
  • Sen_kalbime_damla
    Sen_kalbime_damla Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

Evlenirim üniversite okumamış olması asla sorun değil

1
    0 Yorumla
  • Eimira
    Eimira Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Kadınlar bu konuda takıntılı olur , erkekler dış güzelliğe bakar çoğunlukla

1
    0 Yorumla
  • ruhu_münzevi
    ruhu_münzevi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 110 , eic 100%
    +1 yıl

Evlenirim, hic dusunmem. Universite okumus ama cahil o kadar insan var ki

1
    0 Yorumla
  • nevflll
    nevflll Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Evet ancak kültür olarak en azından yakın bir seviyede olmamız gerek

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (139)
Devamını Gör(184)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Üniversite okumamış biriyle evlenir miydiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Üniversite okumamış biriyle evlenir miydiniz? 37 cevap verildi
Üniversite okumamış biriyle evlenir misiniz? 27 cevap verildi
Üniversite mezunu olmayan biriyle evlenir miydiniz? 73 cevap verildi
Üniversite mezunu olmayan biriyle evlenir miydiniz? 42 cevap verildi
Üniversite mezunu olmayan biriyle evlenir miydiniz? 27 cevap verildi
Üniversite mezunu olmayan birisiyle evlenir miydiniz? 60 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Erkekler ortamı çok olan kızları sever mi?
  • Günde 2 defa duş alan biri eriyerek yok olur mu?
  • Yanında şımarmak istediğin biri var mı?
  • Biten bir ilişkiye dönmek, hata mıdır?
  • Kan ve saç telinden tesbih yaptırmak iyi bir hediye fikri mi?
  • Erkeklerin hoşlandığını anlamak neden bu kadar zor, herkesle mi flört ediyorlar?
  • Çok mu sabırlısın?
  • Aşka cesur musun?
  • İkidebir seviyor musun diye soran insanlara tepkiniz nedir😅?
  • İnsanları idare etmesini alttan almasını bilirmisiniz, yoksa tepkinizi koyarmısınız?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨