4 yıllık sevgilim beni aldattı şimdi başkasıyla sözleniyor, ne yapmalıyım?

Merhaba şimdi benim 4 yıllık uzak mesafe ilişkim var o Maraş'ta ben İstanbul'dayım 4 yılda beni 3-4 defa aldattı geçmişten ben 18 yaşındayım 21 yaşında yaklaşık 2 hafta sonra askere gidecek ve 4 ay önce bana bir hata yaptı ben bunun PUBG hesabını ve farklı WhatsApp hesabını yakaladım yakaladıktan sonra açıklama yapmasını bekledim 2 aydır beni strese sokup durdu stresli hissettirdi geceleri uyuyamadım adam akıllı yemek yiyemedim sabahları stresle uyandım onunla iki aydır bilip açıklama yapmadı tek açıklaması ben kullanmıyorum ne oldu her neyse daha sonra ben her yerden engelledim engelledikten sonra o çabalamayan adam birdenbire benim annemi ablamı yakın arkadaşlarımı aramaya başladı yakın arkadaşlarımı arayıp Nazlı benim engelimi kaldırsın demiş ve kaldırdım sonra bana yalvardı benim 3 aydır peşimde koştu peşimde koştuktan sonra bana dedi ki ne olur affet dedi ne olur kabul et dedi ben dedi seni çok seviyorum dedi eğer kabul etmezsen dedi ailem beni bir başkasıyla sözlendirecek dedi ben de inanmadım yalan söylüyor sandım neyse daha sonra daha çok strese girdim neyse bu bunun anne babası Maraş'tan benim yanıma göndermişlerdi kızın gönlünü al diye çünkü sözlemek istiyorlar çocuğu benim ve her neyse Maraş'tan kalktı yanıma geldi ben çok özledim sarıldım ama evet diyemedim çünkü yaptığı hata geçmişteki aldatmaları yaptığı hatadan dolayı güvenemediğimi söyledim o bana dedi ki ne olur evet de dedi yoksa ailem beni sözleyecek dedi ben de dedim ki ne söylemesi dedim (önceden de babası bu çocuğu söylemek için kuzenlerinin aklını almıştı diyen amca kızlarını düşünüyormuş bunu sözlemek için) biz 4 aydır tartışıyoruz tamam mı 4 aydır aramız bozuk bir hafta önce bu beni her yerden engelledi her yerden daha sonra ben ona arkadaşlarından ulaşıp engelimi kaldırdım kaldırdıktan sonra ona dedim ki gel tamam her şeyini affediyorum gel barışalım o da bana dedi ki artık her şey için çok geç babamlar beni söz diyecek ben de dedim ki ne demek sözlük dedi ki yok dedi babamlar bunu gördü tamam o zaman biz seni başkasıyla sözleyeceğiz dediler dedi neyse daha sonra işte ben konuşmaya çalıştım bir çözüm yolunu bulmaya çalıştım daha sonra o da bana dedi çözüm bulalım diye bir yol daha var dedi ne dedim dedi ki kaç dedi ben dedim ki kaçamam dedim askerden geldikten sonra her şey güzellikle hallolsun isterim gel ailemden iste dedim ilk bunu kabul etti sonra kabul etmedi sonra da işte ben strese girdiğim için her yerden engelledim sonra yine kaldırdım engelini sonra yine engelledim bunu aradım dün akşam pardon dün akşam değil ondan önceki akşam aradım dedim ki ben seni çok özledim dedim o da dedi ki o zaman bir daha beni engelleme böyle yapma sonra geri de kaldırdım yine engelledim sonra sabahleyin bana bir mesaj atmış attı mesajda ss olarak ekledim daha sonra aradım dedim ki sen dedim ne diyorsun dedim bana dedi ki ben artık seni istemiyorum ben yuva kurmak istiyorum babam yüzükleri almış söyleyecekleri kız benim numaramı istiyor zaten falan dedi canım öyle bir yanıyor ki ne yapacağımı bilmiyorum bana dedi ki hepsi senin yüzünden ne olur yardım edin sevdiğim şimdi başkasıyla sözlenecek onunla kurduğum hayalleri bir başkasıyla yaşayacak

4 yıllık sevgilim beni aldattı şimdi başkasıyla sözleniyor, ne yapmalıyım?