Uzak mesafe ilişkisinde evlilik için bir yıl yeterli mi?

Arkadaşlar erkek arkadaşımla uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz, yaklaşık bir ay oldu ama çok zor buluşup görüşüyoruz. Ben geleneksel bir aile yapısına sahibim ve zırt pırt dışarı çıkan birisi olamadığım için aileme söylemek zorunda kaldım, hatta babam ilişkinin daha dördüncü beşinci ayında birbirinizi bir yıl bir tanıyın bakalım dedi ve şu an bir yıl oldu. Erkek arkadaşım 35 ben 30 yaşındayım, kendisi daha önce nişanlanmış ve nişan atmış, erkek kardeşi de yeni eşinden ayrıldı. Ben bu yaza evlilik sürecimiz olur diye düşünürken kendisine konuyu açtım, ona göre de iş sözleşmesi yapacağımı söyledim, bir yıllık sözleşme yapıyoruz iş yerinde, o da neden bu kadar önemli bir kararı böyle şeylere bağlıyoruz ki dedi, gerekirse ben tazminatını öderim gibi konuştu. Bu konuda gerçekten beni evliliğe en yakın hissettiren kişi sen oldun, son zamanlarda sen de bunu rahat rahat konuşup kendimi alıştırmaya başlamıştım ama ne olur böyle baskı kurarak üstümde beni bu konudan uzaklaştırma, zaten olacak ama bu şekilde bir şeylere bağlamayalım dedi. Hatta bu yüzden üç gün falan konuşmadık kendisiyle ama şu an birazcık daha toparlıyoruz ama kendisine karşı eski hissim ve güvenim çok yok, gerçekten teklif ve ciddi adımları görmeden çok da hevesli olmak istemiyorum, sizce erkek arkadaşım haklı mı, bir yıl uzak mesafe için ve sık buluşamayan çiftler için erken bir süre mi?
Uzak mesafe ilişkisinde evlilik için bir yıl yeterli mi?