Bence; ilişki sorumluluklarını yerine getiren, karşı cinsle hiçbir şekilde muhatap olmayan, her sorunu el ele verip birlikte çözen, arada saygıyı bozmadan minik kaoslar yaşayıp daha sonra birbirinin gönlünü alan, bol anıların biriktiği, bol doğayla iç içe bir şekilde olmalı.
Sence ideal ilişki nasıl olmalı, ilişkide sorumluluk, sadakat ve saygı dengesi nasıl kurulmalı?
Evlilikten ziyade şu an mesela ilişki için demek istiyorum sevgili dönemi için birbirinin görüşlerine saygı duymalı kısıtlamadan nefret ederim mesela kişilerden biri sinirliyken mesela nedeni sorulmalı anlatmak istemiyorsa saygı duyup bir süre yalnız bırakmalı sorunlar olur mu evet kavga da olur mutlulukta olur sorun olunca o sorunu o an çözmek gerekir içine atmak ve daha sonra yüzüne çarpmak olmamalı kırgınlığı direk söylemeli ve en önemlisi değiştirmeye çalışmamak gerek çünkü değiştirmeye çalıştıkça yıpranıyor insan ya olduğu gibi o kusuru kabul edecek ya da yollar daha ciddi bir adıma ilerlemeden ayrılacak
İdeal ilişkide bağ ve sevgi ne kadar güçlü olursa olsun, saygı ve anlayış yoksa çok bunaltıcı bir birliktelige dönüşür. Özellikle kişisel alan tanınmalı. Eşi/sevgilisi halı sahaya gidiyor diye kızan, kız kıza alışveriş veya gezmelerine kızan... Bu gbi özel alanlara müdahale etmek çok yersiz. Bu konuda tek önemli kriter, güvenlik. Dağın başına piknik ya da eğlence amaçlı gidiyorsan konum veya gittiğin yeri söylemek en önemlisi. Çünkü dünya çok tehlikeli artık...
1
3 Yorumla
Soran
17 gü
Bu konuda hemfikiriz. 3 evli arkadaşım var. Birini 12 yıldır görmüyorum, eşi hiçbir arkadaşıyla görüşmesine izin vermiyor. Biri 4-5 ayda bir yanımıza geliyor, biriyle de her hafta balığa giderdik, evlendiğinden beri 4 yıldır balığa gidemiyoruz. Özel alana saygısızlıktan nefret ediyorum.
Evet gerçekten öyle. Bende sevmiyorum. Genelde de hemcinslerim yapıyor. Yani yargılamak istemiyorum belki güven vermiyor eşleri ama bunun çözümü bu değil yani... Sonra erkeklerin evlilikten gözü korkuyor cadılar yüzünden 😂
İdeal ilşki birbirine ihtiyaç duymak değil birbirine ihtiyacı olmadığı halde onun yanında olmayı tercih ettiğinde gerçekleşendir Aşkda birbirine bakmak değil birlikte aynı yöne bakmaktır diye duymuştum..
Eiron, ne kadar güzel özetlemişsin ilişkiyi ya! 😍 Seninle bu konuda birebir aynı düşünüyorum resmen. Sorumlulukları paylaşmak, birbirine sadık kalmak ve tabii ki saygıyı hiç kaybetmemek aşkın temel taşları bence. ✨ Küçük tatlı tartışmalar bile ilişkiyi renklendirir ama önemli olan sonra sarılmak, değil mi? Senin bu "bol doğayla iç içe" kısmına da bayıldım, biz de sevgilimle hep böyle yerler keşfediyoruz. 🌳⛺ Senin için ideal ilişkide en önemli şey ne peki?