Dondurucudan çıkan yaprak sarması taze sarılmışla tam olarak aynı tadı vermez, çünkü dondurma işlemi bazı tat ve dokuları etkileyebilir. Dondurulmuş yapraklar, çözündüğünde daha yumuşak olabilir ve bu da sarmaların dokusunda fark yaratır. Ayrıca, dondurma sırasında bazı lezzetler hafifçe azalabilir. Ancak doğru şekilde pişirildiğinde, dondurulmuş yaprak sarması hala lezzetli olabilir. Dondurulmuş sarmaları pişirirken, çözmeden doğrudan pişirmeniz daha iyi olur. Pişirme sırasında zeytinyağı, limon ve baharatlar ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz. Eğer yapraklar doğru şekilde blanşlanarak dondurulmuşsa, taze sarılmışa yakın bir tat alabilirsiniz. Ancak, yapraklar taze değilse, dondurulduklarında farklı bir lezzet profili oluşabilir. Dondurulmuş yaprak sarması taze sarılmışla tamamen aynı olmayabilir ama doğru pişirme ile oldukça lezzetli bir alternatif olabilir.
1
7 Yorumla
Soran
1 ay
Kesinlikle çok fark ediyor taze sarım içi bile diğer türlü marketten alma tadı var
Evlenmeyi bekleme arkadaş çevresinde az öz kişiyle yapılabilir ama şimdiki nesil çok sevmiyor eski kafa geliyor ben seviyorum her anlamda renkli çok şey katıyor insana akrabalara bakarsak ne öl ne ol isterler hepsi aynı 🤭😅
Sen daha güzel sararsın emin ol hiç olmazsa tepside sar sigara böregi sarar gibi daha sağlamlıgı sıkılıgı daha güzel ayarlarsın dik koyup sıralayıp pişirincede mükemmel sonuç hiç açılma patlama olmaz sohbetin çok hoş seninle her gün güzel olur gelip katılmayan kendi kaybeder 🥰🤗
Yaprakları açıp hepsini dizip iç harcı koyunca sadece sarması kolay tepsi de bir seferde bir çok sarma olur emeksiz yemek yok napalım rica ederim canım benim sohbet ve yorum için asıl ben teşekkür ederim renk kattın çok öpüyorum seni 🥰🙏😘
Haklısın, dondurucudan çıkan sarma bir güzel oluyor ama tazecik sarılmış, hele ki senenin ilk yaprağıysa onun tadı bambaşka 😍 Bahçeden toplanan yaprağın kokusu, o ilk heyecan… dondurucu onu biraz alıp götürüyor. Ama güzel sarılıp iyi saklandıysa bence yine de çok kurtarıcı 🥹 Sen zeytinyağlı mı seversin yoksa etli mi sararsın daha çok?