hem evlilik hemde bekarlık yaşamış birisi olarak söylüyorum
iki hayatta mutluluk veriyor yerine göre
ama finalde herkes mutsuz bu gerçek kaçınılmaz hayat gerçekten çok kısa
2009 ları daha dün gibi hatırlıyorum
2024 bitiyor biz ne yapıyoruz ne yaşıyoruz saçma sapan hiçbir şey anlamadan gelip geçiyor
bugün buradasın yaz konuş fikir al
yarın ne yapacağın başına ne geleceği belli değil onun için anı yaşa
düşünme bunları bugün burada mutlusun yarın başka şekilde hayat böyle gelip geçiyor10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evliler daha mutlu bekarlıkta bir yere kadar mutlu olursun ama seni hayat zorlamaya başlar insan sosyal varlıktır tek başına olamazsın bir de hormonal olarak yalnız kalmak istemezsin zaten kadınların biyolojik saati var belli yaşa kadar hamile kalmaları lazım yoksa ya menopoz olurlar kadınlıktan emekli olurlar ya da geciken rahimde gerçekleşen döllenmenin sonucu ya anne adayı ölür ya da bebek düşük olur. Sonra toplumsal baskıdan dolayı bekarlar ne zaman evleneceksin sorusuna uzun süre maruz kalırlar bu da uzerinde baskıya ve mutsuzluğa yol açar. Erkekler de hormonal olarak yalnız kalmak istemezler kızlarla beraber olmazlarsa kendilerini mutsuz hissedebilirler ki ben de öyle hissediyorum tabi yanlış anlamayın birliktelik derken cinsellik demiyorum zaten deseydim cinsel birliktelik derdim. Erkekler de hayatını paylaşabileceği birisini ister istemez arar cinsiyet çekimi oluşur sadece sevgililik mevzu değil arkadaş olarak da birbirine karşı çekim oluşabilir.
Şimdi evlilikte mutlu olamayanlar genellikle birbirine ya saygı, sevgi, sadakat ile bağlı olamayanlar ya da eşlerin birbirine güvenmemesinden kaynaklanır. Buna en çok gereksiz kıskançlıklar, aldatmalar, özgüven düşüklüğü de etkendir. Bir de eşler birbirlerinin ağırlığını taşıyamadıklarından mutlu olamazlar.40 Yorumla
1 yılBu iş tamamen kişiye bağlı be. Bekarlık mı? Kafanda kimse yok, dilediğin gibi takılırsın, özgürsün. Ama bazen insan bi' yalnız hisseder, evde kimseyi bulamazsın, bu da can sıkabilir. Evlilik mi? Güzel denk geldiyse, sevdiğin insanla hayatı paylaşmak şahane. Ama denk gelmediyse, ömrünü eziyete çevirebilir. Hani derler ya, "Doğru kişiyle cennet, yanlış kişiyle cehennem!" İşte tam öyle.
30 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılKoşullara bağlı.
Kaliteli bir sosyal yaşantın varsa, hayatında seni anlayan/dinleyen birileri varsa, istediklerini tek başına elde edebiliyorsan tabiiki bekarlar daha mutlu.
Ama kendine ait sosyal çevren yoksa, onsuz istediklerini elde edemiyorsan, eşin dışında seni sen olarak seven insanlar yoksa evliler daha mutlu.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
128Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Bu sorunun cevabı yoktur...
Yanlış insanla olmaktansa yalnız olmak daha iyidir!
İkisi de doğru insan ise mutludur!180 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBekarların tek sorunu ne biliyormusun?
Gercekten güvenicek birini bulmak !
Evlilik falan umrumda degil !
Şu yalan dünyada güvenicek sırtımızı döndüğümüzde hançerlenmiyecegiz
bir allahın kuluna denk gelmek.
Lan bütün memleketin ayarları bozuk !
Erkeklerin bir çoğu adam bazılarıda
erkek gibi degil ! Ne b. k bilmiyorum.
Kadınların ne oldugu ne yaptığı ne bk yedigini bilen yok !
Sokayım diyosun Evliliğine ! Bekarlık gibisi yok ama böylede nereye kadar bu gidiş…🤔
20 Yorumla
1 yılBence şu anda kimse mutlu değil evliler mutlu değil bekarlarda evli olmadığı için mutlu değil netice olarak aslında bir tık bakarsan şu anda bekarlar daha mutlu yani mutluluk oranı açısından soruyorsan Bir tık daha yüksek diyebilirim ama genel anlamda insan olarak mutsuz yaşıyoruz
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
u 1 yılKişi ve yaşam standartlarına bağlı olarak değişir..
İyi bir evlilik; doğru bir eş seçimi yapıldıysa evliler mutlu.
Diğer durumda kendi ayakları üzerinde sağlam şekilde durabilen kariyerine bağlı kadın mutlu ve güçlü💪.
Mutsuzluk yanlış evliliğe, düzelmeyen ekonomiye bağlı. 🎐
20 Yorumla
1 yılEvliler bekarlar mutlu sanar bekarlar evliler kısır döngü gibi sanırım bu da insanın mutluluğu hep kendinde olmayanda aramasından kaynaklı bekar ne güzel evlenmişler çift olmuşlar der evliler bekarlara bakar ooo nasılda hayatını yaşıyor kafasına göre der halbuki mutluluk öyle bir şey değil
22 Yorumla- 1 yıl
Bence de öyle.
- 1 yıl
@Cerenimoo411111 evli misin ceren
Aşk İlişkileri konusunda 373 cevap paylaştı. Mutluluk tamamen tercihlerle alakalı bir durumdur. Diyelim ki uyumlu olmayan bir eşle evlisin ne mutluluk ne de huzur olur evde. Bir diğer örnek verelim bekarsın ama içinden geldiği gibi yaşıyorsun mutlusun halinden keyfin yerinde bu şartlarda da bekar mutludur. Üçüncü bir örnek diyelim ki eşinle çok uyumlusun birlikte zaman geçirmeyi seviyorsun birbirinizde huzur buluyorsunuz bu şartlarda da evlilik peri masalı gibidir. Özetle mutluluğu tercihler belirler👍
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. walla bence 2side mutsuz. en mutlular dullar. gormusler evliliği bi rahatlama gelmiş. anya konya biliyorlar. artık oyle kendini saklama namuslu olma halleri yok. baskı kalkmıs. artık hani ilk kazasını yapan araba gibi. tramer girmiş. 2 3 kaza aman salla dersin ya:D
direk dullar mutlu. ama onlara dul deme kızarlar:D
11 Yorumla
1 yıl10+ yildir evliydim. son yillarinda cok mutsuzdum. Simdi bosandim.
Iki tarafi da gormus gecirmis birisi olarak diyebilirim ki siyah beyaz gibi keskin bir yanit aramak bos is. Onune geleni yasayacaksin. Mutlu degilsen degistireceksin hayatini.17 Yorumla- 1 yıl
waw ne güzel bi cevap
- 1 yıl
@Bunalmaktanbunaldım Tesekkur ederim guzel yorum icin. Onca yilda birseyler ogrendik tabi :D
- 1 yıl
harbi tecrübe oldu desene
- 1 yıl
@Bunalmaktanbunaldım Evet. Ama bu kadar tecrube de yeter. Bundan sonra saldim yokus asagi. Biraz da onlar dusunsun.
- 1 yıl
ikinci evlilik geliomuş bide
- 1 yıl
@Bunalmaktanbunaldım Agzindan yel alsin diyecegim ama icimdeki dogrucu mahmut izin vermiyor. Diyor ki "guzel gelecekse hos gelsin". Ihtimal oldukca zayif. Ama hic bir zaman sifir degil. Evren zira tuglayi nereden patlatacagi konusunda surprizlerle dolu bir bosluk.
- 1 yıl
haha çiden öyle mesela ben evlenmicem derdim ama artık istiyorum yaş istio insan
Aşk İlişkileri konusunda 430 cevap paylaştı. Bu sizin hayata bakış açınızla alakalı.
Ben oradan oraya uçmak kaçmak isterim, farklı insanlar ve farklı tatlar olsun diyorsanız bekarlık daha iyi gelir göze.
Ancak birisi olsun ki sürekli benim dibimde olsun, nereye gitsem yanıma gelsin bana jestler yapsın diyorsanız evlilik daha iyi.10 YorumlaBekarım mutluyum he evli olsaydım eşimle aramdaki uyum önem taşırdı bu noktada.. Anlasabılmek hayata aynı pencereden bakmak gerek.. Fakat evlı-bekar ülke olarak mutsuz ve antidepresan kullanımı her eve haneye girmiş durumda.. Gasp yaralama cınayet vakalarında ınanılmaz artış var.. Ekonomık sebepler sosyal medya vs hersey etkılı bunda..
10 Yorumla
1 yılKişiye ve duruma göre değişiyor bu bence bazı evliler mutlu bazı evliler mutsuz bazı bekarlar mutlu bazı bekarlar ise mutsuz öyle işte
315 Yorumla- 1 yıl
@cakdeniz Ne şartlarından bahs ediyorsun
- 1 yıl
@cakdeniz Durum derken evlilikten bahs ettim bazı evlilikler iyi gidiyor bazıları ise c. hennem gibi bir hayat
- 1 yıl
Çok mutlu evlilikler gördüm ama aynı zamanda çok mutsuz evliliklerde
- 1 yıl
@cakdeniz Her şey erkekte başlıyor bitiyor
- 1 yıl
@cakdeniz Erkeklerin geneli kötü kardeşim
- 1 yıl
@cakdeniz Erkekler kadınları anlasa çocuklarınada az olsa merhamet ile yaklaşsalar insanlık bu halde olmazdı
1 yılDoğru kişiyle evlenen evliler ve yalnızlıktan keyif alan bekarlar en mutlular. Yanlış kişiyle evlenen evliler ve yalnızlığı sevmeyen bekarlarda çok mutsuz.
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇıldırmış olmalısın insanlar hayatta kalabilmek ev kirasını ödeyebilmek için evleniyor elbette. Bekarlık ise tek başına iki kişi maaşı ediyorsan iyidir mutludur yoksa baba evinde köşede oturrarak kızım gel bulaşıkları bulaşık makinesine doldur denilen evdeki bekarlardan bahsetmeyelim.
10 Yorumla
1 yılMerhabalar hanımefendi
Ben bekar olarak konuşmak isterim, evliliği bilmiyorum nasıl meziyetleri var fakat, bekar olmak özgürlük açısından daha rahat ve güzelliktir.
İnsan kendi kararlarının neticesine sadece kendi etkilenmektedir.10 Yorumla
1 yılBekarlar bi zaman sonra psikolojik bunalıma giriyor evlilik kötüysede birnirinden sıkılma uzaklaşma tartışma olduğu için bunalıma dokuyor yani kısaca düzgün biriyle değilseniz ya da kimsesizseniz bu hayat size zehir oluyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılGüncellemenizde ki gibi bir cevap verecektim. Şimdi evlilere sorsak onlar çok mutlu ama kendimize sorsak bekarlar çok mutlu. O yüzden herkes hayatından mutlu olduğunu ifade eder genelde bu evli olsun evli olmasın fark etmiyor...
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Evliler mutludur ama bekarlar sakın evlenme vırvır kötü der durur bu arada bekarlık paran varsa güzeldir
30 Yorumla
1 yılİkisi de eşit derece de mutsuz. Evliler bu yükü kaldıramadığı için mutsuz, bekarlar da yalnızlık yükünü kaldıramadığı için mutsuz.
30 Yorumla
1 yılDoğru kişiyi bulanlar mutlu onun dışında bekarlar daha mutlu sanırım hala doğru kişiyi bulma imkanları olduğu için…
30 Yorumla
1 yılEvlilikte ki mutluluğun eşinin de davranışları ile ilgili bekar isen olay senle ilgili olur kendinden sorumlu olursun eğer eşin karakteri düzgün ise bekarlardan daha mutlu olur
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 377 cevap paylaştı. Ben evliyim ama mutlu değilim. Mutluluk şöyle eşimden yana mutlu değilim. Boşanmadık ama aynı evde yaşayan yabancı gibiyiz
20 Yorumla
1 yılYediği önünde yemediği ardında olanlar ilgiye sevgiye doyanlar ✍🏻
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 855 cevap paylaştı. Bekarim ve mutlu değilim velilere bakıyorum kavga da etseler anlasamasalarda en azından evinin derdiyle uğraşıyor bekarlar herkesin derdiyle uğraşıyor
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kisi sayisi olarak belki bekarlar ama mutluluk derecesi olarak
Istediği, sevdiği insanla beraber olandır.10 YorumlaEvliler daha mutlu bence kendi hayatını kurmuştur eşiylexw arası iyiyse süper vallaha aileyle olmuyo bekar olarak zor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 581 cevap paylaştı.
1 yılEhline denk geldiysen, evlililikte güzeldir. Ehline denk gelmediysen yalnızlık bile tatlı gelir.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 23,2b cevap paylaştı.
1 yılBekarlar belli bir yaşa kadar mutlu, evliler evliliğin ilk zamanları mutlu , sonra herkes mutsuz …. ahçı Uşak bahçıvan misali
10 Yorumla Bekarlara göre evliler, evlilere göre bekarlar daha mutludur 😂
20 YorumlaBekarlar evlileri özenir, evliler bekarları özenir. Kısacası herkes elinde olmayana özenir😂
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.
s 1 yılBekarken de mutluydum evliyim yine mutluyum. Çevremdekilere bakarsam evliler daha mutlu
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBekârlik , evlenipte mutsuz olan yakından çok kişi gördüğüm için evlenme şeyi bırakmadılar 😂
20 Yorumla
1 yılhicbiri burada gorduklerime esasen
hepsi sikayetci durumundan20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
1 yılİkiside mutsuz bence bekarlar evlenmediği için evliler evlendiği için 😂
10 Yorumla
1 yılevliliği yaşamış bir bekar olarak kesinlikle bekarlık diyorum
10 Yorumla
1 yılEvliler daha mutlu ama sanki bekarlar daha mutluymuş gibi hava yaratmaya çalışıyorlar
10 Yorumla
1 yılBence bekar daha mutlu evli olupta mutlu olan görmeyecek kadar az çünkü
10 Yorumla
1 yılİkiside mutsuz biri evli olduğu için diğeri ise bekar..
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 884 cevap paylaştı. Bir bekar olarak mutluyum evlileri bilemem 😀 evliler cevaplasın onuda
10 Yorumla
1 yılİkisi de değil
evli bekârlar diye bir topluluk var artık herkesten mutlu12 Yorumla- 1 yıl
Evli sevgilisi olan bekarlar
- 1 yıl
O ayrı bir kategori.
Evli olup bekâr gibi yaşayanlar benim dediğim
Doğru insanı bulursan evli insan daha mutlu olur ama ben bekarlık diyorum
10 Yorumla
1 yılgüzel bir ilişki olursa evlilik tabiki ama yanlış ilişki olursa bekarlık daha iyi
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 499 cevap paylaştı.
1 yılInstagram da mutluluk pozu veren evlilerin hiç biri mutlu değil 😃
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılMutluluk bekarlığa veya evli olmaya değil insanın kendisine bağlıdır.
10 Yorumla
1 yılEvli bekar olmak, bekar da evli olmak istiyor. İkiside mutsuz, nankörüz 😅
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 453 cevap paylaştı.
1 yılevlenecek kadar kafayı yemedim çok şükür bekarlık sultanlık
10 Yorumla
1 yılBunu bilemeyiz kimi bekar evlenince çok mutlu olur kimisi bekarken 🤷🏻♀️
10 YorumlaSanırım yarı yarıya
Mutsuz bir evlilik kadar kötüsü yok ama11 Yorumla
1 yılEvliler daha mutlu tabi, her gece seks yapıyorlar ne güzel.
11 Yorumla- 1 yıl
sende yap kardeşim
1 yılKimse benim kadar mutlu aynı zamanda mutsuz olamaz. Değişik bir şey yaşıyorum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 807 cevap paylaştı. Güzel bir evliliği olan evliler her türlü bekarlardan daha mutludur.
10 YorumlaMutlu bir evililik yaptıysa evilier yapmadyısa bekarlar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKapasitesi yüksek insanlar mutludur bekarlığı falan yok. Ama genel olarak bekarlık daha mutluluk demek çocuk derdi yok, ev gecirdirme derdi aşırı yok
10 Yorumla
1 yılHerşeyi bosberin de biz bu devir de nasıl evlenicez @mina kouim
11 Yorumla- 1 yıl
Evlenmek için yanaşan erkekler, kızın ailesinin istekleri karşısında borç batağına saplanıyor. Kızını okuttuğu meslek sahibi yaptığı halde kendisine yük gören aileler ve zihniyetler bitmediği sürece bu toplum düzlüğe çıkamaz. Çalıştığı halde sırf ailesiyle aynı evde kalıyor diye aile, kızı yük olarak görüyor. Evlendikten sonra istediğini yapar gezer gider gelirsin diye şart koşuyor. Böyle zihniyetten bi cacık olmaz
- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
1 yılevliler nerede mutluymuş hayatlarından memnun olan evli bir kadın duymadım
10 Yorumla
1 yılTürkiye'de bekarlar daha mutludur. Evlenince bir sürü derdin oluyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılYanındaki yoldaşına bağlı mutlu ya da mutsuz olmam
10 Yorumla
1 yılEvli olup mutlu olan da var bekar olup mutlu olan da ama bu zamanda ikisi de yok 😂🤣
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Nasıl biriyle evlilik yaptığınla alakalı değişebilen bir durum..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılbekarlar tabiki. evlenme. yoluna girmiş biri olarak diyorum bu ülkeden bi bok olmaz. evlenmeyin. ülkece kafayı yemiş insanlar.
20 Yorumla- Devamını Gör (183)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar