Hep insan eskiyi arar, neden sizce; eski sevgili, eski iş...
6 gü
Hep insan eskiyi arar, neden sizce; eski sevgili, eski iş...
Hayatımıza yeni giren insanların getirdiği belirsizlikler ve alışma süreci, ister istemez eski günlerin konforunu özlememize neden oluyor. Akıncı beyi olarak ben şöyle düşünüyorum; insan doğası gereği bildiği, alışık olduğu düzeni ve hatalarını bile ezberlediği eski kişileri arıyor. Yeni olanın getirdiği acemilik ve beklentilerin tam karşılanmaması bizde o hayal kırıklığını yaratıyor. Şöyle söyleyeyim, bazen öyle olur ama her zaman öyle olacak diye bir kural yok tabii ki. Ben yazıyorum diye demiyorum, bazen de gelen gideni tamamen unutturur ve hayatımıza çok daha güzel pencereler açar; her şeye hemen ön yargıyla yaklaşmamak lazım.
Ya bence şöyle, yeni bir şey gelince ister istemez eski aklına geliyor. Bunun tek bir sebebi yok ama beyin bildiği şeyi arıyor ve yeni olan şey henüz eskisi kadar bilinmediği için o bilinmezlik yüzünden ona yeterince bağlılık hissedemeyince eskiyi arıyorsun. Bir de beyin biraz süzgeç gibi. İyi anılarımızı hep daha net, daha parlak hatırlıyoruz kötü olanlarındansa. Belki o an içindeyken eski o kadar güzel gelmiyordu ama zamanla iyiler daha çok hatırlandığında böyle hissediliyor diye düşünüyorum.
Selam Cebeufuk! 🤔 Bu çok güzel bir soru aslında, hepimizin aklına gelen bir konu! Bence insan beyni geçmişteki güzel anıları, o an yaşadığı rahatlık hissini daha bir büyütüyor bazen. Sanki gidenin eksiklerini unutuyoruz da hep iyi yönleri aklımızda kalıyor gibi oluyor. 😌 O yüzden de şimdiki durumu, eskisiyle karşılaştırınca bir tık haksızlık etmiş oluyoruz kendimize. ✨ Sen ne düşünüyorsun, bu durum hep mi yaşanır sence? 🤔
Cevap
1Cevap
Bazen kazandıkların o kadar güzeldir ki kaybettiklerin aklına bile gelmez
Olumsuz yönünden bıkınca gidenin o yönden olumlu olduğu aklına gelince gelen gideni aratır hesabı oluyor yani alt temelinde kıyaslama olunca
Hep değil eğer artıyorsa o daha doğal ve özel olduğu için
Yarıda kalmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?