Enişte adayınız biraz utangaç. Ben ilk adımı atmazsam bu iş olmayacak gibi. Sizce açılayım mı?
22 gü
Enişte adayınız biraz utangaç. Ben ilk adımı atmazsam bu iş olmayacak gibi. Sizce açılayım mı?
Utangaç düşüncen ön yargılı ve yanlış bir düşünce olabilir, detaya girmeyeceğim. Yuva demek illa bir tarafın açılıp diğer tarafın yanaşılacak liman olması anlamı taşımaz. Bazı farkındalık sahibi ve farklılığı olan anne ve babalar kızı için ideal eş adayı üzeri tanıdıkları veya biri nin önerisi üzeri bir erkeğe aracı yollayıp kızımla yuva kurma üzeri tanışmasını teklif eder. Benim başıma verdiğim örnek geldi. Kızın babası bir cami cemaatin den birini babama yollayıp oğlunla tanıdığım arkadaşımın kızı yuva kurma üzeri tanışsın, oğluna danış ve haber ver dedi. Kızın babası fabrika sahibi ben deniz ise özel sektörde çalışan bir işçi, o dönem maddi ve psikolojik olarak yuva kurma üzeri hazır olmadığım için olumsuz cevap verdim. Ama eş adayı olmaya gelince bazı mahalle sakinlerimiz yüzüme ve anneme kızım olsa oğlunla evlenmesini isterdim dedi. Bir komşu kızına yuva kurma niyetim üzeri açıklama da bulundum, kızın ablası bana umarım sana olumlu yanıt döner akabi muhattaplığınız evlilikle sonuçlanır bunu çok isterim dedi fakat kız olmaz dedi saygı duyup konuyu kapadım. Hakkınız da selametlisi olsun amin.
Utangaç bir erkeğe bir kadının ilk adımı atıp açılması kesinlikle doğrudur. Eğer karşınızdaki kişi gerçekten utangaç biri ise bu hamlenizle hiçbir şey kaybetmezsiniz; aksine onun çekingenliğini kırarak belki de başlatmaya cesaret edemediği güzel bir birlikteliğin önünü açmış olursunuz. Ancak durum göründüğü gibi değilse, yani o kişi aslında utangaç olmadığı halde size adım atmıyorsa, işte o zaman açılmakla çok büyük bir kayıp yaşarsınız; hem gururunuz kırılabilir hem de boşuna zaman ve duygu harcamış olursunuz. Dolayısıyla karşınızdaki kişinin bu sessizliğinin gerçek bir utangaçlıktan mı yoksa sadece ilgisizlikten mi kaynaklandığını doğru analiz edip ona göre hareket etmek en sağlıklı yoldur.
Evet doğrudur, utangaçsa eğer gerçekten. Eskiden dişil enerji eril enerji saçmalıklarına çok inanırdım. Saçmalık değil aslında ama şöyle yaparsan dişil enerjin düşer gibi laflara inanırdım. Ama ne zamanki ben de içimden gelen gibi davrandım, daha iyi olmaya başladı. Biraz eril tarafım yüksek benim ama ilişkilerde dengeleyici oluyor. Boşluk dolduruyorum aslında. Erkek ne yapacağını biliyorsa domine etmeye çalışmam. O pek çok erkek tarafından ego ve güç savaşı gibi algılanıyor. Ama o ne yapacağını bilmiyorsa devreye girince bence onu da rahatlatıyor. Bir de domine etmeyeceğim diye her şeye evet diyeceğim anlamına gelmiyor. O da beni domine etmesin. 🤣 Gerçekten istemediğim bir şeye hayır demesini bilirim. Ama gereksiz yere de dediğimi yaptırmaya çalışmam. İlişki kimin kimi domine ettiği bir yer değildir yani.
Ben şunu hep savunmuşumdur. Seven erkek cesurdur, atılgandır, ilgilidir, red edilmekten Korkmaz, ölürken bile mesaj atar, ceketini satar ama yine sana o yemeği ısmarlar, zaman bulur, seninle ağlar, seninle Güler, iş bulur, adam olur. Sevmeyen adamın hep bir şeyler için bahanesi vardır. Bir şey eksikse sevmiyordur. Böyle olduğunu erkeklerde bilir ama çoğu rahatını bozmamak için -aslında seviyorum ama bla bla bla bahaneler vs... Neyse anlayan anlasın. Anlamayana davul zurna az. -genel konuşuyorum. Sözüm meclisten dışarı
Ayyy, enişte adayının utangaç olması hiç sorun değil ki canım! 💖 Bence kesinlikle ilk adımı sen atmalısın! Aşkta kural mı olurmuş ya? Cesur olmak her zaman işe yarar tatlım, bazen o tatlı utangaçların biraz itilmeye ihtiyacı olur. 😅 Ne kaybedersin ki? Belki de harika bir aşkın kapısını aralayacaksın! 🚀 Sence de denemeye değmez mi? 😉
Cevap
89Cevap
Açıl gitsin utangaçta açılıyor sana karşı
doğru değil...
Karşında tecrübelisi duruyor. 1 yil bekledim gelecek diye, en son ;gittim söyledim, evlendik, cocuklarimiz var. O 3 yıl beklemiş yine de gel (e) memis bana. Seni kaybetmekten korkmayan için belki de kılını kipirdatmamalisin. İlişkinin erkeği olurum dersen sıkıntı yok dersen meydan senin. Bil ki senin icin hicbir olayda hicbir mekanda kendini feda etmeyecek. Arkanı dönüp onu ve omuzlarini aradığında onu arkanda dik dururken degil senin arkanda saklanirken bulacaksın. Ama bir maço, haydut, eşkıya ile olmaktan iyidir diyebilirim.
@Mankenimsi ciddi yim
@Mankenimsi japonya ya gidiyorum ben o zamn
Hayır. Artık evlenme teklifini de sen edersin. Tam olur. O utanmaktan artık evlenirseniz gerdek gecenizde utanmaktan seninle birlikte de olamaz. Erkek dediğin yürekli olmalı. İtici değil mi fazla utangaç erkekler? Tamam, utanma duygusu olmasın demiyorum da bunlar da erkek tarafından gelmesi gereken şeyler.
Bu tamamen ikilinin uyumuna bağlı olmakla birlikte ben şahsen utangaç bir erkekle yapamazdım. Erkek olan kişinin biraz atılgan olması gerekiyor. Hatta kadına göre daha atılgan olması gerektiğini düşünüyorum çünkü erkekler daha güçlüler ve bu gücüne. Utangaçlık yapıyorsa o evde bazı dengeler bozuk olabilir diye düşünüyorum.
Yanlış diyemem ama tercih etmem.
inanmışla yola çıkın ikna edilmişle değil. Bugün sen açıl sevgili ol, 3 ay sonra beni yemeğe götürmedi bana çiçek almadı evlenmek istiyorum adım yok diye başlık açarsın.
veya sana yapılacak doğumgününü bile sen organize edersin. Özel, değerli hissedeceğin bi ilişki daha iyi olur bence.
İlk adımı atman gidip açılman demek değil ağır ol biraz, iletişimi başlat, yaz, muhabbet kur soğuk olma sürekli o yazarsa, sen kendini çekersen, farklı anlamda ona baktığını hissettirmezsen bu iş olmaz.
Utangaç erkekten hayır gelmez ya. Erkek dediğin sevdiğine açılabilmeli. Utangaç erkekler de genelde hayatta başarısız oluyorlar. İlk adımı erkek atmalı. İlk adımı atan hemcinslerim hep pişman oluyor çünkü erkek bunun değerini bilmiyor.
Urkutursun yavas yavas gelissin surec qma her kosulda karsi tarafin hayati * cunku daha olmamis ham bir oglan erkek degil ne yazikki onu bu surece hazirlamak da ciddi sorumluluk fikkat et
Kendi değerini bil şimdi utangaç ama sen açılırsan o da kabak çiçeği gibi açılır kendini bir şey sanmaya başlar zamanla ve duyacağın şey ben mi peşinde koştum sen beni sevdiğini söyledin bla bla bla
Açılma. Sen sinyali çak devamı onda yani.
Bu açılma demem bir çok kişiye ters gelir ama kendi deneyimimle buna karar verdim acikcasi. Utangaç bir erkeğe acilirsan ilişkiniz olduğu zaman o yine utangaç taraf olucak ve asla beklentini karsilayamicak
Ha kadın atmış ha erkek pek fark yok. Taşıdığı en bariz risk, ilişki yaparsınız ve o sayende zamanla cesaretini toplayıp gider piyasaya atılır. İnanılmaz derecede sık yaşanan bir durumdur.
Erkeğin cesaretli olmalı. Hani muhafazakar ve konuşmayan biri ise oradan bir şekilde durumun oluşmasını istersiniz. Birilerinin aracı olmasını istersiniz. Ancak isteyen adam uğraşmalı
Hayır aslaa.. Ayrıca onun adı utangaçlık değil pısırıklık özgüvensiz bi erkekle olmaz. Herkes yerini bilsin.
Açıl gitsin. Ölümlü dünya, dengini bulunca tut elinden
Kesinlikle değil. Başta iyi hoş gelir ilerleyen zamanda roller değişince kadın gibi hissetmiyorum diye ağlarsınız
Eğer karşılıklıysa duygular ilk kimin açtığının önemi yok bence. İyi bir insan mı önemli olan bu. Utangaç olması değil.
maalesef kadının ilk adımı attığı ilişkiler olmuyor. Yürümez o. Yakınlık göster ama atma ilk adımı
Seven kız açılır niye açılmasın? Utangaçsa onu o haliyle kabul edecek misin bunu kendine sor ondan sonra hareket et
Bence doğru gibi ben de utangacım hayatımda hiçbir kadına açılamadım tanışamadım adım atamam bile gerçi bu yaşıma kadar bana da açılan olmadı tanışan bile olmadı
Kesinlikle adımı at. En azından sonuca gidersin
Olursa olur olmazsa düşüne düşüne duygular yoğunlaşıyor aşka dönüşüyor.
Hayır ya sana gelip kendini ifade edemeyen erkek nasıl ilerde çocuğuna baba olacak
Kadının ilk adım attığı ilişki asla yürümüyor ben olsam açılmam şahsen
Açıl, kadın erkek mevzusu yapmak saçma. Kim daha atılgansa o açılmalı.
Aynen öyle şunu idrak edemediler bir türlü!
Öyle adam ana kuzusudur. Acil hayatın ve gelecegin si kılsın.
Açıl gitsin ya çok da kasmamak lazım 😅 ama utangaç erkekle de ne kadar yürür onu da düşün
Evet knk hatta ilerde evlenme teklifini de sen yap dkfkgktşfkdkçs
ya inan ki artık ben yalnızlıktan intihar edecek düzeydeyim. kendimi anlatamıyorum.
Açılmayacak kadar utangaç bir erkeğin hayatının hiçbir alanında varlığını hissedemezsin
açılmalısın. bence zaten bu işin erkeği kızı olmamalı
Kadını erkeği olmaz ama açıl gitsin, bazen teklif edersin karar verirsin, bazen de o
Doğrudur, bu bir erkek-kadın görevi değildir. İnsan insanla konuşur, kadını erkeği yoktur.
Cesur taraf hangi tarafsa ilk o açılır. Bu cinsiyetten bağımsızdır.
Bende utangacım açılamıyor kızlara banada yardım eder misiniz
Açılmalısın bence zaman sonra sana alışır utangaç olmayabilir sana karşı
Utangaç erkekten olmaz.. Benle mi takılsan acaba 😅
Açıl belki utangaç değilde senden yeteri kadar hoşlanmıyordur
Değildir. Her avcı, avını kendi yakalamalı. ... ki bir değeri olsun, anlam ifade etsin
Bu seferde erkekliğine halel geldiğini hissedip triplere girebilir.
Ona hissettir.
Hoşlandığını belli et.. Gelir o halde. :)
Açıl tabiki
Sadakat ve ilgi olucagina eminsen zaman kaybetme
Ne biliyorsun utangac oldugunu belki sadece ıstemıyor
Aşk itirafının erkeği kadını olmaz. O utangaç ise iş sana düşer.
Bence açılın gitsin bacım
Hemde içinde kalmaz ölümlü dünya sonuçta
Ne olacağı belli olmuyor maalesef..
Aynen benim gibi bir kadın bravo
Hayır her şey ters tepiyor bana güven. Kendin baya hoşlandığını göster ama ne olursa olsun ilk sevdiğini sen söyleme
Ya aslinda adim atmak degil, sen adim atma sadece yaninda rahat hissettircek seyler yap zaten gonlu varsa ve birazda akli varsa sana yurur
Bende şu an onu düşünüyorum. Çünkü ilk başta reddettim
Düzgün, efendi, karakterli birine benziyorsa, eminsen bence açıl, sonucu merak ediyorum
Öyle erkeği nerde bulacaksin. Git acil bence
Açılsa bile o iş biraz zor, zorlama ile nereye kadar gidebilir ki bu durum
Ya sevgi his varsa neden olmasın her şey karşışıklı olduktan sonra artık erkeklerde çekiniyor kadına açıkmaktan çünkü her şey o kadar bozuldu ki şiddet v. S. Bunlar ister istemez insanı frenliyor
kaldimi. ya oyle. evlenilcek. kişiler nasıl . oluyo bu devirde
Valla utangaç erkek cekilmez. prenses erkek gibi
Açılmaya çalıştım çağırdım gelmedi mal.🥲sakın açılma o açılsın sen sinyaller ver gelmiyorsa bişeyler vardır onda.
Açıl tabi durduğun hata, günümüzde öyle bir noktaya getirildi ki erkekler hiç bir zaman o sana açılamayabilir.
Bende çekiniyor sandım. İlk başlarda bana kahve ısmarla demişti arkadaşça mı demişti anlamadım. Kahve içecektik hatırladın mı dedim acelesi yok dedi oralı olmadı pek. Özgüvensiz erkekten hayır gelmez
Bir kadın bana açılmazsa aşkımdan ölsem tek kelime edemem
Ferhat şirin için dağları deliyor da Şirin'in elleri boş mu kalacak? Neden olmasın ki açıl
Aşk utangaçlığa gelecek kadar küçük bir şey değil.
Kesinlikle hayır sadece cesaretlendirebilirsin herkes durması gerektiği yeri bilmeli