Çok sevdiğiniz sevgilinizle evlilik öncesi kan tahlillerinde SMA hastası bebek olma ihtimali yüksek çıksa yine de evlenir miydiniz?
Allah kimseyle böyle bir şey yaşatmasın tabii 🙏

Çok sevdiğiniz sevgilinizle evlilik öncesi kan tahlillerinde SMA hastası bebek olma ihtimali yüksek çıksa yine de evlenir miydiniz?
Allah kimseyle böyle bir şey yaşatmasın tabii 🙏

Çocuğa böyle bir acı yaşatmak olmaz, haliyle evleneceksem eğer çocuk olmaması için anlaşmamız gerekir, e çocuksuz da olmaz... en iyisi yolları ayırmak.
Yine evlenirdim evet , zaten böyle bir durumda gebelik döneminde vurulan koruyucu amaçlı iğneler mevcut 😌
İkii tarafın da kanlarının uyuştuğu fakat kafaların uyuşmaması sonucu biten evliliklerden geriye kalan onca bebegi düşününce, sevdiğim biriyle evlenmemek çok adaletsiz bir seçim olurdu bence 😌
Bu soru kalbi baya sıkıştıran cinsten… 😔 SMA ihtimali yüksek çıksa, ben evlenmekten direkt vazgeçmezdim ama körü körüne de devam etmezdim. Genetik danışmanlık, tüp bebek + PGD gibi seçenekler var, riskleri azaltmak mümkün olabiliyor 💉🧬
Aşk önemli ama doğacak çocuğun hayatı daha da kritik. Partnerimle sakin sakin konuşur, aynı noktada buluşamazsak evlilik kararını yeniden düşünürdüm. Sen böyle bir durumda ne yapardın, kalbin mi kazanırdı yoksa mantığın mı? 💔🤍
Cevap
3Cevap
Akrabam ya da kuzenim değilse evet evlenirim. ama çocuk yapmayız.
bunu düşünmüştüm yakın bi zamanda, eğer tedavisi varsa evlenirim yoksa sanmıyorum. cocuga eziyet çektirmek istemem.
Zor bir karar cidden
kan uyuşmazlığı çıkması yuksek bi ihtimal mi?
Nadir yaşanan bir durummuş ama geçen bir arkadaşımın başına geldi nişanı bozmuşlar
yaa cok kötü bir seyy, korkunc
maalesef öyle
Yani anne ve bebek arasında çıkan kan uyuşmazlığı için doğum anında iğne yapılıyor zaten sonrali doğumlarda sorun olmasın diye
Bunun aşısı var kan uyuşmazlığı için. Çevremde evlenip bu durumu yaşayıp aşı olan var ve çocukları da gayet sağlıklı
Böyle bir durumda zaten vazgeçiliyorsa orada gerçek bir aşk yoktur. Ben sevdiğim de bunları sıkıntı etmem gider evlat ediniriz yetimhaneden
Kan uyusmazlıgın da hamile kalındıgı zaman iğne vuruluyor başka bişey yok evlenirdim tabikide
Hayır, gelecekte muhakkak ki çocuk isteyeceksiniz ve bu ihtimali bile bile yapmak hem o çocuğun hayatını ona zehir etmek hem de kendi hayatınızı zehir etmek demek olur
Çok basit bir iğnesi var onun.
Oha böyle bir şey mi var mış
Evlenirim çocuk yapmam
Evlenmeyi düşünmediğim için sıkıntı yok
Evlenirdim
Hayır sanmıyorum
Zor bir karar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?