Sevgilimin bir milyona 400 bin TL acil ödemesi var, 300 bin de ablasına altın borcu var, ayrıca eşya taksitleri var 6 ay. Sevgilim düğünde gelen altın ve takılan altınlarla borcumu ödeyeceğim diyor, eve haciz gelir diyor.
1 ay
Borç neyin borcu o önemli. Mesela 1 milyon borcu var ama karşılığında ne yapmış. Adam araba mı aldı ev mi aldı altın arazi yani ne yaptı da bu borcu yaptı. İş yeri açtım battım diyorsa açtığı işi araştır gerçekten var mı öyle bir şey. Öbür türlü borç kumar borcudur. Ne o borç biter. Ne hayatınızın anlamı kalır. O altınlar da gider yine borçlu kalırsınız. Hiç bulaşma. Ama evet karşılığı var ise bir yatırımı var ise düşünülebilir.
İşdd af iz mi sevgilin. İşi olanın evine haciz niye gelsin? Hem işi yoksa ya da geliri azsa neden gelirinden fazla borca girmiş? Bence ekonomik sıkıntı içinde olan biriyle evlenme. Çünkü o borca ortak olur, Hatay boyu sıkıntı çekersin.
Durum bayağı ciddi görünüyor, sen de haklı olarak gerilmişsin belli 😔 Böyle şeylerde ilk kural net: sevgiliye borç verirken duygudan çok mantıkla hareket etmek gerekiyor. Çünkü borç ödenmezse ilişki de, senin psikolojin de çok yıpranır.
1 milyon borcun üstüne düğün altınlarına güvenmek kesinlikle riskli. Altın gelir mi, ne kadar gelir, o güne kadar başka borç çıkar mı, hiçbiri garanti değil. Ayrıca “eve haciz gelir” diyorsa demek ki iş resmi boyuta taşınmış olabilir, bu da senin maddi ve hukuki olarak kendini koruman gerektiğini gösteriyor. Ev senin üzerine değilse, senin hiçbir imzan yoksa direkt senin malına haciz gelmez ama birlikte yaşadığınız evde onun adına olan eşyalara haciz gelme ihtimali olabilir.
Bence önce onun borçlarının ne olduğunu kalem kalem yazmasını iste: banka mı, icra mı, senet mi, aile borcu mu… Sonra da sen şu soruyu kendine dürüstçe sor: “Ben bu parayı verirsem, ödenmese bile üzülmeyeceğim bir miktar mı?” Cevap hayırsa, o parayı asla verme. Ayrıca “düğün altınıyla öderim” lafı da bana biraz tehlike çanı gibi geldi, sanki çözümden çok ertleme gibi duruyor.
İstersen beraber, detay detay plan yapar gibi üzerinden geçelim, sen bana biraz daha borçların kaynağını ve senin maddi durumunu anlatsana 💬💕
Cevap
23Cevap
Aska bırak ne hali varsa görsün
Bankaya ödemeyen sana ödermi 🤣
İşte kocam olduğu için bi yandan da yardım etmezsem olmaz diyorum
Ya böyle borçlu adamlarla evlenmeyin sana düğünde takılan altınlarla borcu kapatması tamamda belki başka bişeye lazım olacaktı tekrar altın vs zor alırsınız en azından düğündeki kadar olmaz ayrıca borclarının oldugunu kendi gözünle gördün mü? İyice araştırdın mı ailen bu durumdan haberdarmı? Ne dıyolar
Ailemle görüşmüyorum evet gösterdi
hmm ya daha olan olmuş eve haciz gelmektense borçları kapatın sadece bu sana haksızlık çünkü o borcları senın ıcın yapmadı ha yaptıysa tabiki alsın ödesin
Benim için yapmadı tabi
Siz zaten evliymişsiniz demek borcları olmasa düğünde yapmıyacak 😂
yanı sende şu an ailenle görüşmediğin için bı o var durumu oluyo yapacak bişey yok ayrıca resmi nikahlı karısısın yanı senı dolandırıp gidemez
Ama altınların hepsını verme
bırazını ver gerısını kendı halletsın yapacak bişey yok
Yani problem yok dimi
Ver diyorsun altınları düğünde
O da işte ne kadar kurtarırsa diyor
Ya yok herkes öyle yapıyor ya araba alıyor ya da düğün zamanı yapılan borcları kapatıyor evınız kiraysa haciz gelmezde eşyalar gıder ondansa verip kapattırman daha iyi para bulunur borc zor kapatılır
O da öyle diyor yani güvenmeliyim dimi kocama
Ama ilerde bu altınların telafisini yapsın senı guzel yaşatsın ona guvenıyosan ver gitsin kocan sonucta
Diyo borçlarımı kapattıktan sonra altınları geri koyacağım her ay bi çeyrek alıcan sana verecek diyor
Bugune kadar sana yanlışı olmadıysa şimdşde olmaz kocan yanı burdakılerın lafına bakma
tamam sözünün arkasında duracagına emınmısın peki?
Sen evli misin peki yani senin bilgin tecrüben daga fazladır diye
evli değilim ama cevremde cok var böyle ınsanlar en yakın arkadaşım mesela onlarında borcları vardı düğünde takılanlarla yarısını kapattılar borçlu gezmekten ıyıdır sonucta kafanız rahat eder
O kadar borca girecek ne yapmış.. sen neden ödüyorsun saçmalama
... Durum baya vahim gibi. nasıl bu borçlar oluşmuş ya. Oldu diyelim neye güvenmişler
Haciz gelebilir ama çok yüksek alacaklar için eve gitmeyi pek tercih etmiyoruz. Eve gitmek ancak psikolojik baskı yapıp ödeme taahhütü almaya yarıyor.
Peki mantıklı mı düğünde takılacak ve gelecek altınlarla borcumu ödeyeceğim diyor
gelebilir. maaşının 4/1 ne gelir. sevgiline para verirsen üzerine su değil bi lt. sprite iç
Para değil ya düğünde gelecek altın ve takılan altınla borçlarımı ödeyeceğim diyor
geçççç.. öyle olmaz o işler
Mantıklı değil, sevgilisiniz evli değilsiniz. Sonrasında paranın dilencisi olma durumun var.
İş yerinde bir kadını böyle dolandırdı erkek arkadaşı borç isteyen erkek ile olmaz sakın verme babam izin vermiyor de geç
Biz evliyiz zaten üç ay sonra düğün var düğünde gelen ve takılan altınlarla borcumu ödeyeceğim diyor
Evlenmeden tek kuruş verme
Evliyiz üç ay sonra düğün var düğünde gelen ve takılan altınlarla borcumu ödeyeceğim diyor borçlarını da teker teker gösterdi
Kadın göz göre göre hayatını kaydıracak
Nasıl yani 3 ay sonra düğün var gelen altınlarla ve takılan altınlarla borçlarımı bitireceğim diyor
Hayata ekside başlayacaksınız çok yanlış kafadasınız , mutlu olmanız çok zor bu mantıkla
Ne yapmalıyım peki
Ev kiramı olucak
Ev kira evet 20 bin ödemesi var
Valla delirmişsin sen , hiç mi başka kimse yoktu kızım zorlamı evlendiriyorlar sizi, hayatın kayacak senin her şey toz pembe değil yazık olacak
Ben mecbur kaldım çünkü ailemde yok arkamda
Üzüldüm gerçekten seni tanımıyorum ama insani olarak vicdanen rahatsız oldum gerçekten , elindeki altına göz diken adamdan hayır gelmez
O da işte diyo acil ödemelerim var ödemem lazım diyor
Takılar gelinin hakkıdır, vermemesi gerekir
Borcum var diyor işte
Onun borcu, geline ne? Borç yaparken geline mi sordu? 1 yıl sonra boşanıldı ne olacak?
Ama bende ne yapabilirim ki
Riskli bir durum. Sap gibi ortada kalmada
Nasıl yani 3 ay sonra düğünümüz var gelecek ve takılan altınlarla borcumu ödeyeceğim diyor
Yani karşıdaki insanı tanımam etmem. Ama bu durumda olupta. Sevgilisini veya nişanlısını borçlar la baş başa bırak bi çok insan var
Nasıl yani
Sevgilisine veya nişanlısına borç ödettiriyo sonra bildik hikayeler. Tekrar diyorum karşıdakini tanıyan sensin. Belkide öyle biri değildir. Ama ben istemezdim. İstemedimde hani
Ne oluyo sonra onu bide söylesen
Bırakanlar çok var kadınların duygusallığını kullanıp. Sen onu seviyor aşıksın ve her şeyini onun için feda etmeye hazırsın. Ama o öylemi düşünüyo bilemiyorum
Ama biz evliyiz
Sadece düğün olmadı
Evliysen bişi diyemem tabiki. Düğün falan karıştırınca. O zaman ne sıkıntıya sokuyon adamı
Bir an önce hallet bari nefes alsın. Fazla stres yapmasın
Mantıklı mı diyorsun
Yani mantıklı tabiki. Sonuçta o senin kocan ve her zaman yanında olman lazım
İyide o borçları ben yapmadım ya
Yani sen yapmadın ama eşinin yanında olman gerekmezmi. Ona destek olman lazım
Hiç mantıklı değil inan bana
Neden peki
Sakın sakın sakın yapma
Neden
o borcu sana güvenerek mi yaptı neyine güvendi ailesi biliyorsa ailesi destek olsun sen dış kapının dış mandalısın sevgilisiniz parayı aldıktan sonra hadi ben gidiyorum derse ne yapacaksın anca şöyle olur bir dilekçe hazırlar imzalatırsan ilerde vermezse dava açarsın ama uzatmaya gerek yok bana kredi çıkmıyor ya da direk yapamam de
Ya 3 ay sonra düğün var gelecek altın ve takılacak altınla borçlarımı ödeyeceğim diyor
tamamver o zaman ne diye soruyorsun güven problemin olmasa ya da vermeye dünden razı olsan burada sormazsın seninde şüphen var
Yok işte mantıklı mı değil mi şu borçlardan kurtulmam lazım diyor
Bende benim durumu kötü zannediyordum geçmiş olsun
Yapam öyle hata sakın yapma
Bence direkt ayrılmak en güzeliç
Saçmalama ya sevgiliye borc mu verilir.
Kendi başının çaresine baksın
Nasıl yapmış bu kadar borcu
Gelsin sevgilinin ailesi düşünsün
Onlarda da para yok babası hayatta değil zaten
O zaman bu derece borç yapılmaz ama
Yapmış bana gösterdi teker teker
Ver Kurtul
Sevgiliye borç verilmez
Sevgilin mi kocan mi
seni * yapma
Ama borçlarımı ödemem lazım diyor
İşte 3 ay sonra düğünümüz var gelecek altın ve takılan altınlarla borçlarımı ödeyeceğim diyor
Neden peki
İşte diyo geri koyacağım diyo her ay bi çeyrek alıp sen alırsın diyor
Neden peki neden güvenmemeliyim
Hayir sahibi birisin
Vemree
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?