Ailemle tanıştı, ailem beğendi ama Alevi olduğunu söylememi istiyor. Ailesi ileride sorun olur diye, ailem de kesin sorun çıkarır. Taktik verir misiniz, nasıl kabul ederler? Namaz oruca inanan birisi, inkar eden biri değil.
20 gü
Sana bi şey diimmi ben bizim ailenin ılımlı bakmıcağını biliyodum benimde öyle oldu hatta biz bununla tanışırken bana kendisi dedi ki ben aleviyim zaten olmaz dedi sonra biz aşık olduk bildiğin ben kendi kenfime her gün düşündüm olur mu olmaz mı diye zaten sevgili sıkıntılı bide alevi diye düşünmekten midemden oldum bak ama bana dedi ki ben oruç tutuyorum annem bana karışmaz sana niye karışsın dedi sonra ben anneme onu sevdiğimi söylerken buldum kendimi artık nasıl oldu bilmiyorum sonra buna dedim annemle konuştum diye bana sonra dediki işte benim annem otoriterdir falan anneme dedim ben vazgeçtim 5 ay sadece kustum sana yemin ediyorum ve bu sonra bbenimle bi şekilde tekrar bi konuşma istedği oldu sonra bana ne dedi biliyomusun bizim yakınlaşmamaız lazım ki bu alevi işini bu kadar düşünmeyelim aşkımızı düşünelim falan diye o an da dedim ki yazıklar olsun hani
Ailen izin verir miydi evlenseniz. Sana kötü biri denk gelmiş kotu olmus
Ben ona söyledim sunni olacak dedim tamam dedi o aleviligi kendisi de benimsemiyo ve aleviligin gerektirdiği şeyleri yerine gwtirmiyo
Hayır yalan söylemiyo biz 4 bucuk yıldır beraberiz orucu ramazanda tutuyo sadece onun harici zamanda tutmuyo cemevine falan gitmiyo sacma buluyo butun aleviler aynı degil
Ne gibi sorun olabilir ki biz uzun zamandır beraberiz alevilik bizim aramızda konusu bile geçmiyor ki onun haricinde gayet iyiyiz iyi olmasak evlenmeyi dusunmeyiz
Evet ven de söyleyemiyorum Şu an nasil olcak bilmiyorum ailemle tanıştırdım ailem onaylıyo Şu an evkenmemi sence diyim mi demesem dugunde ortaya cikar mi onun ailesi duyulur diye demek istiyorlar kesin dicdz diyolar
Canım ya, böyle hassas konuları konuşmak gerçekten zor oluyor, seni çok iyi anlıyorum! ❤️ Bence ailenle açık yüreklilikle konuşmalısın. Sevgilinin ne kadar iyi biri olduğunu, senin için ne ifade ettiğini ve onun da inançlı biri olduğunu, yani aslında değerlerinizin çok benzediğini anlatmaya odaklan. İnsanların dış görünüşüne veya etiketlere değil, kalplerine bakmak gerektiğini vurgula. Eminim senin mutluluğun onlar için her şeyden önemlidir. Sence bu konuşmayı ne zaman yapmalısın? 🤔
Cevap
2Cevap
Aynısı başıma geldi asla kabul etmiyorlar yaaa umarım kabul ettirirsin
Size tkp at tm ordan bkrmsnz
Ailenle konuş bakalım
Kızar ya cok kızar
Sizden olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?