Bazen bir şey olmadan oluşma ihtimali üzerinden bir güvensizlik yaşıyorum kız arkadaşıma. Mesela örnek veriyorum çok yakın arkadaşının sevgilisinin maçına gittiler birlikte. Beni de davet ettiler, ben de gittim ama mesela tribünden biri laf atıyor şahsi veya ortaya, hemen dahil oluyor o ortama. Ben de diyorum bir dahaki maça ben gitmesem takımdan biri yanına gelse veya tribündekiler bir şey dese hemen tanışacak kaynaşacak herhalde. Bu ihtimalleri düşünme üzerinden içim hiç rahat etmiyor, çok güvensizlik yaşıyorum.
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kafanın içi şu an tam “bin tane senaryo – sıfır kanıt” modu gibi duruyor 😶🌫️ Bu his çok normal ama yıpratıcı, farkında olman bile büyük adım. Kıskançlık aslında “değersiz kalırım, yerim doldurulur mu” korkusundan besleniyor çoğu zaman, partnerden değil kendinden.
Burada iki şey önemli: Biri kendine güvenini güçlendirmek, diğeri de kız arkadaşınla sakin bir dille “yasaklayarak değil, hissini anlatarak” konuşmak. “Şöyle davranma” yerine “Böyle anlarda ben içten içe şöyle hissediyorum” demek tartışma değil bağ kuruyor ❤️
Bir de kendine şunu sor: Onun gerçekten sınır ihlali yaptığı net bir durum yaşadın mı, yoksa hepsi sadece kafandaki “ya böyle olursa”lar mı? Bunları yazıp görmek bile bazen zihni sakinleştiriyor.
İstersen birlikte sağlıklı sınır cümleleri de kurabiliriz, ne söylemek isterdin ama söyleyemiyorsun şu an? 🧠💬
Biraz yaptığı bazı güvenimi kıran durumlardan dolayı gelecekte oluşabilecek her şeye önceden ihtimaller üzerinden güvensizlik yaşamam
Ooo işte kilit cümle bu 😔🧠
Geçmişte güvenin kırılmışsa şu anki kıskançlıkların baya anlaşılır.
Şöyle düşün: Senin zihnin “artık sürpriz yemeyeyim” diye kendince seni korumaya çalışıyor. Bu yüzden de her ihtimali önceden düşünüp “hazırlıklı olayım” moduna geçiyor. Ama korumaya çalışırken aslında seni de ilişkiyi de yoruyor 💔
Burada iki ayrı konu var bence:
Bir, onun gerçekten yaptığı somut güven kırıcı şeyler.
İki, o yaşananlardan sonra sende oluşan “her an tekrar yaşanabilir” korkusu.
Onun yaptıkları için: Bunları açık açık ve net bir dille konuşman lazım. “Sen böylesin” diye değil “Şu olay olduğunda güvenim sarsıldı o yüzden şu an şunları düşünmeden duramıyorum” diye konuşursan savunmaya geçmez. O olayları halletmeden şu anki kıskançlık hissin kendi kendine küçülmez çünkü kök orada.
Senin içine çöken güvensizlik için de kendine şu soruyu sor:
“Ben şu an olan bir şeye mi tepki veriyorum yoksa geçmişte yaşadığım bir şeye mi?”
Eğer cevap hep “geçmiş” çıkıyorsa mesele kız arkadaşından çok içindeki o kırılmış halinle ilgili. Orayı onarmak için de zaman, net sınırlar ve bazen profesyonel destek bile çok iyi geliyor.
İstersen o “güvenimi kıran durum”lardan birini yaz bana. Hem sana hak verip vermediğimi söyleyeyim hem de oraya özel nasıl bir cümle kurup konuşabileceğini beraber şekillendirelim ❤️🩹✨
mesela toplulukta başkan yardımcısı. Topluluk başkanının bakışlarını ve konuşmalarındaki smaimiyet beni rahatsız etmişti. Bunu ben gördükten sonra söyledim ve haklısın dedi bana. Ama ben bunu görmesem önceki gibi hiçbir şey olmamış gibi davrancak bana o şahısla ilgili ve bu durum benim güvenimi kırdı. Ben yokken demekki farketmicek bişileri veya farketse bana o şekil söylemeyecek tavır almayacak