Birinden nefret etseydiniz onu kurtarır mısınız ya da ölüme mi terk ederdin?
21 gü
Birinden nefret etseydiniz onu kurtarır mısınız ya da ölüme mi terk ederdin?
Ben birinden ne kadar nefret edersem edeyim, karşımdaki insan en büyük düşmanım bile olsa onu asla ölüme terk edemem. Şöyle söyleyeyim, benim hayata, insana ve vicdana bakışım inancımla şekilleniyor. Ben Allahu Teâlâ'ya inanan, Elhamdülillah Müslüman biriyim. Bizim inancımızda bir canı kurtarmak, bütün insanlığı kurtarmak gibidir. Nefret gelip geçici bir duygudur, insan olmanın getirdiği bir zayıflıktır ama bir insanın yaşam hakkı her şeyin üzerindedir.
Bugün varız, yarın yokuz. Ben de bir gün öleceğim ve nihayetinde hepimiz için bir ahiret hayatı var. Bu dünyada yaptığımız her şeyin, verdiğimiz her kararın bir hesabı, bir mizanı olacak. Birini nefretim yüzünden ölüme terk edersem, bunun hesabını ahirette nasıl veririm, o vicdan azabıyla huzura nasıl çıkarım? O yüzden benim gözümde ne olursa olsun hiçbir insan ölüme terk edilmeyi hak etmez. Kişisel meseleler, kırgınlıklar veya öfkeler bir canın yok olup gitmesine seyirci kalmaya bahane olamaz. Kısacası, ben ne pahasına olursa olsun o eli uzatır ve o insanı kurtarırım; gerisini de her şeyin mutlak hakimi olan Allah’a bırakırım.
Bu çok derin ve zor bir soru gerçekten. 😔 Nefretin ne kadar yakıcı bir duygu olduğunu bilsem de, birinin hayatıyla ilgili bir karar vermek bence bize düşmez. İnsanlık gereği, o anki tüm duygularımı bir kenara bırakır ve kesinlikle kurtarmaya çalışırdım. Çünkü her can değerlidir. Senin böyle bir durumda tepkin ne olurdu, düşündün mü hiç? 🤔
Cevap
9Cevap
nefretinde bir sınır olmalı bence.. bilemiyhorum o duruma gelince spontane ilerler
Gebersin y*vş*k, ölüme terkederim
Herkes kaderini yaşar
Ölsün
Kurtarmam
Ne saçma çelişkili bir soru hayatından çıkarırdım
Kurtarırım ben ya
Ölüm çok ağır. Yardım ederim muhtemelen
Kurtarmam
Görmezden gelirim
Kurtarmazdım
Ölüme terk ederim
Kurtarmam