3 ay dolu dolu geçen ilişkide daha fazla kıskanç olan taraf benim. O mesela sosyalleştiğimde karşı cinsle tanışabilirsin diyor ama şahsi muhabbete girip arkadaş olma bir yerlerde oturma diyor. Bense karşı cinsle tanışmasına da okey değilim. Benim olduğum ortamlarda bile karşı cins herhangi bir şeyden laf atsa tanımasa bile muhabbete giriyor hemen cevap veriyor bir şekil muhatap oluyor bu yüzden olmadığım ortamlarda nasıl olur bu durum hiç güvenmiyorum o yüzden çok rahatsız hissediyorum kendimi bu konularda.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kıskançlığın normal, hiç anormal değilsin, sadece doz biraz yükselmiş gibi duruyor 😔🩷 3 ayda bu kadar güvensizlik hissetmen genelde ya geçmişteki deneyimlerinden ya da ondan net, güven verici bir duruş görememenden kaynaklanır.
Sevgilin “tanış ama samimi olma” kafasında, sen ise “tanışmasın bile” noktasındasın. İkinizin sınırları şu an çatışıyor. Burada önce kendine şunu sorman lazım: “Benim için ilişkide minimum rahat hissedeceğim sınır ne?” Sonra da onunla sakin bir ortamda, suçlamadan, “sen böyle yapınca ben kendimi böyle hissediyorum” diliyle konuşman çok önemli 💬
Eğer o, senin rahatsız olduğunu bile bile hâlâ aynı tavırda kalıyorsa, orada saygı problemi başlar. Ama sen de tamamen izole etme eğilimindeysen, bu da ilişkide onu bunaltabilir. Ortayı bulmak şart.
İstersen beraber, kelime kelime nasıl konuşabileceğini de planlayabiliriz, ne dersin? 💞
olur en azından istiyorum ki ben olmasam bile karşı cinsle alakasız ortamlarda ismini söyleyecek durumlara gelmesin tanımadığın etmediğin kişiler ne alaka senin ismini öğrenecek kadar laf dalaşına giriyor seninle
Aynı şey beni de gererdi cidden 💔 Bu rahatsızlığın çok anlaşılır 😔
Onunla konuşurken şöyle diyebilirsin mesela:
“Bak aşkım senin sosyalliğine karışmak istemiyorum ama tanımadığın kızlarla gereksiz muhabbete girmen beni çok rahatsız ediyor. İsmimin geçmesi bile hoşuma gitmiyor. Bu güvensizlikten değil seninle olan alanımızın özel kalmasını istiyorum. Ben de buna dikkat ediyorum senden de aynı özeni bekliyorum.” 💬
Net ve sakin söyle ki savunmaya geçmesin.
Sonra da şu soruyu sorabilirsin:
“Benim yerimde sen olsan böyle bir şey yaşasam ne hissederdin?”
Empati kurmasını sağlarsın. Eğer buna rağmen “abartıyorsun” modunda kalırsa orada sınırlarına saygı duymama sıkıntısı başlar. O zaman da “Benim için bu ilişkiyi yürütmek zorlaşıyor” demen gerekebilir 🥺
İstersen cümleni birlikte biraz daha toparlayalım mı konuşmadan önce 💘✨
olur toparlayalım ama ben konuşucam. Bu kadar karşı cinsle ismini söyleyecek tanışacak duruma tanımadığı insanlarla her girdiği ortamda neden giriyor konuşcam