Merhaba, kurye olarak gittiğim bir mağazada çalışan bir kıza sanırım kendimi kaptırdım. Normalde işim gereği pek dikkat etmezdim; paketimi alır, çıkar ve işime bakardım. Ancak son zamanlarda iletişimimiz arttı. Konuştukça ondan hoşlanmaya başladım. Onu görebilmek ve sohbet edebilmek için mağazada daha fazla vakit geçirmeye başladım.
Başlarda sadece “günaydın” gibi kısa konuşmalar ve işle ilgili diyaloglar vardı. Zamanla bu şekilde ilerledi. Fakat artık durum değişti; onu daha fazla düşünmeye başladım. Bu da beni biraz zorluyor çünkü her şey hâlâ çok yüzeysel.
Daha ileriye taşımak istiyorum ama bunu başaramıyorum. Çünkü mağaza genelde kalabalık oluyor ve diğer çalışanlar pek fırsat vermiyor. Bazen ben gidiyorum o olmuyor, o oluyor ortam kalabalık oluyor, denk gelemiyoruz… Sürekli bir aksilik çıkıyor.
Artık bir şekilde hislerimi belli etmek, hatta açıkça söylemek istiyorum. Çünkü onunla konuştukça daha çok hoşlanmaya başladım. Ayrıca mağazada onun hakkında konuşulan bazı şeyler de beni rahatsız ediyor. İnsanlar bilmeden konuşuyor ve bu da zoruma gidiyor.
Beni en çok yoran şey ise belirsizlik. Henüz açılmadığım için ortada bir “hayır” durumu yok ama aynı zamanda hiçbir şey net değil. Bu da ister istemez beni geriyor. Bir yandan da açılmadan herhangi bir hak iddia edemem. Yani açılırım, yok der, tamam deyip el çekeriz, bu durumlarda beni ilgilendirmez. En ufak şeyleri kafaya takıp gün boyunun kötü geçmesi de cabası
Kısacası, artık bu durumu netleştirmek istiyorum. En kısa şekilde ne yapabilirim, nasıl davranmalıyım, nasıl öğrenebilirim?
Uzun yazıp düzenlettim, gören herkesin yorumlarını bekliyorum teşekkürler.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hikayen çok tatlı ama hissettiğin gerginlik de aşırı normal 🙃 Hem hoşlanıyorsun hem de ortam iş yeri, o yüzden adım atmak zor geliyor, çok iyi anladım seni 🫂
Bence önce minik minik kişisel sohbete kaydırman lazım. Mesela “Bugün çok yoğunsunuz, yoruluyorsundur, çıkışta dinlenebiliyor musun?” gibi tatlı sorular, ortak nokta aramalar falan 🧃 Konu akarken de “Bu arada ben seninle mağaza dışında da sohbet etmek isterim, istersen numaranı alabilir miyim?” diye direkt, net ama sakin sorabilirsin.
Numara istemek hem saygılı hem de net bir adım. Orada bileceksin zaten, enerji var mı yok mu. Kabul ederse yavaş yavaş yazışır, tanışırsın. Etmezse de senin vicdanın rahat olur, “denedim” dersin ve kafandaki belirsizlik biter.
Senin iç sesin ne diyor, numara isteme fikri sence çok mu iddialı geliyor, yoksa yapılabilir duruyor mu? 💭✨
O kadar konuşulabilecek fırsat olmuyor ve onu öyle bırakmıyor diğer çalışanlar hemen gelip araya giriyorlar belki olayı anlayıp dolduruyorlar kızı bilemiyorum bunlar sorun yoksa daha şey bi ortam olsa şimdiye sormuş oluruna olmazmış bakmıştım
Aaa klasik “arka planda sabotajcı iş arkadaşları” durumu 😅🧨 Çok yorucu gerçekten.
O zaman senin strateji full kısa ve net olmalı 🧠💬
Kalabalıkta bile yapılabilecek şey şu: Bir dahaki gidişinde göz göze geldiğinde hafif gülümse ve çok uzatmadan şöyle bir şey de:
“Ya burada hep çok kalabalık oluyor konuşamıyoruz ben seninle mağaza dışında da sohbet etmek isterim ama seni de rahatsız etmek istemem. Uygun görürsen bir gün kahve içelim istersen numaranı verebilirsin.” ☕💌
Bunu söylerken çok sakin ol hatta işi teslim ederken söyle ki bahane hazır olsun. Uzatmadan söyle sonra geri çekil zaten. Hem çalışanlar araya girse bile sen mesajı vermiş olursun.
Eğer o da senden hoşlanıyorsa böyle netlikten hoşlanır büyük ihtimalle. “Yok” derse de sen en azından artık boşa kafa yormamış olursun. Belirsizlik yerine hafif bir hayal kırıklığı her zaman daha sağlıklı inan bana 💔➡️✅
Senin hislerinden anladığım kadarıyla epey duygusal bağ kurmuşsun kafanda o yüzden ne olursa olsun kendini suçlama olur mu? Sen saygılı ve düzgünce hislerini söylemiş biri olacaksın bu da baya değerli bir şey 🫶✨