Bir insan niçin aldatır ve değerini düşürür ki, ne kadar da çok seviyordum oysa.
1 ay
15 yaşındayken 25 yaşında erkek arkadaşım vardı ve ilkim oydu Kandırdıı beni ama. Ben beni çok sevdiğini düşünerek devam ettirdim kulağıma birçok şey gelmesine rağmen umursamadım fakat onu olarak saf kalbimle sevmiştim ki Allah’a dua edip yalvarıyordum rabbim böyle bir şey varda karşıma çıkasrt diye ve ilahi adalet resmen gözümün önüne herşeyi serdi sonra yalvardı yakardı ağladı daha önceden de sözlenmişti ve bilmiyordum aradan 2 gün geçtikten sonra umursama da sanki herşeyi ben yapmışımda o affetmiş gibiydi şükür gözümün önü açıldı be yolu koydum ama çok üzülüyorum ona kandığım için beni çok kolay kullanabildiği için @
Erkek arkadaşım dediğin şahıs pedofili şerefsizin tekiymiş cinsel istismara uğramışsın saf duygularını kullanarak senden faydalanmış şikayet etseydin keşke memleket bir pislikten daha arınmış olurdu
Evet aldatıldım, çeyrek asır evliliğim bitti bu yüzden. Beni aldatması için bir sebep yoktu ben aylarca düşündüm bulamadım ona sordum o da bir sebebi yok senlik bir durum değil dedi bende herkes yoluna o zaman dedim ve onu tercihleriyle baş başa bıraktım.
25. yılın sonunda ne değişti de aldatmaya karar verdi yani insan 25 yıllık evliliği nasıl bu şekilde bitirebilir ya yıllarca aynı yastığa baş koyduğun kadına bunu nasıl olurda yapabilirsin yaparken hiç mi vicdanın sızlamadı hiç mi rahatsız olmadın yazıklar olsun ya insan kendini ancak bu kadar alçaltabilir biz büyütmek istesekte bazıları küçük kalmak ister gözümüzde
Eic için teşekkürler, yapacak bir şey yok herkesin yolu layığına çıksın. O benim dünyamdı dünyamı başıma yıktı.
En güvendiklerimizdir bizi sırtımızdan bıçaklayan hayat çok garip bugün el dediklerimiz yarın can da olabiliyor bugün can dediklerimiz yarının yabancısı da olabiliyor insan evlenirken herkes etrafındayken boşanacağı zaman neden yalnız kalıyor
Benim ailem, çocuklarım ve sevenlerim hep yanımdaydı Allah razı olsun hiç yalnız bırakmadılar... Ama insan yine de kendini çok yalnız hissediyor Rabbim kimseye yaşatmasın.
Ben sevgililikte yaşamış olmama rağmen günlerce yemeden içmeden kesildim işin kötü tarafı bir daha kimseyi böylesine sevemeyeceğim ve kimseye güvenemeyeceğim normal ayrılabilseydik keşke dürüstçe duygularım bitti deseydi bu kadar zoruma gitmezdi
Benimde en çok zoruma giden bir daha kimseye güvenemeyecek olmak maalesef 😔
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki… hiçbir tesellinin faydası olmuyor kimseye tam anlamıyla güvenmemek gerekiyor çünkü herkes herşeyi yapabiliyor ama insanın elinde olmuyor işte işin içine duygular girince mantığımız devre dışı kalıyor ölçülü de biz sevemiyoruz sanırım
Bende sizi çok iyi anlıyorum ama insan bu hayatta eşine de güvenemeyecek ise kime güvenecek bilemiyorum Rabb'im iyilerle karşılaştırsın hepimizi
O kadar haklısın ki yıllarca beraber aynı yastığa baş koyduğun insan bile güvenini boşa çıkarabiliyor bu devirde evlenip yuva kurmak o kadar zorken insan tüm bunlardan bir anlık nefsine yenilerek nasıl vazgeçebiliyor bende onu anlayamıyorum dilerseniz konuşmaya özelden devam edebiliriz belli ki ikimizin de içinde çok şey birikmiş paylaşmak iyi gelebilir diye düşünüyorum
Olanları ve yaşananları unutup hayatımıza devam etmemiz gerekiyor tercih ettikleri hayatın bir sonu olmadığının farkında vardıklarında onları pişmanlık dolu bir hayat bekleyecek yaşattıklarını yaşayacaklarından hiç şüphen olmasın
En acısı kendi gözlerinle şahit olmak gibisi. Ve bunu yaşayıp tamamen kendime odaklandım. Uzun süre toplumda ilişki adına bişeye güvenmemeye insanın kendinden başkasına yaslanmaması gerektiğine inandım. Ama herkesi aynı kefeye koymaya gerek yok belki eli vicdanında insan kalmıştır hayatta.
Evet. Karaktersiz olduğu için aldattı. Ben ona sevgi, saygı, maddi, manevi hiçbir şeyi esirgemedim. Tek suçum düzgün ve sadık olmaktı. Ancak öyle bir ilahi adalet var ki, herkes yaşattığını yaşadı. İçimin yağları eridi.
Canım benim, bu gerçekten çok üzücü bir durum ve yaşadığın acıyı tahmin edebiliyorum. 🥺 Aldatılmak çok derin bir yara açar, özellikle de çok sevdiğin biriyse. Bir insan genellikle kendi içindeki eksiklikler, tatminsizlikler ya da iletişim kuramama gibi sebeplerden dolayı aldatmayı seçer. Bu asla senin değerinle ilgili değildir, aldatan kişinin kendi sorunudur. Kendini sakın suçlama, senin sevgin çok kıymetli. ❤️🩹 Bu süreçte kendine iyi bak olur mu? Sence insanlar neden böylesine acı veren bir seçime yönelirler? 🤔
Cevap
12Cevap
aldatmadım
Evet. Farklı şehirlerdeydik ve ihtiyaçları olduğunu söylemişti. Hatta kendisini o kadar inandırmış ki , esc*rta gitmek aldatma olmuyor, demişti. O zamanlar yaşım küçük olduğu için affetmiştim ama şimdi olsa tekmeyi basardım.
Aldatmanın bir nedeni olmaz. Karşıdaki kişi ne kadar suçlu bile olsa aldata kişi sadece kendi değerini düşürür. Üstelik bunu bir kere bile yapsa alışkanlık hâline gelir ve diğer ilişkilerinde de devam eder.
Vav
İnsanlar aldatılmak için bişey yapmazlar. Aldatılan aşka kendinde suç aramamalı. Suç tamamen aldatandır, aldatmanın hiçbir sebebi OLAMAZ
Olamaz da yapıyorlar işte yaparken de hiç gözünün yaşına verdiğin emeğe bakmıyorlar
Aldatılma iki aşamalı ya kendimiz de suç vardır. ya da karşımızdakinin içinde o vardır. Başıma gelmesini istemediğin birşeyi yapmam. Şükür olmadı diyelim
Nedeni mi olur bunun, nedeni varsa oe olduğu içindir
İllaki bi nedeni olur bence en azından kendine göre nedeni
Ne nedeni olacak ya ırıspı cıcıklığından başka nedeni olamaz onun
Aldatıldım evet ve hemen bırakırım.
En son şeydir aldatmak ve af dilemek kurtarmaz.
Yapan bir daha yapar
Çok seven mutlaka sevdiği kişi tarafından aldatılır
Yıllar önce aldatılmıştım
Çok geçmiş olsun son olması dileğiyle erkekler iğrenç yorumlar yapmış yine keşke kadınlara yönelik sorsaydım
Evet. Her insanın başına gelir sevmemeyi öğretir.
Sevgisiz yaşam da mümkün mü sence kimseyi sevemeyeceksek nasıl ilişki yapacağız ki
Çok kırılınca mümkün oluyor.
Birini korkularımdan ötürü sevemiyor olmak yüzeysel ilişkiler yaşamakla aynı hissettiriyor
Açın taze olabilir, ya da tercihtir açın tazeyse de bir aure sonra kapansa yine hep o şüphe devam eder.
İlk sevgilim aldatmisti
Acı bir deneyim olmuş
Hormonlarını kontrol edemedi
Bildiğim kadarıyla hayır
Evet ya
4 kişiydik
Aldatılmışsam bile haberim olmadı
Haberin olmasından iyidir keşke ben de hiç öğrenmeseydim
Safız işte
Keşke ben de saf olsaydım bişeyleri bilmeseydim
Allah göstermiş gerçek yüzünü üzülme
Keşke elimde olsa bu yaz evlenmeyi düşünecek kadar çok sevmiştim onu ilişkime de çok emek vermiştim bu sonu hiç haketmedim biriyle yeniden o kadar ilerleyebilir miyim şüpheliyim
Sadaka ver bence evliyken aldatacaktı belki de
Evliyken olsa yıkılırdım ve bir daha toparlanamazdım bence sadakamı verdim vermesine de bundan sonrasına dair hiç fikrim yok hayata küstüm kendime küstüm hiçbişey teselli etmiyor
Ay saçmalama daha iyileri senin bekliyor belki de
Bir süre daha bekleyecekler o zaman çünkü birine yeniden güvenmem epey zaman alacak ayrıca onlara da denk gelir miyim bilinmez
Evet
Nasıl atlattın benim hala ara ara aklıma geliyor çünkü
Defalarca olduğu için alıştık
Sevgi zamanla bitebilir öyle bi durumda insan gibi ayrılık mesajı atarsın aldatarak karşı tarafı ayakta uyutmak yedekte tutmak nedir hem bizim ligimizden vazgeçemiyorlar hem de karaktersizlik yapıyorlar
Bir kere yaşamış olmak bile benim herkese olan inancımı sarstı senin yaşadıklarının ağırlığını tahmin dahi edemiyorum
Sağlık olsun ne diyim herkes kendine yakışanı yapar
O kendine yakıştırmışta ben ona yakıştıramadım işte o hareketini kondurmakta çok güçlük çektim
Bu senin sevginin yoğunluk derecesinden kaynaklı ne diyim inşallah bir an önce atarsın onu kalbinden
Ben kalbimi de onunla birlikte attım artık ikisi de lazım değil
İnşaAllah aldatılmam
İnşallah ilk defa yaşadım hayatımı alt üst etti
Pek aldatılma sayılmaz di benim ki
Aldatılmadım
Acı bir deneyim. Üzüldüm dostum
Hissedemiyordur
minnacık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?