Kendinden yorulur mu insan?
Yaşadıklarından,
Beklentilerinden,
Hayal kırıklıklarından?
Yaşadıklarından,
Beklentilerinden,
Hayal kırıklıklarından?
Bir gün o kadar yorulmuştum ki sabaha kadar ağladım. Ertesi gün ruhsuz suratsız bir insan olmuştum. Zamanla toparladım. Şimdi ota boka gülen bir insan oldum. İnsanlar çok fazla gülmemden şikayet eder hatta. Makarasını yaparlar sürekli. İnsanlara acımam. Menfaatim yksa bir işe el atmam. Açık sözlüyümdür. Birinin yalanını yakarsam yüzüne söylerim. Sevmediğim insanla tokalaşmam. yüzüne gülem konuşmam. İsterlerse egolu isterlerse bir tarafı kalkmış desinler. Daha az umursayıp daha az kırılıyorum. Kötü hissettiren kötülüğümü isteyen insanları itelemeyi öğrendim. Şimdi daha az hayal kurup daha fazla anı yaşıyorum. Ruhsuzmuyum belki biraz. Birazda bencilim. Ama artık kendimdende yaşantımdanda mutluyum.
Öncellikle çok teşşekürler. Yazıda kendimi gördüm sanki çok güzel. Aslında olan şeylerden kendine bir ders çıkartıp önüne baıyorsun sen bunu öğrenmeye başladın bu güzel birşey. Ama emin ol bu sen değilsin asıl olan sen olman için biri lazım. Eminimki öyle bir insan karşına çıkar ve asıl oldğun kişiye dönersin. Kırıldıkça değişmişsin.
Ne güzel
İnsanlar eğer değişmeseydim tepeme çıkıp beni aşağı itmeye devam edeceklerdi. Daha fazla acı beni öldürebilirdi. Ruhum ölebilirdi. Umarım yanımda ki insan gerçek beni ortaya çıkarana kadar yanımda kalır.
Evet eski sen olsaydın ve böye devam etseydi çok daha kötü olurdun. Bu çok doğru. Bunu kullanmak isteyen çok. Hayatı bir merdiven gibi gör her bir basamakta bir engel düşürmek için. Önemli olan düşmeden yol almak. Evet her engellden sonra kendini korumak için bazı şeyler yapmak lazım tabiki. Ama burada değişimler olur. Taaki en üste çıkana kadar oraya çıktığında işte neyin ne olduğunu ve sana göre biri nasıl olmalı hepsini anlayacaksın. Yavaş yavaş çıkıyorsun en üstte çıkmana az kaldı. Ve dertler üstüne çok geldiğinde o zaman aslında diğer kişilerden önde olduğun görülür herşey. Olanlar hepsi aslında senin kendinin var olduğunu ve dışardakilerin farkına varman için herşey..
o kadar güzel anlatıyosun ki birşeyleri. Umarım kendinde uygulayabilirsin. İçindeki o aman insanlar üzülmesinde kimseyi kıramayayımda düşüncesi körelir. Kendin için, yaşadığın an için yaşamayı başarırsın. Mutlu olmayı hakeden birisisin. Herkes mutlu olmayı hakeder. O merdivenin en tepesine en kısa zaman da ulaşman dileğiyle :)
Çok teşşekürler bana bunu yazdırmamda vessile olduğun için ve bu duygularımı ortaya çıkardığın için ne kadar teşşekür etsem az. Kendim uygulamaya çalışıyorum evet. O merdivende tırmanıyorum neyin kimin ne yapacağını iyi biliyorum. Ama daha bilmediklerim var tabikide :) Ne kadar bilirsem bileyim aslında hiçbişey bilmiyorum :) Çok teşşekürler sende çok iyi birisin mutlu olmayı hak eden birisin ve olacaksında emin ol. Ve sen zaten merdiveni tırmanya başlamışsın. Az kaldı gibi görünüyor. Ve unutma iyi insanlar hep kazanır. Diğer insanların kazandığını görüyor olabilirsin onlar kazanmıyor aslında kaybediyor. Anlık onların ki bir anlık sadece. Önemli olan edebi. İşte o sende var edebi olsun ama anlık olmasın.
Bakma 23 yazdığına daha yaşım 18. Yolun çok çok başında gibi görünsekte 40 yaşına gelmiş bir insandan çok daha fazla acıyı sorumluluğu üstlenmek zorunda kaldım. Ki belli ki seninde şu an böyle hissetmenin sebebi benim gibi erken olgunlaşmak zorunda bırakılmak. Anlık değilde zaten mutluluğumuz edebi olsun diye değişmeye kendii bulmaya çalışıyoruz. O kadar kısaki aslında yaşam gereksiz insanlar için gereksiz hayal kırıklıklarına gerek yok bence. Herşeye rağmen kendim için yaşamayı erken öğrendiğim için şanslı hissediyorum. Ki bence şuanda senin bu yaptığında çok büyük bir adım. Şanslısın en azından farkındasın birşeylerin :)
Yaşa aslında önemli değil. Önemli olan farkında olmak. Mesela bazı kişiler var tek bir pencereden bakarlar herşeye ben öyle bakamam geniş bakarım. Birşeyler yapıyorsam herşeyi düşünerek. Eyer sonucunda kötü bişey olacaksa yapmam. Erken olgunlamak evet bunun kadar güzel birşeyler yok. Herşeyin farkında olup yaşamak kadar güzel birşey yok. İyikide düştüm kalktım. Herzaman kendimi geliştirme taraftarı oldum. Evet hayat o kadar küçük ki iyiki farkına erken vardık ya geç varsaydık o zaman ne olurdu düşünemiyorum. Erken farkına varıp hayatını yaşamak kadar bişey yok. Emin ol sen bunu kullanarak çk mutlu olacaksın.
aynen öyle. o yüzden insanları umursamayıp önümüze bakıyoruz. erken farkına vardığımız fırsatları değerlendirip artık kendiiz için mutlu oluyoruz. :)
senindee :)
Evet yorulur ama bu kendinle alakalı bir şey değil ki... Karşındaki boş insanlar buna neden oluyor. Etrafındaki insanları değiştir belki yorgunluğun geçer
Nasıl ne etken sağlar? Boş insanlar herşeyi karşılarındaki insandan beklerler. Hiç suçlarını kabul etmezler ne bileyim daha bunun gibi bircok şey. Böyle düşüncesiz bir insan var ya da bir kaç tane insan var karşında? Sabredersin baya ama bir zamandan sonra bıktırır yorar yani.
Yorulur hemde nasıl.. En büyük düşmanı olarak kendisini ilan eder sonra..
keşke yorulmakla kalsak nefes almak bile haram gibi geliyor
Cevap
4Cevap
Hayal kirikligi olmustu guwen , samimiyet gitti mi hersey biter yinede herkesi ayni kefeye koymamak gerek guwenilir kisiler de war hayatta arkdasim dedigin...
Yorulur yaşadığın şeylerin altından kalmaktan hayellerinin olmamasından insanlarin arkasindan vurmasinda yasadigi herseyden yorulabilir
kendimden yoruldum. çünkü istediğim gibi biri olmak elimdeyken irademe hakim olamıyorum
Simdi edebiyat yapardimda hic modumda diilim kanks belki sonra
olamazmı olabilir -,-
Evet biter tükenir damla damla
Yorulmazmı hayata küser ot gibi yaşar örnek ben :D
evet hemde çok fazla sıkılır insan.
Bir süre sonra yorulur tabi
Evet. Çok fazla.
Evet yorulur
Durgun olurum ruhsuz olurum bunlar insanı ne kadar olumsuz etkilese de olgunluk katıyor insan bazen o kadar kırılıyor kırıla kırıla artık kötü bse olunca alışmış oluyor bıdaha da canı eskisi gbi yanmıyor hissizleşiyor
İşte insan psikolojisi bunalım boşvermişlik umrumda değil tripleri olumsuz gittiğinde her sey hep oyle olacak sanır insan be ilginctirçoğu zaman da olumsuz gider yanıltmaz
Kader bazı insanlara kızar bazı insanları alkışlar...
Her zaman kızmaz ve herzamanda alkışlamaz. Alkışlamak istiyorsan sende bişeyler yapıp hareket edeceksin. Bazı kişiler evet belki ilk anda alkışlanır. Ama bu güzel birşey değil o zaman öyle olacağını zanneder aslında bu çok kötü bir bakar ki herşey bitmiş düşer öylece. Ama kızıp sonra alkışlarsa o zaman anlar herşeyi.
Benim umrumda değil cidden alkışlamış kızmış.. Gelsin hayat bildiği gibi :))
Yo ben kafama göre yaşayanlardanm kimsenin oynattıgı yok
Benim orda anlatmak istediğim su hayat bildigi gibi gelsin benim umrumda degl ben kafama göre yasarım :)))) Tabiki de bize bağlıı:)
Hayırlısı :))) Çaya da bekleriz :D
Yormaz mi..
Saatlerce uyumak isterim
Ya da bana huzur veren gözlerinde kendimi bulacağım bir insanin omzuna kendimi bırakırım
Daha çok yorulcan o zaman, öbürünü unutmak için
O da ise yarıyor
Fark etmez kosabildigim kadar koşuyorum yoruluyorum ben
Ben çok yoruldum
Bir çaresi yok üzülmekten başka
Belki vardır ama benim için yok artık
Umarim bulurum
Teşekkür ederim
Evet hemde çokkkl
Yorulur...
Çıkışını bilmem ama bunu olumlu yönden değerlendirilebilir...
Sen bir örnek ver , bende açıklayım? Mesela yorgunluğun nedir?
Yorgunluğum şu. Mesela ben iyi biriyimdir hiç kötü düşünemiyorum istememe rağmen olmuyor. İçimdeki o iyi niyette söz geçiremiyorum. Bundan dolayı her zaman ilşkilerimde karşı taraı annem gibi görüp ona göre harekket ettim anneme nasıl birşeylerin söylenmesi yanış oldğunu kız kardşeim veya. Ona göre hareket ettim. Herşey tadındaydı ama olmuyor. Bunu yapıyorum en kötü benim arkamdan yapmadığım şeylerde yaptı diyorlar. Hayat insanlar hep üstüme üstüme geliyorlar. İnsanlar hayat birşeyler yapıyorum ama en kötüsü benim anlamıyorum kötümü olayım illaki gerçekten öyle bik noktaya geldim ki bilmiyorum. İşte böyle yorgunluklar?
Sanırım sen kendini onlara yeterince ifade edemiyorsun, bide yanlış kişileri seçiyorsun, yani hekese güvenmemelisin, herkesede iyi olmamalısın, yerine göre, kişisine göre olmalı.. Yani her daim önce karşındakini tartmalısın ve senin kıymetini bilmeyenlerden ve anlamayanlardan uazk durmalısın... Ayrıca insanları da bu kadar önemsememeni nacizane tavsiye ederim, o zaman bir çok sorunu kendiliğinden halloduğunu göreceksin...
Rica ederim, ben kendimi bu konularda çok değiştirdim vede mutluyum, istersen değişirsin emin ol, inan bana kimse senden değerli değil...
Başkalarını istesende , çabalasanda değiştiremesssin, ancak kendini değiştirebilirsin, kendini değiştir ve rahatla..
Rica ederim :)
Yorulur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar