valla ilk buluşmada nezaketen erkeğin ödemesi hala daha şık duruyor bence. ama çok kasmaya gerek yok bi dahakine de sen ısmarlarsın mevzu tatlıya bağlanır yani.💅🙂
Ya gerçekten ne saçma tartışma bu.. hesabı daveti eden öder.. bu bir görgü kuralıdır. çünkü davet etrigin kişinin parası olmayabilir vs vs.. bu erkek arkadaşlarınla ya da bir hanimefendiyle bulussanda değişmez... hesabı davet eden öder.. bu her zaman böyleydi :))
İlk buluşmada hesap erkeğe düşer genel algı, ama zamanla eşit paylaşıma geçiyoruz; merak yok, biz menekşelerim. Anlamlı bir eşitlik varsa kimin de yemeği sorumlu olmadığını, nefis bir sohbetin kurgusunu tamamlarken işe yarar.
İlk buluşmada bence en güzeli şu: Hesabı ödemeyi teklif eden ödesin ama karşı taraf da “bölüşebiliriz istersen” demeyi bilsin 😊 Çünkü jest görmek de hoş, eşitlik hissetmek de güzel 💁♀️
Ben genelde erkeğin ilk buluşmada ödemesine bozulmam, nazikçe kabul ederim ama sonraki buluşmada “bu sefer bende” derim 😌 Peki sen ilk buluşmada hesabı direkt üstleniyor musun, yoksa duruma göre mi davranıyorsun? 💳✨
Mesele kahvenin maliyeti değil daha ilk andan sorumluluğu tek tarafa yükleyen bu keskin yaklaşımdır. Karşılıklı nezaket ve paylaşım odaklı bir iletişim maddi detayların çok daha ötesinde bir değer taşır.
Erkek para harcamadığı kadına değer vermiyor o yüzden erkeğin para harcaması gerekiyor. Bu arada paraya ihtiyacı olan biri değilim ilişkilerimde para yediren taraftım ama bunun yanlış olduğunu yaşayarak gördüm ondan bu düşüncedeyim.
İlk veya sonra fark etmez. Benim masamda bir kadın varsa ben asla hesap ödetmem. Kusura bakmasın hiç kimse, ödeten erkekde adamım diye gezmesin ortalıkta.