Sevilmek istiyorum ama harama girmeden, yara almadan sağlıklı ilişki nasıl kurulur?

Evlenmekten korkuyorum, sevgili yapıp ayrılmaktan da. Sevilmek istiyorum ama harama bulaşmadan, hem de yara almadan. Etrafımdakilere bakınca çok korkuyorum üzülmekten, zaten hassas biriyim, ben dayanamam, yok aldatılma, yok sevgisizlik, beğenilmeme, yalan dolan, öyle şeylere. Sevip sevilecek bir ilişki nasıl kurulur? Niye kimse teklif etmiyor? Kimse yanıma gelmiyor? Paspalım diye mi? Kaşlarımı alıyorum, saçlarımı bağlıyorum. Makyaj ve tarz kıyafetlerim yok. Utangacım da. Bunlardan mı? İlgilendiğini düşündüğüm kişiler de hep 10- 15 yaş büyük, değişik tiplerdi. Ben çirkin miyim diyorum, yok diyorlar, e o zaman niye yaşlılar bana bulaşıyor? Babam yaşında adamların derdi ne benimle? Yaşından küçük duruyorsun diyorlar halbuki. Yaşı yaşıma, boyu boyuma, kafamız bir, huyu huyuma biri olsa belki mutlu oluruz, belki bu bunalımımın sebebi yalnızlıktır.

Sevilmek istiyorum ama harama girmeden, yara almadan sağlıklı ilişki nasıl kurulur?