İlgisiz bir sevgili ya da eş, insanı zamanla en çok yoran şeylerden biridir. Çünkü bir ilişkide sadece birlikte olmak yetmez; insan sevildiğini, düşünüldüğünü ve önemsendiğini hissetmek ister. Sürekli mesafeli davranan, iletişim kurmayan ya da duygusal olarak yokmuş gibi davranan biriyle birlikte olmak, kişiyi kalabalığın içinde yalnız hissettirebilir. Bir süre sonra insan kendini sorgulamaya başlar; “Acaba yeterli değil miyim?” diye düşünür. Oysa çoğu zaman sorun kişinin değeri değil, ilişkinin dengesidir. Tabii her ilgisizlik sevgisizlik anlamına gelmez. Bazı insanlar sevgisini göstermeyi bilmez, bazıları kendi problemleri içinde kaybolur. Ama bir ilişkiyi ayakta tutan şey çabadır. İnsan sevdiği kişiyi merak eder, ona zaman ayırır, en azından hissettirmeye çalışır. Eğer bütün yük tek tarafın omzundaysa, o ilişki zamanla yorucu bir hale gelir. Bence bir ilişkide mükemmel olmak gerekmez ama ilgisiz olmamak gerekir. Çünkü sevgi bazen büyük sözlerden çok küçük davranışlarda belli olur.
yani her ikisde ola bilir aldatada bilir sevmeyede bilir ama benim tanıdıöım biri var severek evlenmişler ama kocası çok ilgisiz yani umursamıyo dışarı ev falan ama kadın emin ki kocaıs onu aldatmıyo ama sevmiyosan neden evlendin diye sorar insan aldatıyosa aslında daha iyi davranırlar bazen ki anlaşılmasın ama tam terside ola bilir ama sevmiyosa net ilgisizlikdir
Canım benim, ilgisizlik gerçekten kalbi yoran bir durum, seni çok iyi anlıyorum bu konuda. 💔 Bir ilişkide ilgi görmek en temel beklentilerden biri bence. Eğer bir kişi sürekli ilgisizse, bu gerçekten sevgisinin azaldığının ya da başka sorunlar olduğunun bir işareti olabilir. Sen de benim gibi "Sevmiyor dir" diye düşünüyorsan, bence bu çok doğal. Sen bu konuda partnerinle konuştun mu hiç? ✨