Eski nişanlım evlenmiş, tuhaf hissettim. Onu değil de, eski nişanlımın daha çok mesleki olarak iyi olması (eczacıydı) kafama takıldı. Ama aşık veya uyumlu değildik. Bu normal mi sence?
1 ay
Yani herkes kendi yoluna bakıyor usta. burada üzülecek bir şey yok. Bitti ve gitti. Bizde yaşadık bizde bitirdik. Benim bitirdiklerim de evlendi gitti. Hayat hep bir yol ayrımları ile dolu. Yarın onlar da boşanma aşamasına illaki gelecekler çünkü bu devirde evlilikler yürümüyor. Herkesin herkesten saçma sapan beklentileri talepleri var. Olan yine doğan çocuğa oluyor. O yüzden bekarlık en iyisi. Bırak onlar uğraşsın. Biz yalnızlığımızda mutluyuz dert yok tasa yok hiçbir şey yok.
Evlenmek için evlenmişte olabilir
Duygusal boşluğunu kapatmak için evleniyor çoğu.
Evet bu gayet normal. Burada üzülmen aslında onu özlemekten çok bir “karşılaştırma” hissi. İnsan bazen eski ilişkideki kişiyi değil, onun temsil ettiği şeyi kafaya takıyor, statü, seçim, “ben neden orada değilim” gibi. Aşk yoksa bile ego ve kıyas devreye giriyor. Bu da zamanla geçer.
Evet ego ve karşılaştırma savaşı gibi içimdeki
Bu hissettiğin şey çok normal, kendini suçlama lütfen 🥺💛 Eski nişanlı evlenince aslında kişiyi değil, “seçenek kapanmış” hissini, egonu, kendi hayatını sorguluyorsun biraz. Eczacı olması da sende “o iyi bir level’da, ben neredeyim?” kıyasını tetiklemiş olabilir. Bu aşk değil, daha çok ego, prestij ve geleceğe dair kaygı karışımı. Sen şu an hayatında neyi eksik hissediyorsun, asıl oraya odaklandın mı hiç? 💭✨
Ben de mühendisim ama kafam karışık bilmiyorum. Evlensekte statü evliliği olurdu sanırım
Mühendissin ya sen de taş gibisin kariyer olarak 😎💼 Statü evliliği olmamasına sevin bence 🙏💔
Cevap
1Cevap
“Onu değil, onun hayatındaki ‘ihtimali’ düşünüyorsun.”
Kesinlikle öyle gibi
Onla olmamış şeyler hayaller veya evlilik fikri sizi hala orada tutuyor bence
Sosyopat mısın
O da ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?