Bu ne kadar iğrenç bir şey ya. Bunu soran birine, bu zamana beraber geçirdiğimiz her gün için Allah uzun ömür versin der, çeker giderim. Ben sinirlendim ya. Saçmalığa bak. Bu nasıl bir zihniyet ve nasıl bir soru. Bir erkek gözüyle bile bunu soran kişinin zavallılığına sadece acıyorum. Böyle biriyle ne sevgisi ne bağlılığı ne aşkı ya.. Hepsi sacmalık üzerine kurulmuş aptallıktan ve yalandan ibaret olur. Kimse kendisini böyle iğrenç bir zihniyete, kör cahillere harcatmasın derim. Hayatımı paylastığım bir insana böyle bir soruyu sormayı düşünmem bile. Bunu sorgulamak zaten geçmişte her ne yaşanırsa yaşansın başlı başına iğrenç bir tavırdır, asağılıkça bir tutumdur. Ve ona en büyük saygısızlıktır, ihanettir. Ancak bu kadar alçalmış biri bunun derdine düşer. Yapmayın harcatmayın kendinizi. Diyeceklerim bu kadar.
Mantıklı bir görüş. Kimse geçmişi yüzünden yargılanmamalı. Geçmiş zamandan insana kalan yaralar çoktur. Kalbi kırık, hayattan vazgeçmiş birisinde bekaret aramak yerine onu hayata tekrar bağlamayı deneyebilse insanlar keşke
@Manifalitikko Kesinlikle katılıyorum. Yaşananlar ayrica o ilişkiye özgü olan biten şeylerdi. O ilişkinin yapısı gereği öyle yaşandı ve bitti. Artık bu kimseyi ilgilendirmemeli. Geçmişte olan biteni halen bu günde arayan biri, aşka sevgiye bağlılığa, şu ana ve bu güzelliğe, birlikte bir geleceğe ve ömre en büyük ihaneti, en kötü hakareti, karşısındaki insana da hem saygısızlığı hem ahlaksızlığı hem de vicdansızlığı yapar. Böyle abuk subuk insanlarla kimse güzel kalbini kırmamalı; geleceğini, sevdasını dünyasını zehir etmemeli; yaralarını acılarını korkularını bir daha tetiklememeli. Izin vermemeli böylelerine hiç bir şeyi. Düşüncesiz anlayışsız kâbus gibi insanlar yüzünden birimizin bile hayata küsmesi, belki de hayatı boyu hep karşılıklı ilgiyi, sevgiyi bağlılığı dostluğu, aşkı yakaladığı, varlığına şükreden insanı hiç tanıyamaması demek. Yapmamalı bunu. O yüzden hiç vazgeçmemeli. Ne kendisinden ne de umutlarından. Herkes önce kendisini değerini dünyasını yeniden sevmeli korumalı. Sonra da kıymetini değerini bilen, hayatına sevgiyle dostlukla güvenle hep eşlik eden o en güzel layığı gördüğü insanı bulmalı. Mutluluğun, aşkındostluğun hakkı ancak böyle aranır, hayat ancak birlikte beraber böyle değer kazanır.
Niye? Bakirelik önemli degilmi baskalarinin kullandığı kizi sen eşin mi yapacan çocuklarının annesimi yapacan bende sizin gibileri anlamıyorum bakirelik önemli değil derler nasıl önemli olmaz.. bır kimsenin dokunmadigi temiz kız var bide onlarca erkekle olmuş kız var başkasının oynadığı
@Opucukopucj Temizlik anlayışım iki et parçasından değil, sevgiden aidiyetten, dostluktan ve birlikte bir ömür kurulacak mutluluktan geliyor. Kimse hiç kimsenin kiri, eti parçası objesi ederi değildir. Kimse iki et parçasına sahip diye hayatın değer ölçüsünü ve gidişatını belirleyemez. Başkalarına göre kendisine değer biçen, kendi özünü hakkını ve yaşamını başkasının eline, hakimiyetine kolayca teslim eder. Kendi anlamınızı ve değerinizi iki et parçasıyla ölçtüğünüzde, bir sonraki sefer kimseye özel bir yanının olmadığını yaşayarak görmeye baslarsınız.
Siz pek özenmiş olsanız da, değerinizi bunlarla ölçmemenizi daha çok öneririm. Yıllarca vazgeçtiğiniz ve katlandığınız her şeyin sonunda bir gün, bunu kendinize neden yaptığınıza değer, tatmin edici bir yanıtı bulabilirseniz umarım benimle paylaşırsınız. Dilerim saklamaya değer bu kadar özel bulduğunuz şeyi evliliğiniz de hemen harcamaz, biriktirerek değerini koruma yoluna gider ve zor zamanlarınızda akıllıca bir çözüm olarak ortaya koyabilirsiniz. Nitekim birikimlerinizin erkekler arasında yıldan yıla değerini kaybetmesi nedeniyle evlilik içi mücadeleler vermenize neden olabiliyor.
Sonuç olarak yatırımlarınızı ruhunuzdan çok iki et parçasına göre yaparsanız, tamda kendi değerinize uygun; iki et parçasına ruhunu satmış adamların aradığı evliliğe kavuşursunuz. Eh ne diyelim :) Alan bunun için almış. Başarılar.
İki et parçası diosunuzda biz büyüklerimizden böyle gördük evlenmeden ilişkiye girenler kullanılıp atılıyor genelde dini açıdan da bakarsak haram kılınmış birşey zaten
Opucukopucj Ben kimsenin ruhuna dünyasına saygısızlık seviyesizlik yapmadığım gibi, bir ihanetti ve kötülüğü de asla yaşatmıyorum. Doğru insanı var yanlış insanı var. Denemeden görmeden kimse baştan karar vermesin. Zaten kadına erkeğe uçkur zihniyetiyle değer biçen kimsenin kişiliği de karakteri de üç kuruş etmez. Ne büyük sayar, ne dost bilir ne de arkadaş edinirim. Önce kendine, ruhuna dünyana isteklerine ve hislerine, sonra da kadına, kimliğine ruhuna ve kişiliğine saygı.. Kadına nasıl olması gerektiğini tarif eden zavallılar da hadlerini bilsinler. Dün de bu günde her zaman başlarına bela olur karşılarına dikilirim. Bu memleketin soysuz köpeklerinden hayat dersi alacak değiliz hiç birimiz. İnsan gibi sevmeyi saymayı değer vermeyi bilememiş kimseye bir gram eyvahlarımız yoktur. Kendi pisliğini bu laflarla örtmeye çalışanlar kıstırsın kuyruklarını defolsun karşımdan. Büyüklüklerine tek itibarım insani insan gibi sevenlerle ilgilidir. Hor görenle, dışlayanla taraf tutanla, laf atanla, kendine her hakka sahip bulanla bir gram dahi işimiz olmaz. Zaten böyleleri önce kendi sürter, hadi işine zihniyetini de gelir kadına kabahat bilir. Orps. erkeklerin zihniyeti de, gevsekligi de bizden değil. Kısacası kadına laf atanın her türlü gözünü oyarım. Büyüklerde bundan sonra bunu böyle bilsin. Bana soylarını soplarını hadlerini bildirtmesin.
@Opucukopucj yorumum yukarıdadır. etiketlemeyi düzgün yapamadığımdan bildirim alamamış olabilirsiniz.
Ek olarak hayatımi dine göre değil. Dini hayatıma göre yaşarım. Bu da huri peşinde koşan, çocuk evliliği düşünen pedofolik pezenklere benden bir gönderme olsun.
Bakire değilsem zaten bunu o aşamaya gelmeden ona söylemişimdir, bakire isem de zaten haberi vardır. Tüm bunlara rağmen bana inanmayıp test istiyorsa ayrılırım, daha yolun başındayken bu kadar güvensizlik fazla. Hem zarına dokunmayıp neler neler yapan insanlar var, bu test o kadar da güvenli değil. Ayrıca yanlış yaptığı zaman 'yok ya o kadar emeğim var bu ilişkide' diyerek yoluma bakamıyorum ben. Bitmesi gerekiyorsa biter.
Madem bana güvenmiyor benim sözlerime inanmıyor yaptırmış olsam bile başka olayda benim ona kendimi inandirmak icin gene kanıtlı bir şeye ihtiyacım olacak yani benim sözlerimin onun için hiçbir geçerliliği olmayacağı için kesinlikle ondan ayrılırdım
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
76
Cevap
12
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ne cahilce bir dusunce benle evlenmsi için bu testi yapmayı bana zorunlu hâle getirmesi. Herksin kendi tercihi tabide o kadar yol kat edilmiş yüzüğü takılmış, nişanı yapiomis vs vs. Böyle düşünen bir kisinin ailesi kesin kanlı çarşaf falan da görmek ister. İyyyy!! Hem ben nerden bilecem onun ne bo. lar yediğini. Bir kadının evlenebilmesi için bu şartları ( bekaret) gibi sunan erkek cahildir , cinsiyetcilik yapıyordur. Evlenmeden önce erkek istedigini yapabiliyirsa kadın da gayet yapabilir - tabi dinen günahı çok bu gibi şeylerin- Ama şu ince bır zar bazilarina göre kadınların evlenmelerine engel oluyor ya. Nişanı atarım ne hali varsa görsün gopekk !!
Kızın haltı yediği ne malumm? Diyelim ki kız haltı yememiş, ama nişanlısı evlenebilmemiz icin o testi yaptirmalisin diyor kız kendinden eminse ne gerek var buna? Kadınlar evlenecekleri erkeğe git şu bekaret testini yaptır gibi bir şart sunamiyor. Bu gibi bir durumda evlenilecek erkeğin de tam evlenme asamisinda git şu testi yaptır şartını sunması kadına karşı bir nevi hakarettir.
Ayrıca şu testi yaptır diyen bir nişanli evleneceği kizi bir nevi cinsel obje olarak görüyordur. İnsanlar sadece cinsellik için evlenmiyorlar. Tabi ilkleri eş olacak insanla yaşamanın verdiği mutlulukta bir başkadır. Ama ne olursa olsun çiftlerden biri eğer ki evlilik gibi onemli bir şeye böyle bir şart sunuyorsa o kişi evlenilecek doğru kişi değildir.
Temizlik bekaretle bagdastirilamaz!! "Daha önce cinsel ilişkide bulunmuş bir insan pistir" diyemeyiz! Bir kişiyi bekaretini kaybettiği için pis, temiz değil diye yargilamanin mantıksal olarak hiçbir açıklaması yok!! Kişi neden bakire olmadığı için pis, temiz değil, kirli olsun ki!! İnsanlar ne zamandan beri temiz olmayi bu gibi seylerle bagdastirir oldu? Temizlik karakterdedir ya da somut olarak beden temizliği vardır. İnsanın yeter ki kisiligi kirlenmesin ve bozuk olmasin geriye kalan her şeyi su temizler zaten.
Ablacım yafta olmasın bunu bakire olmayanlar söyler onların tesellisidir bu evet temizlik karakterle beraber bakireliktedir inan her haltı yiyen erkek bile ciddi ye geldikçe karakteri düzgün bakire ister
Öyleyse aciklasana nasıl oluyorda bekaret denen kavramı temzilikle bagdasririyorun? Adamın karakteri kirli olsa ona kirli demezsiniz, biri sırf bu şeyi yaptı diye kirli olur sizin gozunuzde. Ayrıca biraz önce dediklerim teselli olacak nitelikte bile değil.
Sorun temizliği sadece karakterde görmen bir kadın çok iyi huylu olabilir ama bakire değilse evlilik için kirlidir bu bir-çok erkek için böyledir bunu kabul etmen lazım
Ben temizliği sadece karakterde aramiyorum. Ayrıca sen her erkeği kendin gibi sığ düşünceli mi zannettin? Hem cinsiyetçilik yapiyorsun hem de bir kadının evlenebilmesi için bekaret testi yapması gerektigi saçmalığıni onayliyorsun bir nevi. Bir şeyi kabul etmek zorunda değilim. Senin şu cinsiyetçi ve saçma düşüncenden kurtulman lazim!! Evlilik için kirlidir nasıl bir söz yaa!!
Eksi atanda sensin heralde görüşüme senin gibi evleneceği kişiye bu şartı sunmayi düşünen ve cinsiyetçilik yapan bir kisinin bu görüşü begenmemesine şasmamali!!
Ben bu konuda sonuna kadar kadın erkek eşitliğini savunan biriyim biri temizse diğeri de temiz olmalı diyorum cinsiyetçilik deyip sığ olan sensin ve evet en çakal bir sürü kızla yatıp kalkan bir erkek bile bakire ister istisnalar kaideyi bozmaz ancak kendini kandırırsın
Genelleme yaparak sığ dusundugunu kanıtlayan sensin. Senin bahsettiğin türden erkekler sadece isteyebiliyorlar maalesef icraate geciremiyorlar netice de kadiarin da var akılları. Bir kadın sırf bazısı öyle kız istiyor diye kendi ozgurlugunden vazgeçen değil!!
Benim hakkımda yalan yanlis çıkarım yapma hakkını nerden buldun? Nasıl yaşayacağımı sana soracak değilim. Sadece o şey icin evlenmiyor insanlar. Evlilik için temiz vs. cinsinden bir şey söylemek de çok saçma. Temizliği ancak bel altiyla düşünen insan bekaretle bagdastirir. Tamam bunun günahı çok ama sen bunun günahı çok dinen yasak diye insanları kirli, pis diyen yargilayamazsin. Bu şekilde yargılarsan insanları asıl fikri kirli sen olursun.
Bence çok saçma bir olay. İnsanlar aşık oluyor, birbirlerinin ruh ikizi olduğunu sanıyor, neler oluyor neler ki artık iki tarafında ilişkiye girmesi çok olağan oluyor. İnsanların geçmişte yaptıkları değil ileride yaptıklarını önemseyeceksiniz böyle bir konuda.
Nişanlanacak kadar aşık olduğum insanla aramda bir şey yaşanmama ihtimali yoktu benim için, o da biliyor ondan başkasıyla olmadığını neyin testini yapacak sanki? Yine de hiç birlikte olmadığımızı hatta konusunun bile konuşulmadığını farz edecek olursam benden böyle bir şey talep eden bir insanla asla evlenmem. Gitsin zarla evlensin nasıl olsa benden değerlidir onun gözünde.
Bakirelik testi yaptırmamı isteyecek kadar sığ bir erkek çevremde bile dolanamaz ki nişanlım olsun da bunu bana teklif etsin. Nişanlanmadan cinsel birlikteliğimiz olur. En azından ben bunu ona teklif etmiş olurum. Değerleri nedeniyle istemezse anlayış gösteririm.
Bu durumun tek taraflı olması o kadar iğrenç ki kadının daha önce ilişki yaşayıp yaşamadığına dair kanıt var ama erkeğin yok. Kız karşılığında kanıt istese de bulamaz.
Test zar için yapılıyorsa bu körcahilliğin daniskasıdır. Sonuçta zarını farklı yollarla kaybeden birsürü kız var. Ağaçtan düşüp yırtılan bile var. Bakireyim ama zarım yırtık diyebilir pekala bir kız. Klişe bir şekilde zarı duruyorken türlü türlü şeyler yapan kızlar var demiyeceğim. İnsanlar için bakirelik önemli olabilir. Bu olayda güven önemli. Başka birşey değil. Karşındaki insana güveniyorsan zaten böyle bir şey sormasın. Diğer türlü ben sana güvenmiyorum demektir bu.
Benim bedenim onu hiç ilgilendirmez. Kabul etmem. O kadar seneyi çöpe atar böyle geri kafalı ve boş bir adamla evlenemediğim için kendimi şanslı hisseder bu isteği içinde teşekkür ederim.
bana güvenmediği anlamına gelir güvenmediği halde bir evliliğe kalkışacak olmamız da bu evliliğin uzun süreli olmayacağı anlamına gelir de gelir. bana güvenmiyorsan otur ağla siz yatın kalkın kızlarla bakire kız isteyin
Güzel karar ben bir bayan olarak beğendim Sonuç ta evleniyorsun hadi elini elinden geçtim başkasının altindan alip kurdun yuvanin anlami olmaz Bende isterim ama hicbir kadınla yatmamış
Beni tanımadığını o an anlatım gider oluruz sonuç çıkar veririm onu eline sonra hastane ortasında yüzüğü yere çarpar giderim. Rezil olur millete. Kaybedecek bir şeyim olmadığını da onun sayesinde öğrenmiş olurum.
Karşı taraf öyleyse ya da değilse bu ne demek seni her halinle sevmiyorum demek olur allah aşkına böyle birisi de bunu istiyorsa kendi her halti yemistir zamanında ondan sonra kıza sorar kendisi zaten namus bekçisi ya
Kim neye alınır, gücenir, omuz silker yahut birbirinden nefret eder bilemem ikili ilişkilerde. Ama bildiğim bir hakikat vardır ki, insan asla kendini zora düşürecek işlere kalkışmamalı, adına leke getirmemelidir. Vesselam.
Bakireliği temizlik olarak gören ancak defalarca evlenip boşananlara ne demeli. Bence temizlik kavramı çok değişti. Evliliği bile kullanan insan müsveddeleri mevcut.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İğrenç bişey. Kahramanmaraşta kız tarafı “göğsünü gere gere” belgeyi gösteriyomuş, sanki iş ticarete dökülemezmiş gibi. İğrenç ötesi bişey sadece erkekte değil suç.
Birincisi böyle bişey neden istiyor eğer bi sorunun yoksa alır ve onu terk ederim çünkü evlenince zaten görücek. Demekki senin bakire olmadığına inanıyor kesinlikle senden ayrılacaktır. Sen kendine güveniyorsan al ve onu terk et. Eğer bakire değilsen zaten seni terkedecek almazsan daha büyük sorun olacak.
Bunu istemek bile karşındaki kadının yüzüne karşı ben sana asla güvenmiyorum demek bence bir nevi. Cok buyuk bir güvensizlik göstergesidir ki bana güvenmeyen biriyle ne isim var?
O benimle evlenmek istemez bu durumda. Zaten ben bekaret testine gerek duymadan bakire olmadığımı söylerim ona
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben bakire değildim ki kapalı bir kadınım bisiklwtin azizliğine uğradım yıllar önce Allaha şükğr eşim yabancı yoksa çok kötüydü cebeba gelirsek de asla kimse isteyemez
Güvenmiyorsa evlenmesin fakat bildiğim bir şey var daha önce zina yapmış biri ile iffetli birinin evlenmesi haram oluyor diye biliyorum. Zina yapmış birine zina yapmiş biri uygun düşüyor