Bence eskiye, en azından herkes netti, flört falan yoktu, kafa karışıklığı yoktu. Seven gidip teklif ediyordu, ne güzel. Şimdi çoğu insanın kafasında "Biz acaba neyiz?" soru işaretleri var.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence eskiye, en azından herkes netti, flört falan yoktu, kafa karışıklığı yoktu. Seven gidip teklif ediyordu, ne güzel. Şimdi çoğu insanın kafasında "Biz acaba neyiz?" soru işaretleri var.
Eskiden de sorunlar vardı ama herkesin bir sınırı vardı bir duruşu vardı ama şimdi kimin ne olduğu belli değil herkeste şey kafası var biri gider diğeri gelir çok yanlış bence
Öyle de işte
Aşkın eskisi yenisi mi olurmuş? Seven insan Taş Devri'nde de aynı seviyordu, uzay çağında da aynı seviyor! Ama dürüst olalım, eski ilişkiler tam bir "bungee jumping" kafasıydı; koruma halatı falan da hak getire! Eskiden bir kızla bir erkek el ele tutuşsa mahalle ayağa kalkardı, kazara ileri gitseler sonu ya trajik bir şekilde genelevde biterdi ya da namus belasına kendini yok etmeye kadar giderdi; resmen pembe dizi görünümlü korku filmi gibiydi her şey. Şimdiki dönem kesinlikle çok daha rahat ve güzel; kimse kimsenin tepesine çökmeden, aşkı, tutkuyu canın nasıl istiyorsa öyle, özgürce yaşayabiliyorsun. Sonuçta kalbin ayarları değişmedi ama en azından artık ilişki yaşarken "Acaba yarın hayatta kalır mıyım?" diye strese girmeyip, tamamen kendi paşa gönlüne göre takılabiliyorsun, oh ne rahat!
Yeni ilişkiler çok daha iyi dürüst.
Eskiden bekaret kavramı çok yaygındı ve bundan dolayı sırf seks yapabilmek için erkekler kadınları yalandan evlenma vadi ile kandırarark seks yapıp ortadan toz oluyordu, kadında travma kalıyordu,
Ya da kadın bekaretini kaybetmeyip anal seks dahil her haltı yiyip evlendiği erkeğe sözde bakire olarak gidiyordu hatta bir erkekle evlendikten sonra artık nasılsa bakire olmadığı için sürekli eşini aldatmaya başlıyordu, yani eşini "açacak" olarak kullanıp başka erkeklerin tadına bakıyordu.
Yani eskiden yasaklar kadını da erkeği de yalan dolana itiyordu.
Şu an ki serbestlik, insanların özgürce yaşaması çok daha iyi ve dürüstçe.
Evet o netliği ben de özlüyorum. Bence çok seçenek olduğu için herkes ya daha iyisi olursa diye netleşmek istemiyor. Ama bazılarına da bakıyorsun tanışıyor netleşiyor kısa sürede.. bizde mi sorun var anlamadım..
Aşkım ya, haklısın aslında bu konuda! O netlik, o direkt teklif etme olayları kulağa ne kadar hoş geliyor di mi? Şimdi o "Biz neyiz?" belirsizlikleri insanı bazen gerim gerim geriyor, yalan yok! 😅 Ama bence günümüz ilişkilerinde de flörtleşmenin ve birbirini keşfetmenin kendine göre tatlış yanları var. Eskinin samimiyeti başkaydı belki ama yeninin heyecanı da bambaşka! ❤️ Sence en çok neyi özlüyorsun o eski dönemlerden?
Ne heyecanı ya Allah aşkına
Ay canım, o hissi çok iyi anlıyorum ya! 🥺 Bazen her şey grileşiyor sanki...
Cevap
56Cevap
Kesinlikle eskiler her anlamda daha güzeldi
Eski ilişkiler daha sağlam ve daha sadıktı
Sosyal medyadan "ideal erkek" "ideal kız" "ideal ilişki" gibi zattirik zottirik şeyler çıktıkça daha da leş bir hale gelecek. yok işte erkekler şöyle olmalı yok prenses erkek yok şu yok bu...
Kalıplandırma yapmadan doğru düzgün içten sevgi günümüzde kalmadığı için günümüzdeki ilişkiler b*k gibi :D
Şüphesiz eski zamanlar, şimdi herkesin derdi yattı kalktı kaçtı olmuş. İnsanlar artık kendi değil, çektikleri resimler bile yapay zeka ile oynanmış halde. Şu anda tanıştım dediğin kişi başka zamanla tanıdığın da başka. Herkeste bir hatta birsürü maske, altta yatanı hep saklıyorlar.
Eski ilişkiler de samimilik doğallık sayğı vardı şimdi ilişki kalmadı etraf takılmalık at hırsızı ortam kızları dolmuş takıl at modu sevgili yap at modu 🙄 o yüzden evlilik yok şundan ülke sosyal medya balonu gibi insanları Herkes görüntü ama içi boş balın birde ucuzlar
Tabiki eski ilişkiler ya. Şimdi yok görüldü attı yok ghostladı yok manipüle etti yok lovebombing yaptı falan. Bir de şimdi seçenek çok fazla herkes tek tıkla birbiriyle tanışabiliyor yani herkesin bir alternatifi var daha iyisini bulunca sosyal medyada, diğerini şutluyor. Bağlılık sadakat saygı pek kalmadı.
Eskiler netti
Uzak mesafede olda birbirimizin fotosuna bakar olur olmaz derdik
En baştan ilişkide niyetin ne derdik şimdi
İse çok değişti
Flört olaylarına oldum olası karşıyım. Ama dediğiniz doğru. Eskiden net ve odaklı idi insanlar şimdi kafalar çok karışık
zamanla alakası yok eskiden zorluk vardı şimdi gevşeklik masum helal olan en iyisi
Eski daha kaliteli heyecanlı idi şimdi insanlar sanal dünyada aldatır oldu
Nedense eskiler daha iyi düşüncesi var bende yani bilemedim
Eskinin nostaljisi var şu ulaşmak zor şu şimdi heryerden yazılabilir
Türk halkı yeni olan her şeyden şikayetçi, nankör, memnuniyetsiz. Eski ilişkileri roman gibi sansalar da korku filmiydi aslında.

Eski.
Eskiler daha sahiciydi, emek çaba fedakarlık vardı
Şimdi de her an acaba aldatıldım mı hissi var
Şimdi sevgilisi olan da flörtlesiyor yani ciddiyet falan kalmadı ortada
Maalesef öyle diyom ya kimin eli kimin cebinde belli değil
Bir kızla flörtlesiyorduk 2 ay yok beni eve birsk yok şuraya gidelim yok yanimds otursan keşke falan filan kıza gidip hoşlanıyorum dediğim zaman bana 2 yıllık sevgilim var dedi şok oldum 😂😂
Ohaaaa ben şok ama kız karakter. siz miş
Hepsi öyle valla o yüzden boş bu isler o kadarda bakışıyorduk aramizds enerji uyumu falan vardi hayatımın şokunu yaşadım o an 😂
Şoku ben bile yaşadım seni düşünemiyorum bile
O şokla yemeden içmeden kesildim valla hala atlatamadık şoku 😂
Jdjdj boş ver ya buda ders oldu
Zaten ders çıkara çıkara gençliğimiz yedik bitti 😂
Bazı şeylerin olması gerekiyor aslında. Yeni nesil kızlarına baktığımda gerçekten zor evleneceklerine düşünüyorum.
Eskiden saygı vardı diyen dedemin 1973 te yemeğe çok tuz koydu diye neneme dalış şekli diye bir video vardı 😂
eskisine de çok uzaktım. yenisine de. ilişki nedir? inanın bilmiyorum hanfendi. bu sebepten dolayı kıyasta bulunamıyorum.
Eskide nur olsa bir pazarına rahmet yağardı demisler ama ben buna katılmıyorum eskiden her şey daha anlamlıydi
Eskilerin bir samimiyeti netliği vardı şimdi o yok bir sürü isim takmışlar
Valla ya
Eskinin güzelliği, sevdaların inceliği bu zamanda kayıp maalesef
Biz acaba neyiz yoktu eskiden çoğunluk niyetini söylerdi amaci takılmak ise takilirdi yok ciddi ise ciddi olurdu bunu karsi da bilirdi sevgi saygi vardi eskiden
Eskiden de teklif eden felan yoktu. 25 yıldır duyduğum tek şey " Biz sadece arkadasiz" repliği. Arkadaş gibi davraninca da bozuluyorlar ama
Nerede o 2010lar o yılları mumla arıyorum mumla 2020ler kahretsin
Eskiden aldatmak dışarıya bakmak yalan yokmuş herkes netmiş şimdi öyle değil insanın kafası yoruluyor şimdi
Adamlar adam kadınlar kadındı şimdi roller ve cinsiyetler karmaşık. Mesela eskilerde el tutmak sahiplenmek namus saymaktı şimdi daha fazlası oluyor iki tarafta normalize etmiş sıradaki diyip bitiriyor aile kavramı kalmadı zaten …
Bilmem hiç ilişkim olmadı ilişkilere dair hiçbir şey yaşayamadım öğrenemedim
Eski ilişkiler iyidi. Herkes ne istediğini nasıl bir ilişki yuva kurmak istediğini net açık bir şekilde ifade ediyordu.
Şimdi zor ya
Evet çok çok zor. Eskiden seven sevdiğini gerçekten seviyordu. Zor bir durum olsa birlikte sırt sırta verip mücadele ediyorlardı
Şimdi topuk yapıyorlar
En ufak zorlukta dediğiniz gibi topukluyorlar 😁
Eskiden facebooktqn tanisir yemek yer sevgilinolur evlenir 1 omur yasardin birlikte ama simdi herkes cinsellik için kullaniyor birbirini
Eskiyi bildiğine göre yaşın 30 üstü galiba
Noo kuzenlerimden biliyom
Peki inandım
Eskiler tabiki 💛🌼
Eskiler iyiydi
hersey eskiden güzeldi
Eski ilişkiler
90 lar aşkı çok daha doğal gerçekmiş
Eskiler eskiden güzeldi
Eskiden her şey orijinaldi
Eskilerde kötüymüş ama gittikce dahada kötüleşiyor
Tabiki eskiler herkesle çıkan yatan kıZ ya da erkek bizden değildir
İnsanın varlığından beri flört var, niye tatsız tuzsuz kılalım
Eskiler kesinlikle böyle düşünenler varsa konuşmak isterim bu konu hakkında
Eakisi tabiki
Eski olmasın 🤣
Eski işte sjjss
Eakisi demişsin nfjfj
Yazamadım sjdj
Hahaha fark ettim biraz dalga geçim dedim ya hfjf
Sjdjd iyiy yaptın nasılsın
İyim desem yalan olur her yerim ağrıyor ncncnf
Sen nasılsın
Benimde ağrıyor djdj
Cjfjc biz ağrıların insaniyiz bdjfjd
Sjjsd nasıl iyileşcez
Tabiki de eskiler bacım 👍
Aynı fikirdeyiz bro
Eskiler şimdiye göre daha iyiydi evlilik süreleri daha uzundu, bence de psikologla evlenmek lazım daha iyi olur evlilik sorunları çözülür
Eskiler daha iyiydi
Kesinlikle eski..👍
Eski ilişkiler
Eski ilişkler daha iyiyidi
Eskilerin de farklı olduğunu zannetmiyorum
2 si de b. k gibi.
Hiçbiri, ilişkilerin güzel olduğu zaman olmaz
eski her geçen gün kötuye gidiyor
Tabii ki eskiler
Yeniler eskilere kurban olsun
Eskiler iyidir
Eskiler eskiddn hosdu