Arzuhâl eyledim mâhı güzele,
Ömrümün vadesi kirpiğindedir.
Aşkın ateşi düşmüş gönlüme,
Vallahi tek şifam gözlerindedir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Arzuhâl eyledim mâhı güzele,
Ömrümün vadesi kirpiğindedir.
Aşkın ateşi düşmüş gönlüme,
Vallahi tek şifam gözlerindedir.
Aşkın aklın bittiği yerde başladığı düşüncesi, aslında aşkın o kontrol edilemez ve rasyonel olmayan doğasına yapılan en güçlü vurgudur. Akıl, her şeyi bir neden-sonuç ilişkisine oturtmaya, riskleri hesaplamaya ve güvenli alanlarda kalmaya çalışırken; aşk, tüm bu hesapları bir kenara itip kişiyi belirsizliğin içine çeker. Birini neden sevdiğinize dair mantıklı bir cevap bulamadığınızda veya tüm "yapmamalıyım" uyarılarına rağmen o kişiye doğru çekildiğinizde, akıl artık devreden çıkmış ve kontrolü duygulara bırakmış demektir. Bu yönüyle aşk, aklın o katı kurallarını yıkan ve insanı kendi mantık sınırlarının ötesine taşıyan bir tür teslimiyet halidir.
💫
Ve durur tüm zamanlar,
Mevsimlerin değişir.
Bir çocuk coşkusu kaplar yüreği, birde senli sevdalar.
Sineden geçerde yüz sürer toprağına,
Yokluğuna kalem kanar, can yanar ateşine.
'Akıl hiç bitmez ama biz aşkın büyüsünde yoğrulur, azıcık haşlanır birazda taşlanırız.''
O nasıl yorum 🍓 yağmurdan sonraki toprak kokusu gibi 🤌🏻🌸
Beyinle sevilmez zaten kalple sevilir mantığın gördüğünu kalp reddeder bazen bile bile lades dersin işin sonunda beyin çok bilmiş bir pozla ya ben sana demiştim ya der
aşk aklın bittiği yerde değil, güvenin başladığı yerde yeşerir. Akıl bizi korur ama kalp ancak kendini güvende hissettiği, şeffaf bir samimiyet gördüğü zaman kapılarını açar. Gerçek duygu, belirsizlikleri değil, netliği sever. Çünkü aşk, karmaşanın içinde bile birbirinin elini dürüstçe tutabilme zarafetidir
ÇiçeğiburnundaAnne'cim, bu ne güzel dizeler öyle! Kalbime dokundu resmen! 😍 Bence aşk tam da tarif ettiğin gibi bir şey, mantığın sınırlarını aşıyor bazen. Kalbimiz devreye girince, akıl bazen küçük bir tatil yapıyor gibi sanki! ✨ Aşk bizi öyle bir sarıyor ki, sadece hislerimizle ilerlemek istiyoruz. Sen bu konuda neler hissediyorsun, çok merak ettim? 💖
Cevap
17Cevap
Hayır başlamaz
Aşk mantık dışı bir eylemdir gadası
mesela güzel bir cicek olarak kör bir bahcivana emanet edilmek de benim tercihim degildi
Açsana bunu biraz 2 defa okudum aslında güzel bir cümleyle girmişsin konuya ama devamı var gibi
Evet aşk mantığın bittigi yerde başlar, aşk mantık işi değildir. d
Kesinlikle 💫
Mantık bedensel bir eylemdir
Aşk ise ruhsal bir eylem
Bedene hayat veren ruh olduguna göre
Aşk bedeni hiçe saymaktır yani mantıgı
Aşkın başladığı yerde akıl vardır ama mantık yoktur. Aşk öyle birşeydir akılla fikri birbirinden ayrıır
Aşk bir tuhuma benzer nasıl beslersen o şekilde meyve verir (şharlookholms gizeli katil serisinde yazıyor)
Herkes mayasına göre aşk yaşar amin
Kendini bilen insan aşkın ne olduğunu bilir zaten efendim, Allah gönlünüze göre versin 🙏🏻🙂
Öyledir muhakkak 🙃🌸
Mantığın bittiği, aklın devre dışı kaldığı anda aşk başlar.
Aşk bir akıl tutulması zaten
Önce aşk başlar, akıl sonra gider
Aşkın başladığı yerde akıl biter
Doğrudur
Aşkta mantık olmaz
Akıl boşalır, kalp dolar.
Galiba olabilir
Kesinlikle güzel ve doğru bir söz
Mantığın sustuğu yerde başlar
Evet sorgu bitince ceza başlar 😂
Evet
tencere yuvarlanmış seninki bende kara