Erkek
Kız
Blok3
Kafe sahibi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer herkes ne yediyse içtiyse onu öder kardeşim sormayın artık şu lanet soruyu, erkekler kredi kartı değil, kadınlarımız o kadar bağımsızlık ve eşitlik diye g. tünü yırttıysa bi zahmet kendi günahını da ödesin kasada. yok kardeşim yok paranın erkekliği yok paranın cinsiyeti olmaz paraya karşı duygu beslenmez para bir araçtır koltuğa sosyal norm yüklüyo musunuz siz?
Ama date mekanına karar veren erkekse kadının ödemesi etik midir hocam bence mekana kim karar veriyorsa ya da ilk kim davet ediyorsa o ödesin
@Candan656575 kardeş sen yanlış anladın beni galiba ben diyorum ki kimse kimsenin bişeyini ödemesin herkes KENDİ ne yiyip içtiyse günahı neyse onu ödesin niye illa bütün hesap bi kişiye kalıyo.
ayrıca dediğin bişey çözmez çünkü genelde erkek çağırır kızı kızın erkeğin peşinde koştuğu bi dünyada yaşamıyoruz maalesef hesap yine erkeğe kalır bu durumda çoğunlukla değişen bişey olmaz.
Hayir demek istediğim erkek buluşmayı teklif eder ama mekanı kim seçerse o ödesin, herkes kendi maddi durumuna göre mekan seçsin. Sen bi kızı bi yere çağırıp da onun kendi yediğini ödemesini beklememelisin belki fazla lüks bi yer aynı şey kizlar için de geçerli erkeğe lüks bi mekan önerip öde diye dayatmak da normal değil
@Candan656575 hiç bir erkek lüks mekan seçmez o yüzden sorun yok
Yarıya bölerek ödemek o ortamda bence kötü durur bi erkek bana herkes kendininkini ödesin derse o an utanırım ve hepsini öderim ha öyle bi şey demese de teklif ederim ödemeyi ama bi erkek öyle bi teklifte bulunmamali kıza kalmalı iş biraz
@Candan656575 valla candancım benim öyle yok şurda kötü durur yok meli yok malı gibi kuruntularım yok pragmatist biriyim hiç öyle erkek şöyle yapmalı kadın şöyle yapmalı gibi sosyal normlarım yok olsun da istemem bir kere zaten başta kıza kalmalı iş biraz diye bir şey olamaz ben kendimi birilerinin insafına bırakamam, senin anladığın şekilde bir kadın erkek anlayışım yok benim o yüzden de zaten hiç bir zaman bişey ısmarlamam beklenecek yerlere gitmedim hiç bir flörtleşmem de her zaman ben yemicem içmiycem sen içiceksen diye muhlakta bırakarak cevaplarım zaten çoğu beraber yemeyip içmeyeceksek tamam boş ver der demezlerse de tamam o zaman sen geç ben az bi artık bankaya şuraya buraya uğrıcam diye geçiştiririm ancak da o kendi hesabını hallettikten sonra dönersem dönerim hiç bir zaman da eğer mümkünse mekanlara davet etmem keza zaten mekan insanı değilim masa başında oturmak benlik değil ya sahile çağırırım ya parka ya öylesine dolanmaya etrafımda her konuştuğumu duyacak insan olması beni gıcık eder. beni sinsi biri olarak görebilirsin ama mal bu yapacak bişey yok 24 yaşından sonra tarzımı değiştirecek halimde yok enerjim de yok NİYETİM DE YOK.
@Candan656575 çok uzun yazmışım ama ciddi değilim tartışma çıkarmıyorum sinirli değilim huyum o uzun yazarım.
Degisikmis zevkler renkler tartışılmaz eleştirmek haddime degil ha hayatımda senin gibi biri olsa şöyle yorumlarım ilk buluşmada sen geç benim surda isim var diye gitse ikinci kez buluşmam o mekana da gitmem evime dönerim ama ilk buluşmada mekan değil de daha relax bi yer seçse o da işime gelir ben kasiliyorum kapalı mekanda. Ha şu da var tamam birinci de açık mekan iki de açık mekan işler ciddileşti artık sevgiliyiz falan o zaman hâlâ paranın hesabını yapıyorsak sıkıntı vardır. O denge sağlanmalı bi ben bi o şeklinde olmalı yoksa bizi para yönetir
@Candan656575 senin eksik anladığın kısım şu, benim sevgili olmak gibi bi niyetim yok hiç de olmadı olacağını da sanmam keza tarzım değil, kızlarla sevgili olalım diye buluşmuyorum (ne için buluştuğumu tahmin edebilirsin bence) şurda işim var dediğim de de merak etme s. lak değilim bi yalan söylediysem gerçekçi ve reddedilemez olmasına özen gösteririm mesela bankamatik bulup para çekmeye gidiyorum falan derim kalkıpta yok arkadaş çağırdı sen ye iç gelcem demem yolladıktan sonra da nabız yoklamayı geliyorum falan diye haber vermeyi onu bırakıp gitmediğimi hissettirmeyi bilirim, sen dedin ya hani şöyle yorumlarım diye, ben senin bişey yorumlamana izin vermem yorumladığın şey benim sana yazdığım senaryo olmalı acı ama gerçek manipülasyonun birinci kuralı bunları da sana anlatıyorum çünkü sanırım başta beni yanlış anlamışsın beni ilişkide rolleri eşit şekilde bölmeye çalışan haksızlıktan bıkmış bi erkek olarak görüyorsun, kısmen doğru ama bana yapılan bi haksızlıktan değil hemcinslerime yapılandan bıktım her erkeğin benim gibi hedef odaklı duygusal olarak kopuk olmadığını takıldıkları kızlarla aralarında gerçek bir şey olsun istediklerini biliyorum ondan başta herkes kendi yediğini içtiğini ödesin diye adil davrandım kendim için konuşmuyordum yani benim zaten adil olmakla da gerçek ilişkilerle de işim yok.
Anladim sen işimi hallederim bunu hallederken de bi şeyleri feda etmem bedavaya getiririm diyosun yani bunu herkes yapamaz yapabiliyorsan demek ki zeki birisin. Anlattıkların da yeterince manipülatif karşı tarafı istediğin sekilde etkilemeyi bildiğin belli senden korkulur
@Candan656575 zaten herkes yapabilecek olsa şu an evlilik diye bi müessese kalmazdı. sana bunları anlatıyorum keza senden bi beklentim yok tanışmıyoruz bile, dediğim gibi herkes kendi hesabını ödesin kısmı tamamen benim aksime hayatında birileri olsun isteyen erkekler için di kendim adil veya eşit olmakla ilgilenmiyorum inandığım şeyler de değiller zaten ama isterim ki hemcinslerim saf s. lak olmasın bu kadar erkeklik adı altında cüzdan olmasınlar sınırları daha dakka 1 den çizmeyi öğrensinler üzülüyorum çünkü hallerine.
Çok katıldığım söylenemez. Bir kızın seninle ne için birlikte olduğunu anlarsın ya bi çıkarı vardır ya paran içindir ya da sevdiği içindir. Kız seviyorsa adam seviyorsa paramı kıza harcıyorum kız beni yiyor gibi düşünmez al ver dengesi içinde ilerler zaten o
@Candan656575 anlamıyorlar candancım, anlamıyorlar, sen kendin bi kadın olduğun için bizi de sizin gibi bu tarz şeyleri kolay fark eden canlılar sanıyorsun ama maalesef çoğu erkek çok geç olana kadar durumun b. ktanlığını anlayamaz, düz mantık canlılarız otizmin uzun bir zaman sadece erkek hastalığı sanılmasının bir nedeni var, çoğumuz sizi veya niyetlerinizi anlayamıyor satır aralarınızı okuyamıyor, bu siteden bile yola çıkarak anlayabilirsin ki nerdeyse yarım asırdır yaşıyan adamlar bile hala kadınları anlamıyor, sosyal medyaya bakarsan ne göreceksin erkeklere kadınlar konusunda tüyo verenleri mi tam tersini mi? erkeklerin kadınları anlamamasının üzerinden ekmek yiyen koca bir sektör var artık.
Yani hem otizmsel sorunlardan kaynaklı hem de yapı gereği kadınlar fazla karışık geliyo erkeklere. Benim bi erkegi çözmem 1 günümü alır ama bi erkeğin beni çözmesi uzun zaman alır. Ama yine de para konusunu anlarsın gibi yaa daha doğrusu hissedersin gibi tabi kadın olduğum için ve kendim anladığım için de böyle düşünüyor olabilirim
@Candan656575 maalesef öyle düşünüyorsun, çoğu erkek para yedirdikçe daha çekici olacağını zanneder kullanıldığını sonradan anlar. hissedersin diyosun ya sıkıntı o işte, erkekler hissetmez yani hissetmezden kastım sezmezler sezgisel canlılar değiliz otizmliyiz demiyorum ama erkek beyninin otizm tablosuna kadından daha çok benzediği bir gerçek. ve otizmli olmanın zaten bütün olayı gözünün önünde açık seçik gerçekleşmeyen şeyleri sezememek. keza ben kendim yine güçlü sezgilerim olduğunu düşünsem de bu kadar bütün algıyı kendi kurguladığımın üzerinden kurup kadına yorum fırsatı vermeme sebebim bu, islam lugatında bi laf vardır kelamın yarısı sihirdir diye (demek istediği aslında söylediğimiz şeyler karşı tarafı kendi gerçekliğimize ikna etmektir) ben sizin gerçekliğinize uygun davranmak işime gelmediği için karşı tarafı kendi avantajlı olduğum noktalarda tutmaya ve düşüncelerinin kendisine değil bana ait olduğuna emin oluyorum ha diyebilirsin madem böyle yapabiliyosunuz niye her erkek öyle yapmıyor çünkü bana bu doğal geliyor bilinçli taktik yapmıyorum manipülasyon benim için doğal bir şey çoğu erkek manipülasyon yapacak kadar karmaşık düşünemez bundandır ki erkek aldatmaları çok kolay yakalanır.
E zaten manipülasyonu bütün erkekler yapabilseydi kimse boşanmazdi kimse ayrılmazdi ya da erkek yönetirdi bütün ilişkileri. Ama manipülasyon da biraz zeka işi. Onayladığım bi şey değil ama yapan da yapıyor yani yetenek işi. Aldatma konusunda da evet erkekler hemen yakalanır kadın aldattığında geç öğrenirler sonra da affetme oranları kadına göre daha yüksektir.
Para yedirerek kendine kızı bağlamaya çalışanlar da yorumsuz... biraz çocuklar çocuk kalmışlar seven bi kız paraya bakmaz ha parasiz istemez ama bana para yedirsin de demez ama erkek o düşüncedeyse çok kandirilir ve ve senin bu düşüncelerinin büyük kaynağı evlilik düşünmemen. Evlilik düşünsen biraz daha esnek olurdun
@Candan656575 düşündüğüm zamanlarda da esnak değildim aksine daha katıydım keza benim gibi birinin evlenmeyi bırak bişey hissedebileceği kadının öyle paraymış pulmuş işi bile olmaması lazım ben kendi hesabını ödemeyeceği masaya asla oturmayan bi kadının oğluyum mükemmel bi ailem olmayabilir ama kadınlarımız asil ruhlara sahiptir benim annem babam maaşını bile sormadı 30 yıllık evliliklerinde ki annem öyle geleneksel bi kadın falanda değildir. ben böyle bi kadının elinde büyüdükten sonra kalkıp bana o asaletin çeyreğini bile gösteremeyen sığ veya bencil kadınlara kalkıp insan gözüyle bile bakamıyorum ki bu kadar rahat manipüle edebilme sebebim de bu zaten vicdanım tetiklenmiyor araya vicdanım girmeyince de bende zaten küçüklükten beri şeytan zekası var ben 3-4 yaşlarındayken de kurnazdım.
ha bu arada affetme oranları kadına göre yüksektire kesinlikle katılmıyorum hangi erkek aldatılmayı affediyor biz o konuda aksine daha katıyız sen nasıl ılık erkekler tanıyosan artık.
Bence erkekler daha kolay affediyor bi kadın aldattığında pişman mış gibi lanse ederse erkeğe yalvarır mış gibi yaparsa erkeklerin genelde affettiğini gördüm erkekler itaat seviyor kadının itaatine de düşüyorlar genelde
@Candan656575 valla ben daha öyle bir şey görmedim ha var böyleleri biliyorum ama biz genelde kadın aldattığında kadından tiksiniyoruz duygusal değil baya fiziksel olarak bekaret takıntısı nerden üreme zannediyorsun? ondan ben öyle erkeklerin aldatma affettiğini görmem o affedenler genelde daha ezik büyütülmüş tipler oluyor.
@Candan656575 ha ama tabi sırf düzenli seks yapmaya devam edecek biri olsun diye affetmiş gibi yapan ama kendini o kadından tamamen koparmış erkekler de var yok değil.
Yani mutlu sonla bitmez belki ama erkeklerin egosunun okşanma ihtiyacı daha fazla olduğu için affetme oranı daha çok bence. Bakirelik konusunu anlamadim. Yaratılış gereği öyle bi zar var ama buna inanan var inanmayan var. Aynı zar erkekte de olsaydı yine aynı takıntı olurdu
@Candan656575 yok onu demek istemedim hani biz erkeklerin bi ellenmemiş kız takıntımız vardır ya onu diyorum, aynı sebepten başka bi erkeğin temas ettiği kız bizi fiziksel olarak itiyor tiksinti yaratıyor ondan bu konularda daha katıyız normalde.
Kızlarda öyle takintiniz var peki kendinizde de var mı
@Candan656575 olmadığını gayet iyi biliyorsun ki olması için bir sebepte yok, kusura bakma ama hayat adil değil kimse kalkıpta tercihlerini sırf kendisi de yanlış yönlendirilmiş bir eşitlik anlayışı yüzünden değiştirmez değiştiremez daha önce bir kaç kere daha söyledim tekrar söylüyorum adalete veya eşitliğe inanan biri değilim istediğimi isterim alırım alamam ona bakarız ama sırf kendim iffetli değilim diye iffetsiz kıza he demek gibi bişey tamamen saçmalık, bu aslanın kendisi öldürüp yiyor diye öldürülüp yenmeye okey demesi ya da bi katilin ben öldürdüm beni de öldürebilirler demesi ya da bi hırsızın ben soyuyorum beni de soyabilirler sıkıntı yok demesi gibi saçma bişey.
Verdiğin örneklerden bağımsız bi konu ben istediğimi yapayım ama benim olacak kişi kimseye dokunmasin diye bi dünya yok. Sen herkesle birlikte olabilecek bir insansan görüşün o yöndeyse karının da o görüşte olmasını kabul edersin hatta görüş birliği olsun istersin. Aksi durumda görüş zitligi olur zaten
@Candan656575 umm yoo, niye böyle olsun? aksine dünya tam da böyle işliyor niye kabul etsin böyle bir şeyi? kusura bakma ama gereksiz duygusallaşmaya başladın söylediğin mantıksız, kimse kendi yaptığı kendisine yapılsın istemez.
Yo ben kendi yaptığım kendime de yapılsın istiyorum eksiksiz harfi harfine benim gibj biri olsun istiyorum
@Candan656575 o senin isteğin, her insan senin gibi değil, istisnalar kaideyi bozmaz bu lafı bol bol duymuş olman lazım bu yaşa kadar.
Bence ortada bir kaide yok ki. Kimse kendisinin yaptığını kendine yapılsın istemez diye iğrenç bi kaide olamaz. Herkes kendi görüşü düşüncesi neyse öyle bi hayat yaşar
@Candan656575 ama yaşamaz, dediğim gibi duygusal davranıyorsun şu an da ayrıca bunun iğrenç olduğuna da karar verecek merci sende değilsin bende, objektif bir ahlak yok maalesef herkesin kendi doğrusu yanlışı var bunu sen iğrenç buluyor olabilirsin ama bu tamamen senin fikrin olarak kalır nesnel bir temeli yoktur.
E zaten benim için iğrenç olan herkesle birlikte olurum ama evleneceğim kadın herkesle olamaz düşüncesi Sana göre dünyanın en normal en güzel en mantıklı düşüncesi olabilir yorumsuz...
@Candan656575 öyle bir söylüyordun ki genel herkesi bağlar gibi söyledin sandım, niye bu kadar kızdın ki? benim için tabi ki de en güzel düşünce, bir erkek olarak kadınlarla birlikte olmak istiyorum doğal olarak ama beraber olduğum kadınların başka erkeklerle olmasını neden isteyeyim ki erkeklerden hetero bir erkek olarak tiksindiğim düşünülürse? g. vat mıyım ben? niye böyle bir şey isteyeyim ya da buna razı olayım?
Bir kadın neden buna razı olsun?
@Candan656575 bilemem? bugüne kadar bir çok kadın neden razı oldu? erkeklerin geçmişte başkaları olmasına rağmen temiz kadın ile evlenmesi hiçte yeni bir şey değil her zaman vardı, adına aşk de, cinsel geçmişi bize kıyasla daha az umursamak de, erkeğin deneyimsiz olanının beş para etmemesinden dolayı de ne demek istersen de, sevecek isteyecek bişey buluyorsunuz, her erkek illa bakire olsun demediği gibi her kadında demiyor kendisi bişey yapmamış olsa da daha önemli gördüğünüz başka şeyler vardır belki, dediğim gibi BİLEMEM merak ta etmiyorum açıkçası. işler istediğim gibi gittiği sürece prospektüs okumam ben.
Geçmişteki kadınların düşüncesi beni bağlamaz ben karşıyım bu tarz ben istediğimi yaparım o yapamaz düşüncelerine
@Candan656575 ben sana hiç olamazsın mı dedim? senin düşüncen böyleyse bu seni ilgilendirir başkasını değil sen ilerde birileriyle tanışırsan bu mantıkla hareket edersin. sonuçta kalkıp bu düşünceyi savunan benimle evlenme gibi bi niyetin yok dimi? o zaman düşünceme bu kadar tepki vermek için nedenin de yok.
Ben SENİN düşüncene değil O düşüncedeki insanlara tepki veriyorum kişisel algılamana gerek yok seninle bi işim yok zaten bunun farkındayız
@Candan656575 ok?
Ok
@Candan656575 İnsanlar kafayı yemiş takmayın bu kadar düşünmeye değmez... Abartıyorsunuz bazı şeyleri, hayatı ana göre yaşayın rahat olun biraz. İnsanların fikirleri sizi rahatsız ediyorsa veyahut konuşmak size bir şey katmayacaksa basitçe mesaj yazmamak ya da o kişilerle IRLde etkileşime girmemekte bir seçenek. Şahsen benim takatim kalmadı böyle işlerle uğraşmaya...
Ha ben siz kavga ettiniz anlamında söylememiştim... Yanlış anlaşılmışım afedersin, demek istediğim genel olarak insanların bu tarz konular üzerine fazla düşünmesi. Düşünmek güzeldir, ama ben genelde bu tarz normlar ve gündelik yaşantının içine dahil olan şeyler yerine genelde derin düşünmeyi severim. Ondan bence bu konu üzerine harcadığınız vakit bile bence biraz... Şeydi. Anladın sen, tabii ki kendi kararınız buna karışmaya hakkım yok. Sadece bana bu tarz diyaloglar biraz 'ilginç' geliyor. Twitterda görürsün ya insanlar her şeyin altında saçma sapan 5 saat konuşur, onları andırıyor biraz. Neyse, gereksiz 'yapping' yaptım, iyi günler o zaman-
Bu yüzden insanlarla gereksiz interaksiyona girmek istemiyorum ben zaten. Ben sadece bir grup insana değer veririm, sadece o kadarını hak tanırım kendime, dünyanın geri kalanı önemsiz olur.. Kuru gürültü... Bence doğru olan bu zaten. Dışarısının en az yarısı gudubet mahluklarla dolu. Ülkenin güncel durumu sağolsun.
Bir zahmet müşteri hoş geldin ikramı yapsın. Hem bu sayede işletmenin reklamını yapmış olur hem de geriye kalan buluşmaları bu kafede yapacakları için kendine sermaye edinmiş olur
Herkes kendi masraflarını ödemeli. Benim görüşüm evlilik olmadan hesabı bir yere yıkmak bence pekte hoş değil. Ya herkes kendi yediğini içtiğini ödemeli ya da sırayla yapılmalı.
Evlilik olunca?
@nicksiiizzz Ortak hesaptan ödenebilir. Dışarıda erkek öder gibi gözükür ancak hesap ortaktır.
yemekler sendenn, dondurma benden
nie
cevabini bildigim sorulari sormayı seviyorum
cansin🤣❤️
Merhaba canım! Ay bu ilk date hesap ödeme mevzusu hep çok konuşulur, biliyor musun? 🤔 Bence ilk buluşmada hesabı kibarlık edip erkek ödemeli, bu güzel bir jest olur bence. Romantik bir başlangıç yapar ve hoş bir etki bırakır. 💖 Ama tabii ki sen de mutlaka "Ben de katkıda bulunayım!" ya da "Bölüşebiliriz!" demelisin, bu da senin inceliğini ve düşünceli olduğunu gösterir. Sonraki buluşmalarda artık kim öder, bölüşürsünüz orası daha rahat olur zaten. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, merak ettim? 😉✨
Cevap
13Cevap
erkek öder
Erkekler bile feminist olmus
İlk erkek ödemeli sonraki zamanlardada yarı yarıya ödenmeli arada sırada buda
Ne nediyorum
Hayır
Erkek. kültürümüz ve eril davranış açısından önemlidir bunlar.
Benim oldugum masada baska bir kadin hesap odeyemez
okadar da değil de benden gizli nası odıcek lksjdfdsf
kızarım
Gdhdhdhdbfhddhdj
Gizliden hesap kapardım bende ya da aldığım hediyelerle ödeşme gibi yapardım kimseye borçlu kalınmaz bu zamanda
@BaharCelebi01 ya hediye falan olabilirde odesme borc gibi falan bu muhabbetleri sevmem
Bazı erkekler harcadıkları paranın hesabını yapabiliyo bi kavga anında öyle bir gurur kırılması yaşamamak adına iki tarafta başa baş ilerlemeli gibi geliyor bana tabi sen öyle olmayabilirsin
@BaharCelebi01 sende haklisin ben nefret ediyorum boyle seyleri gorunce tiksiniyorum
Erkek ödemeli centilmence. Sonraki hesaplarda kadın da ödemeyi teklif edebilmeli. ✨
Erkek derse ben öderim ısrarla o erkek değil adamdır. 💁
Hahah😂
Güzel, olumlu geçerse erkek ödesin; ama olumsuz geçerse bıraksın kız ödesin.
Yani şahsen bundan sonra ben olsam aynen dediğim gibi yaparım.
Erkek her zmn ödemeli kız ztn nezaketen parasını çıkarır ki çıkaracaktir aklı başında efendi bı kız. Hemen o sırada erkek ne münasebet ya ben veririm saçmalama , demesi gerek
Erkeğin ödemesi daha iyi olur ama iki tarafda ödeyebilir
Bir gün 70 kilo üstünde bi kızın altında kalman dileğiyle 🙏🏿
Git.
Erkek ödemeli ben asla kıza hesap odettirmem adamligima yakismaz
Siz dateye çıkın ben öderim kral
Hep erkek ödemeli
herkes kendi ödemeli
Blok3 ödemeli nasıl bilmezsin
Bence herkes kendi hesabını ödesin
Ben öderim sıkıntı yok
Yemeği birisi tatlıyı diğeri ödeyebilir
blok3 secmeyenler sakka mi
blok ben ne alaka diiyo
Erkek
Ben erkek hakları savunucusu bi bayaaanım bilip bilmeden konuşmayınız😅
blok3
Ben odemek isterim erkek odemesin
Lan hesabi erkek odesin desem feminist ben odeyim desem feminist ne yapsak feminist oluyoruz
Kim ödemeli
Evet sjdjdjfb
Erkek
Blok3 😄😄
Kız ödedi
O yemege davet etti de ondan ben ödemek istedim kabul etmedi
Blok3
Yazıyo orada
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?