4 güBence Bu konuda öyle kesin, tek bir kalıba sığacak bir genelleme yapmak kesinlikle doğru değil. Kimisi hayatının aşkını bulduğunu sanıp evlenir, iki gün sonra Ben ne yaptım? diye başını taşlara vurur; kimisi de evliliğin getirdiği o köklü aidiyette, aile huzurunda aradığı mutlak mutluluğu bulur.
Madalyonun diğer yüzü de aynı. Bekar kalıp kendi hayatının efendisi olan, özgürlüğün tadını çıkaran ve acayip mutlu olan bir ton insan var. Ama aynı bekarlık, bir başkası için gece çöktüğünde koca bir yalnızlık ve pişmanlık duvarına da dönüşebiliyor.
Yani işin özü şu: Mutluluğun ya da pişmanlığın faturasını sadece evli ya da bekar etiketine kesmek doğru değil. İnsan nerede, kiminle ya da hangi kararla kendi içine sinebiliyorsa, doğru cevap orasıdır. Her iki yolun da kendine göre bir ağırlığı, bir bedeli var. Önemli olan, seçtiğin hayatın arkasında ne kadar dik ve asil durabildiğin.320 Yorumla
Soran4 güCok guzel açıklamışsin😊
- 4 gü
Teşekkür ederim
Soran4 güAma su var sosyal medyadan bence sanki ilişkisi olanlar mutlu gibi bir algı var
- 4 gü
Sosyal medya yazısına bakarsan hiç kimsenin paraya ihtiyacı yok herkes iş sahibi herkesin çok güzel bir işi gücü var ya da güzel bir evliliği var ama hayat sosyal medya ve sanal mecralardan ibaret değil ki onlar sadece süs
Soran4 güKesinlikle mesela kavga ediyorlar ama sosyal medyadan mutlu görünüyorlar. Mesela yaşıtlarım evleniyor ya onları görünce imrenme oluyor neden ben bekarım gibi
- 4 gü
Doğruyu söyleyeyim 35 yaşındayım bedensel engelliyim çevremde evlenen insanlar oluyor hatta yakın zamanda babamın iş arkadaşının evlenecek hiç de özenmiyorum Çünkü şatafatlı görünen düğünlerin arkasından belli bir zaman sonra geçimsizlik başlıyor hayır olmazsa Allah korkusu olması iman olmazsa İslam'ı uygun hayat olmazsa yapılan evliliğin Bir anlamı olmaz
Soran4 güBir de cidden kaci mutlu ve eşine sadik
- 4 gü
Onu diyorum hiçbir şey göründüğü gibi değil elbette gerçekten mutlu olanlar vardır ama sosyal medyadan hiçbir şey belli olmaz
Soran4 güBence mutlu olan cok cokk az bu devirde
Soran4 güEvliler hep arayışta
- 4 gü
Çünkü niye biliyor musun insanlar haram helal unuttu İslam'a uygun yaşamayı unuttu İslam dediğin zaman herkes iki adım geri atıyor bu yüzden mutluluğu kaybettiler kaç evde namaz kılınıyor en basiti kaç kişi dinini biliyor ya da önem veriyor kimse kusura bakmasın bütün sebebin varsa Allahü Teâlâ insanların unutmuş olması
Soran4 güSosyal medya bence etkiledi cok
- 4 gü
Aynen öyle hem de fazlasıyla ben kullanmıyorum mesela kapattım Instagram bir defa açtım iki defa kapattım
- 4 gü
Hatta ben çok önceden burayı da kapattım biraz sıkıldığım için açtım iyi mi hala okurum TGRT FM takip ederim Osman ünlü hoca dinlerim diyanet'e soralım programını izlerim dinimiz İslam diye bir web site var oradan dini konular okurum Aslında yapılacak o kadar çok şey var ki insanlar vaktini öldürüyor başka bir şey yapmıyor
Soran4 güOnu geçtim esra eroldakilri görmüyor musun
- 4 gü
Takip etmem biliyor musun
Soran4 güIste tiktoktan tanışıp baska adama kaciyorlsr aldatiyorlar fslan
- 4 gü
Ne diyelim Rabbim karşımıza düzgün insanlar çıkarsın
Soran4 güAmin iyi birini bulmak zoe
- 4 gü
Şöyle söyleyeyim Benim bu konularla hiç tecrübem yok o yüzden fikir veremeyeceğim
En İyi Cevaplar
Evli bireyler için yabancılar karı koca için
"ORTAK "tabiri kullanıyorlar..
Bunu iş ortaklığı gibi düşünen toplumlarda maalesef menfaat ve çıkar ilişkileri on plana çıkıyor.
Bizim millet olarak kadını sahiplenen kollayan koruyan bir anlayis varken maalesef Avrupa ozentisimi desek ya da modern yaşam biçimimi desek her ne ise aile kurumunu yavaş yavaş bitti. Sevgi saygı sadakat rafa kalktı benim dediğim olacak kafası hakim oldu.. Empati yetenegimizi kaynettik.. Güzelim Anadolunun cahil eğitimsiz insanı babam annem hep saygı ve sevgiyi ön planda tutarak 60 yıl bir yastikta kocadilar. Babamın anneme bir tokat attigini biilmem..
Teknolojik gelişmeler ve ekonomik koşullar sosyal yapiyida zedeledi destekte biz daha fakir yiyecek ekmek zor bulan ama mutlu olan insanlar gördük..
Sorun aslında ailelerin işine karismasi bencil davranma. Saygi empati olmaysi..
Evlilik yaş ortalamasi 35 olmuş. Boşanan çiftlerin evlenen çiftlerin sayısına yaklasmaisda ayrı bir handikap..
Kadın korunmaya ve değer verilmeye layık nadide bir cicek.
Erkek evin direği saygıyı hakeden eşine destek olan korumacı biri..
Böyle düşünürsek yaşam kolay olur.
Evli ve bekar herkese Allah kalplerine göre eş ve yuva vermesi dileği ile🙏620 Yorumla
Soran4 güCok guzel aciklamissin
Soran4 güSiz evli misiniz
- 2 gü
senin annen baban iyi diye bunu turkiyenin geneli oyle anlamına gelmiyor Emin olun eskiden evlilikler cok daha kotu durumdaydu ancak kadınlar ya cahil bırakılıyordu ya da zaten sesini cıkarabilecegi bir yol yoktu Evet toplumda bir yozlasma var ama evlilikte ve hayatında kadının söz hakkı edinmesi evlilik kurumunun bozulması olarak adlandırılamaz maalesef cok dar bi bakıs acusu
- 2 gü
Sonuçta benim penceremden bakınca böyle senin pencerene güneş gelmiyor olabilir..
Bazen güneş görmeyen evlerde güneşi evin içindeki insanların etrafına saçtığı ışık günesten daha fazla ışık sacabilir..
Ezilen kaidnlari yetiştiren genelde annedir.. maalesef toplumda herkes şanslı değil.. Yoksul ve egitimsiz bir ailede büyüdüm.. Ama inan ata erkil bir aile yapısı olmaisna rağmen herkes sınırlarını biliyordu sevgi ve saygı vardı... - 2 gü
asırı yanılıyosunuz iyi ki artık kadınlar inanmıyor bunlara
- 2 gü
Burada bir kadını ya da kadınları inandırmak gibi bir düşünceye sahip değilim sadece kişisel düşünce görüş ve deneyimlerimi yasadiklairmi gorsuklerimi belirttim.
Herkesin bir görüşü olabilir bu benim görüş ve dusuncem.
Sizde size göre yaşanılan gorduklerinizi yasadiklairinizi duyduklairnizi harmanlar bir gorus sunabilirsiniz..
Bu konuyu kisisellestirmekten ziyade genel görüş düşünce temelinde yazmanızı bekleirm. - 2 gü
beyefendi kadın zaten aile kurumunda eziliyor konumdaydı siddete maruz kalıyordu ekonomik ozgurlugu elinde olmadıgı icin toplumsal baskılarla esine itaat etmek zorunda kalıyordu Su ankş gibi sosyal medya veya kadının baskılandıgı ailenin dısına cıkmasının bir yolu olmadıgı icin de mecbur kalıyordu yasadıklarına dayanmaya Şu an ise kadınlar bir sekilde yardım isteyebiliyor hukuki yollara sosyal medyaya basvurup sesini duyurabiliyor Yani degisen sey aslında sesini cıkarabilen kadın sayısı Evlilikjleirn kotulugu artık yansıtılabiliyor Bosanma sayısı kadın bosanma hakkını elde ettiginden arttı cok da iyi oldu Siz kadının ozgur olmamasını istiyorsunuz karsıdaki erkegin vicdanına kalması isinize geliyor Belki kendinizce ben iyi bir insanım karsımdakini iyi davranırım kadınların magdur oldugu bir duurm yok diyorsunuz ama kotu olan da cok bu karsıdakinin vicdanına kalabilecek bir durum değil Ustelik bu durum da hala cozulmus değil Bilmiyorum nerede yasıyorsunuz ama ulkemizin bircok kesiminde kadının daha soyutlanmıs oldugu yani daha caresiz kaldıgı yerlerde kadın hala susuyor bosanamıyor ama ezilmeye devam ediyor Ataerkil sistem ne kadına ne de erkege iyi gelemez Sizin savunmaya calıstıgınız romantize ettiginiz seyler bircok kadının olumune magduriyetine sebep oldu bu ulkede olmaya da devam ediyor bu yuzden kusura bakmayın benim kisisel gorusum diyip cekilemezsiniz
- 2 gü
İlk başta şunu belirteyim..
Sizden daha fazla kadın haklarini desteklerim kisisel olarak bunu belirteyim.
Toplumsal bir yara var. Her. zaman savundugum şeylerden birisi belirli bir kurs ve sınav olmadan evlilik yapilmasin.. Çocuk eğitimi ve sorumluluğu alabilecek eriskinlikte olmayan çocuk sahibi olmasın.
Bunları belirttikten sonra gelelim kadın cinayetlerine.
Evet doğu kültürlerinde maalesef ezilen kadın var ama ülkemizde bu tür cinayetler tek taraflı da değil.. Hiç bir cinayet doğru olsa dahi savunulamaz..
Ezilen kadınlar var onada tamam.. Çözüm ya da sorun ne...
Bu duruma sadece erkekler mi sebep oluyor yoksa kadınların bazen özgürlük adı altında aile yapısına zarar verdikleride göz önünde bulundurulmali.. Adam 20 gün evli kaldım 20 yıldır nafaka ödüyor ve adama senin paranı sevgilmle yiyorum diyor.. Eşini sadece erkek aldatmiyor kadında aldatıyor..
Kadınlar otekilestirmek gibi bir derdim yok.
Trajik olaylarin kaynağında erkeğin egitimsiz ve barbaligi var bunuda biliyoruz..
Öyleyse çözüm egitimli bireyler yetiştirmek...
Burada sende paylaşımları görüyorsun ve bu erkek ya da kadın. Kizlar soruyor bir nevi toplumun aynası. Buradakilerin kaçında aile saglikli ilişkiler olur.. - 2 gü
öncelikle beni tanımıyorsunuz acıkcası bir erkegin benden fazla kadın hakkı savundugunu en azından bu konuda eyleme gectigini dusunmuyorum maalesef Cocuk sorumlulugu alamayan cocuk yapmasın evet burada hem fikiriz cok cocuk kulturu da aslında kadını ezen sistemin bir sonucu Şu an bu sorun size gore yetimhaneye bırakılan cocuk sayısının artması ama onceden cok mu sağlıklı psikolojide nesiller yetisti o evlerde Olayın sadece doğu kültürü diyip cıkılabilecek bir sey olduugnu da dusunmuyorum ben cok egitimli erkekler gordum sozde zengin ailelerin sosyetik cocukları sevgililerine eslerine nasıl davrandıklarını gorseniz sasarsınız Bu duruma sadece erkekler sebep olmuyor demissiniz evet ataerkil sistem sebeo oluyor Her kadın ve erkek toplumda bunun surdurucusu olmak zorunda ancak erkek zaten ayrıcalıklı konumda olacagı icin bu sistemi keyifle surdururken kadın bu sistemi hayatta kalabilmek icin varolabilmek icin surdurmek zorunda Adam yirmi gun evli kaldı yirmi yıl nafaka oduyor diyorsunuz oncelikle son duzenlemeyle kaldırıldı bunlar buyuk olcude Bir tane ornek gormussunuz bir kadın kotuluk yapmıs ayrılıp nafakayı sevgilisiyle yemis tabi ki etik olarak cok yanlıs buna tutunyorsunuz Oysa ki istatistiklsel olarak bir bakın bakalım kac kadın ayrıldıktan sonra esinden kurtulamamıs hayatı mahvolmus Sonda mantıklı konusmussunuz cozum konusunda hemfikiriz ancak su anki durumun evlilik acısından kotulestigini de soyleyemeyiz
- 2 gü
Üç aşağı 5 yukarı sizinle fikirlerimiz örtüşüyor..
Soru başligina dönecek olursak. Evlenip pişman olan mi yoksa bekar kalan mi mutlu.
İllaki herkes olmasada çoğunluk bir hayat kuracak bir yuva bir aile..
Olumsuzluklari ortadan kaldırmak için ne Lee yapilabilir..
Burada ne erkeği ne kadını ayırt etmeden toplumsal yarayı nasıl tedavi edeceğiz konusu işlenmiş olsa daha akıllıca olur..
Paylaşımların çoğu gündelik yaşam akşam sevgili sabah ayrılık..3 ayda 5 sevgili bunun erkeği kadını yok..
Çözum odaklı yaklasmayi ben daha doğru buluyorum..
Kadın her zaman dediğim gibi hassas değer verilmesi gereken Erkek korumacı ve saygı görmesi gereken bir varlık diye düşünüyorum 🙏
Birde bu tür sohbetlerde şunu farkettim kişinin kişisel olarak yaşamış olduğu olumsuz şeyler tartismanin boyutunu değiştirebiliyor sizi temzih ediyorum bu arada. - 2 gü
aslında bunlar kisisel deneyimlerimden yola cıkarak olusmamıstı ama evet az cok aynı seyi dusunuyoruz yasınız dogruysa kotu değil o kadar fikirleriniz yasınıza gore Daha fazla tartısmıyım
- 2 gü
Umursamıyorum artik kim gelmiş kim gitmiş.
Kim kimi sevmiş kim üzülmüş
Bir tek kendimi dusunuyorum artık birde kedimi
Alıştım ben beni yerle yeksan edenlere
Uzak duruyorum yalancı bedenlere
Eskiden olsa çok önemser değer verirken ben
Sevgiyi hissederdim taa deriden
Umursamıyorum artik hayatı ve insanları
Tedavi etmekten yoruldum yaraları
...
Bu şiir anlık ve sizin rumuzunizdan esinlenerek yazdım...🙏 - 2 gü
hhahhahahah ay yok artık
- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u 4 güİkisi de değil ❌ doğru kişiyle evlilik yapanlar. 🤏Çünkü bekarlık uzun vadede çekilmez, ilâ ki yanında birini istersin, kötü bir evlilik de dahi. Kısacası sakin, olgun, sevginin kıymetini bilen biriyle evlilik yapanlar hem mutlu olacaktır hem de boşanmanın önüne geçmiş olacaktır bence. 🌸
23 Yorumla
Soran4 güOyle birini bulmak mesele zaten keske ciksa..
- 4 gü
Bulmak değil mesela o zaten seni bulur 🤣
- 4 gü
Mesele *
Çok güzel soru pişman olan bosanan daha çok en iyisi bekar kalmak bir müddet daha
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, mutluluk kavramı o kadar değişken ki! 🤔 Ne evlilik ne de bekarlık kendi başına mutluluğun garantisi olabilir bence. Her ikisinin de kendine göre güzellikleri ve zorlukları var. Asıl mutluluk, insanın kendi seçimleriyle ve hayatla kurduğu o hassas dengede saklı sanki. Kendi yolunu bulmak önemli! 💖✨
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
98Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
4 güBöyle bir devirde bekar kalmak daha mantıklı
21 Yorumla
Soran4 güNeden
- Aşk İlişkileri konusunda 261b cevap paylaştı.
u 4 güevlenmek isterdim.
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Bekar mutlulu evliliğe endekslemiyorsa gayette mutlu evli de uyumlu eş sectiyse ne istediğini biliyorsa o da mutlu olabilir hayata nasıl baktiginla ilgili. Bir heves evlenenler sıkılıyor tabiki maneviyat yok çünkü. Ya cinsellik. odakli evlilik ya da hizmetimi gorsun olunca kadın yuk geliyor erkeğe.. Şemsin dediği gibi"Sevmeyince yük olur karınca , sevince filler karınca.."
53 Yorumla11 yaşında devlet parası okul kazandım ve evden ayrıldım. Ondan sonra hayatım hep yurtlarda okumak ile geçti. Sonra İstanbul'a taşındım. Sonra bekar evi üniversiteden de alışkınım. Sonra her gün kendi kendime dedim. Bekarlık sultanlık diyorlar. La hangi sultan kendi çorabını yıkar da yemeğini yapar. Bulaşığı yatmadan yıkayım diye düşünür diye evlendim. Şimdi evliyim 2 de çocuk var. Şimdi de de bekarlara diyorum. 35'i geçene kadar evlenmeyin. Erkekler için 35 kızlar içinde 30 yaklaşmadan evlenmeyin diyorum.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
4 güBile bile yanlış yapıp sonra kendini aklamaya çalışan ve suçu erkeğin üzerine yamamaktan hiç vazgeçmeyen kadın sayısı gün geçtikçe artıyor.
Erkeğinde yanlışı var.
Önce oynanan oyunu fark etmemesi , başka akılla hareket edildiğini görememesi , her talebe karşılık vermek zorunda hissetmesi.
Daha bir sürü var.
Ahlak yok , şımarıklık diz boyu , mahremiyet yok, saygı yok, sevgi yok , samimiyet yok , ego tavan , kibir Nirvana’ya ulaşmış , adam olan sizi ne yapsın.
Adını bile bilmediğiniz sosyal medyada kim olduğunu bilmediğiniz insanın lafını doğru kabul edip sırf takipçi fazla diye sonra kendinizi bitirdiniz.
Biraz sahip olduklarınızın farkına varın saksıyı çalıştırın.
Şapkanızı önünüze alıp biraz düşünün ne yapıyorum diye.
Bir nesil kendi eliyle kendi kendini bitirmek için üst düzey çapa halinde.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
4 güKendi isteğim ile hiç evlenmedim. Mutlu çiftlere özenip evleniyorlar ama bir süre sonra evlilik hayatın dışardan göründüğü gibi olmadığını fark ediyorlar. Hele bazıları evliliği cinsellik üzerine inşa etmeye çalışınca durum dahada vahim
12 Yorumla
Soran4 güPisman misin evli olduguna
- 3 gü
Hiç evlenmedim ki?
- Aşk İlişkileri konusunda 516 cevap paylaştı.
4 güBekar olduğum için bekarlık daha güzel gibi geliyor bana. İstediğim gibi takılıyorum, istediğim gibi gep tızabiliyorum, istediğim gibi hobilerimle ilgilenebiliyorum. Hiçbir kadının egosunu, tribini ve kaprisini çekmiyorum. Bekarlığın tek kötü tarafı hayatında bir kadın olmadığı için çocuk yapamıyorsun bunun dışında genç bir erkek açısından olaya bakıldığında kötü tarafı yok gibi.
11 Yorumla
Soran4 güPeki kadin icin
5 güher ikisi de aynı çünkü sürekli sende olanla sende olmayan her zaman farklıdır sürekli maruz kaldığından sıkılıp sende olmayana özenirsin
21 Yorumla
Soran4 güBen de bekar olduğum icin evliliğe özeniyorum isre ailen hayatlari var diye
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
5 güSevdiğin insanla evlenip huzurlu bir yuva kurmak ^^
32 Yorumla
Soran5 güOyle evleniyorlar ama sonra da soyleniyrorlar
- 5 gü
Doğru insanı bulman lazım kanka
Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Bekarlar evlenmek istiyor, evliler boşanmak. Aman şu işin düzeltelim deyip yanındakine sahip çıkan yok, herkes dört dörtlükmüş gibi karşısındakinde kusurdan başka bir şey aramayan da... Bilemiyorum Altan
20 Yorumla
4 güEvlenip pişman olmak mı evlenemeyip pişman olmak mı dersen net evlenmeyip pişman olmak derim
23 Yorumla
Soran4 güEvli msiin
- 4 gü
Hayır değilim
Gizli Üye(30-35)5 güBekarım yokluktan geldim ailem yok olduğu için elin kızını alıp benimle yoklukla mücadele etsin istemedim şimdi durumlarim iyi bu sefer zaman içinde seçici oldum doğru kişi bulmak çok zor
26 Yorumla
Soran5 güMantıklısın bazisi yoklukta evleniyor sonra da. bosaniyorlar. kim ne derse desin parasız olmuyor bu devirde
Cevap sahibi5 güParası için bir erkekle olan kadında hiç güven vermiyor özellikle herşeyi kendi inşaa etmiş biri için bu hayatta hiç bir şeyin garantisi yok varken yok olabilir bir bakmışsın bırakmış gitmiş bu çok yıkıcı olur bence
Soran5 güO ayri ama ben kendime denk isterim sahsen yokluk gormemissem kendim gibi insani istemek hakkim bence. Fakat hiçbir sey olmayan kadının gidip mali mülkü olan adam istemesi sacma
Cevap sahibi5 güŞimdiki kızlar işte o kafada maalesef
Soran5 güDemek isredigm herkes dengiyle olsa daha mutlu olur
Cevap sahibi5 güÖyle tabi her açıdan bu sadece maddi değil kültür zeka sosyal çevre zevkler
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bu devirde bekar kalmak daha mantıklı..
Ama zaten artık boşanma sürecinde olanlar boşanmaz 😂 dün itibari ile nafaka kaldırıldı bir nebzede olsa önüne geçilir diye düşünüyorum 10 gün evli kalıp ömür boyu nafaka alanlar vardı sonra kadın sevgili yapıyor eski eşin verdiği parayı birlikte yiyorlar 😂00 YorumlaYalnızlıktan hoşlanan ve ölümüne kadar yalnız kalmayı tercih eden bir avuç insanı hariç tutuyorum..
Bekar kalmak diye bir şey yok. Evliliğe laf edip "bekarlık sultanlık" diye gezinenlerin tek bir amacı vardır. Kendisini bir eve bağlamadan önce daha fazla takılmak, daha fazla özgürce hareket etmek, daha fazla insanla ilişki yaşamak vb. Günün sonunda onların da tercihi evlenmek olacak. Ha 20 yaşında, ha 30, ha 40.
Yani tek bir amaç var, daha fazla gününü gün etmek.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 güEskiden olsa bekar olan derdim ama insan doğru insanı bulunca her şey daha da güzelleşiyor. Anlamlı oluyor. Diğer türlü hayat tatsız ama mecbur da değilsin. Öyle böyle hayat devam ediyor.
12 Yorumla
Soran4 güBence de iyi birini bulmakla alakalı ama evliler sorsan hiçbiri onermiuor
Cevap sahibi3 güDoğru evliler önermiyor. Çünkü evlenmek için evlenmiş çoğu.
Aşk İlişkileri konusunda 8,6b cevap paylaştı. İki türlüsünüde gördüm kimi hiç evlenmemeye isterken kimi keşke daha erken evlenseydim diyor ama boşanmalar artığına göre mutsuz olanlar daha cok sanırım
20 Yorumla
4 güEvliyken kendine ait bi evin kendi istediğin gibi eşyaların hayatın oluyor kocanla yeni bi hayat düzeni kuruyorsun beraber mücadele edıyorsunuz bekarken de iyi ama sevdiğinle hayat daha güzel her şeyi beraber yapıyorsunuz
12 Yorumla
Soran4 güBekar misin
- 4 gü
Evli
Burada kişiden kişiye degişen birden fazla dinamik var, karakter, cevre, aile, sosyal statü, inanç vs. o yüzden "şu" diyebilecegimiz bir durum yok, nasıl mutluysan nasıl huzurlu hissediyorsan o bence. Hayat bir kere yaşanılıyor başkasının ne dediğiyle değil (ki başkası da bir şey dese o da bir kere gelmiş ve kendi deneyimlerini aktarıyor) kendi düşunce ve isteklerine göre bir yol cizmen gerekiyor.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı. Değişiyor Evlen Mutlu Olan Var. Evlenip Mutlu Olmayan Var. Bekar Olup Mutlu Olan Var. Bekar Olup Mutlu Olmayan Var.
20 Yorumla
4 güEvlenip pişman olduktan sonra boşanan daha mutlu olamıyor maalesef, bekarlığın kıymetini bilenler en mutlu olanlar
10 Yorumlabelli olmuyor karsındaki kötuyse evli olan pişman olur iyiyse mutlu olur bekarlıktada orta halli
10 Yorumla
4 gükarşında ki kişi uyum kendi karakterine bağlı net bi kalıp haline sokmak yanlış olur eski zamana bakarsan bile binlerce örneğini bulursun
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 498 cevap paylaştı. Valla herkes gününe göre söylüyo araları iyiyse ballıyorlar bunalımca da kötülüyorlar yarım akıllılar
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 485 cevap paylaştı. Bekarlar icine girmeden evliliği bilmiyor evliler de dert yaniyor bosaninca yine evleniyor 😅
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
4 güTurşu suyu gibi. İçmeyenin ağzını sulandirir, içenin midesini bulandırır. Dengine denk gelemedin ise
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 350 cevap paylaştı. Doğru kişiye denk gelmişsen evlilik faha güzeldir. Doğru kişi değilse bekar daha mutludur.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 güSorunun cevabı sorunun içinde😀 Eskiler ne demiş; bekarlık sultanlık, nişanlılık vezirlik, evlilik rezillik...
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 439 cevap paylaştı. Herkes olmayanı istiyor olan olduğu konumdan sıkılıyor
12 Yorumla
Soran4 güEvet ya ben de evliliğe özeniyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
4 güGözlemlerim neticesinde bekarlar daha mutlu yaşıyor
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 832 cevap paylaştı.
4 güHiçbirisi, sadece evliliği en iyi şekilde yürütenler mutlu olabiliyorlar.
10 Yorumla Mutluluk diye bir şey yok evlenmekle mutlu olunmaz.
10 Yorumlabekar olan daha mutlu tabii ki. çünkü sinir stres olmuyor, ialdatılma derdi falan olmuyor, kafası rahat oluyor. evlenenlerin çoğu bir süre sonra pişman oluyor. ispatı buradaki tipler.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Valla evlinin nasıl biriyle olduğu bekarin da yaşam standartları belirler mutluluğu bekar ama şartlar kisitliysa monoton bir hayat sürüyorsa kafasına göre takilamiyorsa sultanlik olmuyor bekarlık
00 YorumlaBak bu olay çok farklı sen sevdiğin değer verdiğin saygı duylan bir yerde isen niye pişman olasın ki evlikler saygı sevgi azalması ve maddiyat yüzünden bitiyor adam ya da kadın eşinden görmediği sevgi saygı ilgi yüzünden aldatıyor bak boşanmalar kavgalara evlilik hassas bir şey iki kişinin karşısındakini düşünmesi gerektiren bir şey
00 YorumlaDengine düşen cok mutlu oluyor: (evlilik degil bazen senin dengin bekar kalmaktir)
11 Yorumla
Soran5 güBu konuda cok haklısın
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
4 güYanlış evlilik yapan çok ve haliyle mutsuz oluyorlar sonu ayrılık, kafa dengi olanlar birbirine denk gelmiyor
ama şu an kafa diken yok rmutluyum00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
4 güBu değişken ama benim için ben bekarlık sultanlıktır diyorum
01 Yorumla
Soran4 güNeden
- Aşk İlişkileri konusunda 10,3b cevap paylaştı.
4 güBekarlık tabiki. Mutsuz olan bekarlarda daha evliliği tatmadığı için mutsuzdur 😂
015 Yorumla
Soran4 güBir ben sevemedim bekarligi🤣
- 4 gü
Demekki sende daha evlenmemişsin 😂
Soran4 güYok bekarim ya maalesef 😂
- 4 gü
Şaşırdım mı sence 😂
Soran4 güNedenn yaa sen bekar degil misn 😂
- 4 gü
Artık bekarım evet miss gibi 😂
Soran4 güYaa neden ki keske ben de evlensem😂😂
- 4 gü
Ne olacak evlenince peki ne bekliyorsun tam olarak 😂
Soran4 güYaa Şu an aciklayamam burada anladin😂😂
- 4 gü
Bişeyler başına vurmuş anlaşılan 😂insanlar bunu imza atmadan da özgürce yapabiliyor biliyorsun değil mi 😂
Soran4 güYaa oyle de iste ama ben düzenli istiyorum yani her gun😂😂
- 4 gü
Lan tamam bunun içinde evlenmeye gerek yok düzenli bir manitayla bütün işin çözülebilir 😂
Soran4 güSen bekar kalıp yap diyorsun illa ki🤣🤣
- 4 gü
Yaz bana özelden de seni evlilikten iyi bir soğutayım ben mantığın sesi nasıl oluyormuş bir dinle 😂
Soran4 güTamam🤣🤣
Gizli Üye(36-45)4 gü45 yaşındayım bir türlü evlenemedim pişmanlığın rezilliğin mutsuzluğun çaresizliğin dibini sıyırıyorum Bekarlık doğru bir hayat tarzı değil fakat hayatta her istediğimiz bizi bulmuyor
07 Yorumla
Soran4 güEvlenip mutsuz olan da cok
Cevap sahibi4 güBaşkasının hayatı ile ilgilenmiyorum hatun ben kendime bakıyorum benim inancıma ve anlayışıma göre bekarlık doğru bir hayat tarzı değildir imkanı olan evlenmelidir ben bunu bilir Bunu söylerim Gerisi umrumda değil evlenmek gibi bir düşüncen varsa zihniyet yapın ve dış görünüşün aklıma yatarsa tanışabiliriz mesela
Soran4 güDis görünüşten kastin nedir mesela acik giymemesi mi
Cevap sahibi4 güEvet tesettürlü olmalı benim eşim
Cevap sahibi4 güYa da tesettüre girebilecek...
Soran4 güNeden acik olunca ne oluyor
Cevap sahibi4 güBebeğim biraz Demokrat ol herkes senin gibi düşünmek zorunda değil insanlara saldırmadan saldırganlaşmadan kendini ifade etmeyi öğrenmeni tavsiye ederim Sen açık ol ilgilenmiyorum başkasının kapalı olması da seni ilgilendirmesin
4 güAilem mutsuz çevremdeki mutlu evlenenler boşandı şimdi kuzenim evleniyor annesi evlatlıktan atıcak öyle işte
00 YorumlaZamanla evlilik saçma gelmeye başladı açıkçası. Kendi maddi ve manevi hedeflerim var onlardan sonra düşünürüm belki
00 YorumlaEvlenmenin çok daçma olduğunu evlenene kadar anlayamıyor insanlar
01 Yorumla
Soran5 güNeden sence sacma mi
- Aşk İlişkileri konusunda 355 cevap paylaştı.
3 güHer türlü pişman oluyorsun. Evlen öyle pişman ol😅 En olmadı boşanırsın içinde kalmaz
14 Yorumla- 3 gü
@KafirinKahvecisi pratik zeka 😂😂
- 3 gü
@Haziranikizleri kafa zehir demi 😂😂
- 3 gü
Maşallah 😂😂😂😂
- 3 gü
@Haziranikizleri allahım esirgesin 😂😂
4 güKendim fikrimi söylüyorum ben evlenirdim sevdiğim evde çalışmış olucak bende fabrikada çalışmış olurum hafta sonu ise bende evden çalışmış olurum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 12,8b cevap paylaştı. Evlenenler en azından bir şeyleri tecrübe ediyor daha iyi gibi
14 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 304 cevap paylaştı. Yaşamak lazım Nikahı ticaret boşanmayı yatırım sananların evliginden uzak duranlar mutludur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 güİkiside aynı şu an bekarım yaşıtlarım var benden küçük olan kişilerin çocukları var Belki benim de olabilirdi diye düşünüyorum evlenseydim
02 Yorumla
Soran3 güİşte kaci gerçekten mutlu tartışılır onlar da bekarlara özeniyor
Cevap sahibi3 güKocaya değilde çocuğa özeniyorum Allah hayırlısını nasip etsin inşallah
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
4 güher yerde mutsuz evliler görüyorum bu bir propaganda mı yoksa gerçek mi 🙄
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 310 cevap paylaştı.
4 güartan boşanma sayısına bakarsak evlenip pişman olan bekar olup mutlu olandan fazla
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
4 güEvlenip pişman olan daha çok maalesef.
bekar kalmak bu devirde en iyisi.
01 Yorumla
Soran4 güNeden
bekar kalan bence çünkü evlenip boşanamıyorsun hadi boşandın nafaka giriyor
00 Yorumla
3 güİnan ne yapsak ta mutsuz olacağız ama tabikide baba evi daha rahat olacaktır diye düşünüyorum koca evine göre
10 YorumlaAslında bekarlık ya da evlilik değil doğru kişi empati ve aşk değil sevgi o zaman sorun olmuyor ama bulki bulabilirsen
10 Yorumla
4 güMutluluk bir sanattır. İster evli ister bekar sen mutlu olmayi becerebiliyorsan mutlusundır. Yoksa hayatta zevk alamazsın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 güevlenmek daha güzel. Düşünsene bizde bir kız var 45 yaşinda hala kızım deyip duruyor. helal olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 güEvlenmiyen kadınlar pişman. Harcanırsınız. Kötü yola düşersiniz. Evlilikten kolayı yok eğer iki tarafta mutabık ve alçak gönüllü ise.
01 Yorumla
Cevap sahibi4 güBekarlık güzel diyenler bulamayan saplar. Uzun süre hemde sap kalmış olanlar.
Gizli Üye(18-24)3 güTamamen insanların uyum ve hayat şartlarına bağlı bence
10 Yorumla
4 güYanlıs kisiyle evlenen sorun yaşar, doğru kisiyle olmak bekarlıktan daha güzeldir
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı. kesinlikle bekar kalmak mantıklı bu zamanda riske girilmez
01 YorumlaParan varsa bekarlık süper şey hiç evlenme.
215 Yorumla- 5 gü
- 5 gü
@KaradenizliBeyfendi vah vah evde kaldık
- 5 gü
Kıyamam yaa sana :) sen evde kalmazsın :)
- 5 gü
@KaradenizliBeyfendi babama beğendiremedim kimseyi ben de evlenmeyi düşünmüyorum
- 5 gü
Baban mı evlenecek kız :) sen bulacaksın al bu senin damat diyeceksin :)
- 5 gü
@KaradenizliBeyfendi biz biraz ataerkil aileyiz son sözü babamız söyler
- 5 gü
Bak sen :) ne güzelmiş şununla evleneceksin derse evlenir misin
- 5 gü
@KaradenizliBeyfendi hayır tabiki
- 5 gü
O zaman boşa çıktı söylediğin :)
- 5 gü
@KaradenizliBeyfendi şöyle bir şey benim kararımı o red edebilir ama benim de istemediğim bir şeyi babam diretmez
- 5 gü
Anladım sağol çok açıklayıcı oldu :) t@k! b yapsan
Soran5 güYani ailene gore mi karar alırsın
Soran5 güPeki onlar ne istiyor evleneceğin kiside
- Devamını Gör (101)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası