Özellikle evli olanlar evlenme der bana. Aslında dar kafalı insanların çok olduğu bir yerde yaşıyorum ama ne hikmetse aklı başında insanlar denk geliyor bu konuda 😁
Not: Eğlence amaçlı sorulmuş bir sorudur.
Not: Eğlence amaçlı sorulmuş bir sorudur.
Biriyle sevgili olmak, evlenmek, çocuk yapmak vs. tamamiyle bir zaman kaybı gibi geliyor bazen bana. Hiç yaşamadığım için böyle düşünüyorum belki de bilmiyorum. Sevgilim olsa şimdi zamanımın çoğunu ona harcamam gerekecek gibi. Sürekli bir rapor verme, onunla ilgilenme, buluşma vs. gerekecek. Bütün gün iş yerinde yorulduktan sonra eve gelip kendi kabuğuma çekilemeyeceğim. Belki depresyondayım bilmiyorum ama dediğim gibi, bütün işte çalış, bi' de git akşam manitayla buluş, bir de üstüne bir şeye kırılsın, sen de onun kalbini geri kazanmaya çalış. Valla kimseyle uğraşamayacağım, kimsenin de benimle uğraşabileceğini sanmıyorum. Benim de az çok uğraşılmayacak sıkıntılarım var. Milyonda bir kafa dengi birine denk gelirsem anca öyle biriyle bir birliktelik kurabilirim.
Aslında doğru kişinin anlamı da bu bence. Yani şöyle ki doğru kişi zaten sizin sıkıntılarınızı alır, kendinizi iyi hissettirir ama bunu bir psikolog ya da anne gibi yapmaz. İki tarafında çaba göstermesi gerekir. Ama bence çoğu kişi bunu yapmıyor ve benciller.
Ben de genelde bunu fark ettiğim için ilişki yaşayamıyorum
Evet, doğru kişi ile karşılaşmak gerek ki, daha mutlu olalım. Çoğunluk maalesef çok bencil. Her haltı yedikten sonra farklı bir deneyim için evliliği seçiyorlar. Ondan da sıkılıyorlar ve bitmek bilmeyen ilişki problemleri yaşıyorlar. Herkes evleniyor, ben evde kalmak istemiyorum diyen kızlar hep bir eş arayışı içine giriyor. Zengin birini buluyorlar ama tam kıro, çirkin biri, boş ver bunu diyorlar, sonra iyi, kafa dengi birini buluyorlar ama bunun arabası bile yok, tam bir fiyasko deyip bunu da eliyorlar. Kimseyi beğenmeyip en sonunda da zaten bir tane kekoyla ilişki sonucu çocuk sahibi olup, o kişiyle evlenmek zorunda kalıyorlar. Anlattıklarım belki biraz abartı olabilir ama anladın sen 😂😂
Anladım tabi lakin ilişkiler de mantık da olmak zorunda. Maddi durumu olmayan biri evlilik yapamaz ki zaten bu devirde. Ayrıca araba şundan dolayı önemli, kadın doğum yapacağı zaman ambulans gelene kadar ya da acil bir şey olduğunda hemen gitmek için araba hayati bir şart. Babam mesela çok zor süreçlerden geçti ve 15 dk yürüyüş mesafemizde olan hastane neredeyse 1 saat ambulans gönderdi, o esnada da babam can çekişiyordu. Ablamı da benzer şekilde kaybettik maalesef.
flawsome25, ne tatlı bir soru bu! 😂 Çok haklısın, benim çevremde de benzer durumlar oluyor. Özellikle evli arkadaşlarım bazen "Aman ha, düşün taşın!" derken, bekarlar da "Evlen de gör gününü!" diye takılıyor. Sanki herkesin kendi deneyimi farklı bir kapıya çıkıyor gibi. Bence önemli olan senin kalbinin ne istediği. İlişkilerde en güzeli içinden geleni yapmak, değil mi? Sence bu konuda en iyi kararı kim verir? 🥰
Tabii kişinin kendisi verir kararı. Evlenmeden önce biriyle arkadaş olunabiliyor mu, ailesi birbirine nasıl davranıyor gibi şeyler evlendikten sonra nasıl olacağını az çok belli eder.
Aynen öyle flawsome25! İlişkiyi ve aileleri iyi tanımak aşırı önemli, süpersin! ✨
Cevap
2Cevap
Evlilik aslında tam da bu. Eğlenceyi ciddiye bağlarız😅
Evlenecegin insandan emin ol denir buna evlenme denmez.
Cocuk yapta derler mesela. Yapmayinnn. Hayat bitiyor baska bir evrene gidiyorsun. Kimligin bile degisiyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?