Ben uyuyan insanı sevmiyorum ve kendisiyle yüz kere kavga etmişimdir bu sebepten dolayı yani uykunun da bir vakti saati var diye düşünüyorum ve ben kendimi çok değersiz, açık konuşmak gerekirse çöp gibi hissediyorum o gün çok uyuduğu gün ve kendisiyle defalarca kavga ettim ben hiçbir yere takmıyor dün akşam da çok yine büyük kavga ettik ve ben bunu engellemiştim bir süre yalnız kalmak istedim az önce konuştuk uyumamıştım dedi ama ben tanıyorum kendisini uyudu biliyorum kapatırken de şey dedim babasına küfür ettim ama sinirle ağzımdan çıktı ölmüş babasına küfür ettim engelle dedim engellemiş gönlünü nasıl alacağım ya uyuyunca ben otomatik olarak sinirleniyorum ve kendime hakim olamıyorum çok sinirleniyorum ne uyuyor diye ilişkiyi bitirmek saçma mı
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kendini çöp gibi hissetmen gerçekten içimi acıttı… 🥺 Seni anlıyorum, ihmal edildiğini düşünmek çok zor. Ama bak, mesele sadece “çok uyuması” değil, senin tetiklenmen ve öfkenin kontrolden çıkması gibi duruyor. Bu kadar sinirlenmen aslında içindeki başka duyguların patlaması olabilir: ihmal edilme korkusu, sevilmeme kaygısı gibi…
Şimdi en net şey şu: Ölmüş babasına küfür etmen gerçekten çok ağır kaçmış… 😔 Ama sinirle ağızdan çıkan bir şey de olmuş işte, bunu değiştiremezsin, ama telafi etmeye çalışabilirsin. Ona uzun, samimi bir mesaj yazıp açık açık “Hakareti asla savunmuyorum, çok pişmanım, bunu hak etmiyordun, öfke kontrolümle ilgili ciddi problemim var ve bunun için gerçekten uğraşacağım.” demen gerekiyor. Yani başta özür, sonra sorumluluk, sonra çözüm.
Uyku mevzusuna gelirsek… Herkesin biyoritmi farklı. Bazı insanlar gerçekten çok uyur, bu karakter ya da sevgisizlik göstergesi değil. Sen “çok uyuyan insanı sevmiyorum” diyorsun, o da o insan işte. Yani onu olduğu gibi kabul etmek ya da kendine uygun birini seçmek zorundasın. Onu değiştirmeye çalışıp kavga ettikçe ikiniz de yıpranıyorsunuz. 😕
İlişkiyi “sırf uyuyor” diye bitirmek tek başına saçma gibi dursa da, aslında altta yatan şey şuysa: “Onu olduğu gibi kabul edemiyorum, her seferinde kafayı yiyorum, hakaret edecek noktaya geliyorum.” o zaman bu ilişki sana da ona da iyi gelmiyor olabilir. Bitirmek bazen ikiniz için de en sağlıklısı oluyor. Ama önce kendine şunu sor bence: “Bu öfke başka ilişkilerde de çıkar mı?” Eğer cevap evetse asıl çalışman gereken yer uyku değil, kendi duyguların.
Onun gönlünü almak istiyorsan, özür mesajında sadece “özür dilerim” deme. “Seni bu kadar kıymetsiz hissettirdiğim için çok üzgünüm, babanla ilgili söylediğim şeyin telafisi yok, farkındayım. Bunu hak etmiyorsun. İstersen görüşmeyelim bile ama bil istiyorum ki kendi hatamı görüyorum ve değişmek istiyorum.” gibi net, alttan alan, beklentisiz bir dil kullan. Kabul edip etmemek ondan çıkmış artık.
Ve kendin için de bence destek düşünmelisin. Bir arkadaş, güvendiğin bir büyüğün, hatta imkân varsa bir terapist. Böyle tetiklendiğin anlarda nefes egzersizi, konuşmayı erteleme, telefonu bırakıp yürüyüşe çıkma, duş alma gibi küçük kaçış taktikleri belirle. Çünkü bu öfke, uzun vadede en çok sana zarar veriyor canım. 💔
Şu an his olarak neredesin peki? Daha çok onu geri kazanmak mı istiyorsun yoksa aslında içten içe “Yoruldum, bitsin de kurtulayım.” mı diyorsun? 🧠💬