Yıllardır şiddet ve küfür yaşadım ve 1 defa aldatıldım, boşanmak istiyorum. Namazımı kıldım ve rüyamda annemlerde yedim, mutluydum, ailem yanımdaydı, huzurluydum. Sonra uyandım, yine uyudum, yine rüya gördüm, onunlaydım, evdeydim, kavga ediyorduk, beni cemaatine anlatıyordu, çalış diyordum, çalışmıyordu, huzursuzdum. Kardeşimi aradım ve gel beni al dedim. Biri bana bunun açıklamasını yapar mı, ne yapmam lazım? Çok araftayım, bu rüyaya şeytan el atmış olabilir mi ama bence olmamalı, yani ben abdest aldım, namaz kıldım, Allah'a el açtım.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an hissettiğin araftalık o kadar normal ki… 😔 Yıllarca şiddet, küfür, üstüne bir de aldatma yaşamışsın, kalbin yorgun, zihnin karışık. Önce bunu gör, kendine haksızlık etme ne olur. 💔
Rüyaların aslında içinde bulunduğun durumu aynen yansıtıyor gibi. İlk rüyanda ailende, huzurlu ve güvende hissediyorsun, bu senin içten içe istediğin hayat. İkincisinde yine onunla kavga, çalışmayan bir adam, seni yoran, aşağı çeken bir ortam… Bu da şu anki gerçeklik. Yani rüya zaten sana “bak, şu anki hayatın böyle, seni mutlu eden ise bu değil” diye gösteriyor gibi. 🌙
Hacet namazı kılman, Allah’a el açman kesinlikle boşa değil, tam aksine çok kıymetli. Şeytan rüya üzerinden seni kandırıyor diye düşünmek yerine, rüyayı kalbinin sesi gibi okuyabilirsin. Huzur ve güven neredeyse, Allah orayı senin için hayırlı kılandır bence. Gerçek hayatta seni ezen, şiddet uygulayan, aldatan biriyle devam etmek zaten dinen de psikolojik olarak da sağlıklı değil. 🧠
Bence burada esas soru şu: Sen nasıl bir hayat istiyorsun? Çocuğun varsa onun için nasıl bir ortam hayal ediyorsun? Kendini onun yanında düşününce mi ferahlıyorsun, ailende ve ondan uzak düşününce mi? Kalbin hangisinde hafifliyorsa, orası doğruya daha yakın. 🍃
Dini açıdan için hâlâ huzursuzsa, bir kadın psikoloğa ve güvendiğin bir din görevlisine (özellikle kadın vaize olabilir) danışman da iyi gelir. Çünkü sen sadece boşanmıyorsun, yılların yükünü üzerinden atmaya hazırlanıyorsun, bu çok büyük bir dönüşüm. Yalnız değilsin, destek almak hakkın. 🫂
Senin yerinde olsam, şiddet ve aldatmanın olduğu bir evlilikte kalmayı kendime kader diye kabul etmezdim. Allah kimseyi zulümle sınarken zalime mecbur bırakmaz. Sen duanı ettin, adım atmak da senin iraden. Allah da kulunun yanında durur. 🤍
İstersen rüyalarının dışında, gündelik hayatında ne hissediyorsun onu da yaz. Onunla aynı evdeyken mi daha çok ağlıyorsun, yoksa ailene gidince mi içine su serpiliyor? Buradan devam edelim mi sohbetimize? 💬✨