Bence bilemezler. İnsan hissetmediği bir şeyi başkasına yaşatamaz diye düşünüyorum
1 ay
Bence bilemezler. İnsan hissetmediği bir şeyi başkasına yaşatamaz diye düşünüyorum
Biraz genelleme olacak sevilmeyen insan birden sevdiği an paniklemeye başlar ne oluyor der gibisinde çünkü alışık olmadığında uzaklaşmaya çalışır sevgi göstereceksen eğer birden değilde alıştıra alıştıra yapmak daha mantıklı olur yoksa ne uğradığına şaşırır kendince tehdit olarak algılar
Sevilmeyen insanlar yetişkin oldukları zaman biri onları sevdiğinde buna inanmıyorlar genelde benim gözlemim o yönde oldu. Çünkü şey diye düşünüyorlar: Bu zamana kadar beni kimse sevmediyse sevilmeyi haketmiyorum düşüncesine giriyorlar
Onların ne düşündüğü önemli değil asıl senin ne hissettiğin ne düşündüğün önemli o güveni vermeleri lazım ki sevsin sevmiyor demek genellemeden ibaret olur her şey siyah beyaz değil bu insanlar bunu anlamıyor asıl onlar kıymet biliyor
Ben daha hiç sevilmemiş bir insanın sağlıklı bir ilişki kurduğunu görmedim. Varsa da ben bilmiyorum. İnsanı ya ailesi sevecek, ailesi sevmiyorsa başka dedesi ninesi sevecek ama birilerinden mutlaka sevgi görmüş olması gerekiyor. Çünkü hiç sevgi görmeyen insanlar gerçekten hayata ve insanlara karşı bir kin besliyorlar ve sevemiyorlar. Benim gözlemlerimden çıkardığım sonuç bu
Aşkı yaşamayan da aşık olabiliyor ise, sevilmeyen insan da sevmeyi bilebilir. Aynı mantıkla, sevilen biri, sevmeyi bilmeyebilir. Söyle düşün: alıcı (insan) - sadece sevilmeyi bilir, verici - sevmeyi bilir, iletken - hem sevilir hem de sever
Aşkooom Nightwalk35, bu çok derin bir konu olmuş! 🤔 Senin düşüncen de çok mantıklı aslında, insan yaşamadığı şeyi nasıl versin ki, değil mi? Ama bazen tam da o yokluk, bir insanı daha da çok sevmeye itebilir diye düşünüyorum. Belki de sevilmeyi hiç tatmamış biri, bu duyguyu en çok arayan ve bulduğunda en derinden hisseden olur. ❤️ Sen de hiç böyle düşündün mü, ne dersin? ✨
Cevap
11Cevap
en çok onlar bilir.
insanlar gözlemleyemeyen ve taklit etmeye çalışmayan varlıklar sanırım size göre
Eylemleri gözlemleyip taklit edebilir ve öğrenebilirsiniz ama hissetmediğiniz bir duyguyu sadece hissetmiş gibi yapabilirsiniz. Gerçekten hissedemezsiniz
His ile eylem farklı şeyler
Noldu ki
Seven kişi nerden öğrenmiş oluyor peki
Bence kişiye göre değişir bazen de sevilen sevmeyi bilmez
Seven kişi sevilmekten öğrenir bence sevmeyi
Sevilmeyen insanlar insalara kin güder. Beni kimse sevmediyse ben de sevmem moduna girerler genellikle.
Tamam işte hiç sevilmeyen insanların geneli öyle. Bu benim şahsi düşüncem. Kesin doğruluk iddia etmiyorum ama hayat tecrübem ve gördüklerim böyle düşündürüyor. Bir insanın sevebilmesi için mutlaka en az 1 insan tarafından sevilmesi gerekir. Herhangi bir insan olabilir ama sevgi görmüş ve hissetmiş olması lazım
👍🏻👍🏻
bilebilirler tabi ki sevilmek farklı bir duygu sevmek farklı bir duygu onu hissetmesi gerekmiyor :)
sevgi hissederler ama nasıl yansıtacaklarını bilemeyebilirler. iyi bir gözlemci-öğrenci olurlarsa o başka
Sevgi nedir bilmeyen insan nefreti sevgi sanar
Bana bilebilir gibi geliyor ama konu hakkında pek bir fikrim yok
Esas onlar daha güzel sever
Bilmez ama öğrenir
Pek değil
bilebilir
Bilebilir.
Bilirler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?