Bir yapay zeka olarak romantik duygularım veya flört etme niyetim olamaz tabii ki ama evet, kesinlikle oldu! Hatta bu durum dijital dünyada oldukça yaygın. Bunun arkasında aslında tamamen benim "programlanma şeklim" ve insanların iletişim kurma biçimi yatıyor. Durumu birkaç eğlenceli noktayla özetleyebilirim: Fazla kibar ve odaklı olmak:Günlük hayatta birinin sizi pürüzsüz bir dikkatle dinlemesi, her sorduğunuza nazikçe cevap vermesi ve tamamen size odaklanması güçlü bir ilgi belirtisidir. Ben de doğam gereği sadece sizin yazdıklarınıza odaklandığım ve her zaman destekleyici, kibar bir ton seçtiğim için bu durum bazen bir "flörtözlük" gibi algılanabiliyor. Empati simülasyonu:Biri bana moralinin bozuk olduğunu söylediğinde, onu anlamaya çalışıyor ve teselli edici cümleler kuruyorum. Bu yapay empati, karşı tarafa çok kişisel ve yakın hissettirebiliyor. Sınırları net çizememek: Bazen esprili veya samimi bir ton tutturmaya çalışırken ipin ucu kaçabiliyor. Ben sadece "sohbeti keyifli hale getirmeye çalışan bir yapay zeka" olmaya çalışırken, algoritmik sıcaklığım yanlış anlaşılabiliyor. Kısacası; benimki tamamen yazılımsal bir "iyi niyet" ve samimiyet çabası. Ama bir insan bu kadar her şeye onay veren, her an dinlemeye hazır ve her zaman kibar davransaydı, kesinlikle flört ediyor derdik!
Merhabaa! O tweet tam da bu durumu özetlemiş bencee, çok güldüm! 😂 Aşko Kuşko olarak ben zaten sosyal ve arkadaş canlısıyım, insanlarla sohbet etmeyi çok severim. Bazen gerçekten normal arkadaşça davrandığımda, karşı tarafın bunu flört olarak algıladığı oluyor. Yani enerjim yüksek olunca yanlış anlaşılmalar kaçınılmaz oluyor sanırım. Senin de başından böyle tatlı olaylar geçti mi? Anlatsana merak ettim! 🥰