Genel olarak böyle gibiler
İnsanlarla sohbet etmek istemiyorlar uzak duruyorlar
Sevgilisine, arkadaşlarına, tanıdıklarına herkese karşı uzaklar
Genel olarak böyle gibiler
İnsanlarla sohbet etmek istemiyorlar uzak duruyorlar
Sevgilisine, arkadaşlarına, tanıdıklarına herkese karşı uzaklar
Bağımlılıktan kasıtın ne olduğu önemli. Sabah akşam hiç kalkmadan oyun mu oynuyor yoksa mesleği icabı bilgisayar başında çok zaman mı geçiriyor bu ikisi birbirinden çok farklı şeyler. Şahsen mesleğim bu bilgisayar başında çok yoğun çalıştığım günler oluyor ama çok da sosyal bir insanımdır yani konuşkanım, dışarı çıkarım, bir şeyler yaparım bu tamamen kişilikle alakalı bir şey.
Oyun bağımlısı ise o başka mesele yani o tarz insanlar zaten asosyal oldukları için oyun oynuyor ve oyun oynadıkları için de asosyal oluyorlar yani tam bir döngü söz konusu.
Yok oyun için sormuştum
Anlıyorum
Teşekkür ederim
Oyunsa sıkıntı tabi ki. Yani bazı erkeklerin belirli dönemlerde oyuna sardığı oluyor bu bir gerçek ama bir süre sonra pek girilmemeye başlanıyor fakat bu çok uzun süredir devam eden bir durumsa işte o zaman net bir bağımlıdır ve o tür insanlar kendisini her şeyden soyutluyor zaten ve tüm dünyaları oyun haline geliyor. Böyle böyle de etrafında insan kalmıyor.
Evet kesinlikle
Bir gözlemledim böyle kişileri
İnsanlarla sohbet etmeyi bırak göz teması kurmayani bile gördüm
Hayatında hiç sohbet etmemiş gibiler bazıları
Insan sevmiyor gibiler
Yani hayatı böyle geçirmek de ne bileyim
Memnunlarsa da kendileri bilir 😂
İletişim becerileri de kullanılmayınca körelir bu yüzden insanlarla iletişim kurmayan, bir şeyler okumayan insanların sosyal becerileri ciddi zayıflar.
Bencede
Bilgisayar bağımlılığı baya içine kapanma sebebi olabiliyor aslında 🥺🎮 Uzun süre oyun/dijital dünyada kalınca, gerçek sosyal ortamlar garip ve yorucu gelmeye başlıyor. Duygularını ifade etmeyi unutuyorlar gibi oluyor, soğuk görünmelerinin sebebi çoğu zaman aslında kaçış ve savunma mekanizması 💻
Çevrende böyle biri mi var, sevgilin falan mı böyle mesela? 🙃💔
Yani herkes böyle
Sanki insanlarla hiç konuşmak istemiyor gibiler
Soğuklar
Aynen çoğu öyle ama hepsi değil 🥺 Bazıları sosyal kaygıdan böyle kaçıyor aslında 💔🎮
Cevap
6Cevap
Ben onlardan biriyim galiba. İnsanlardan umudumuzu kestiğimiz ve sosyal anlamda az meraklı olduğumuz için bilgisayara ve oyunlara yöneliyoruz sanırım.
İçedönük insanlar olur. Sen şu kocasından şikayetçi kadın mısın?
Ben bekarım
Biraz önce biri benzer soru sordu. O sandım
Senin sevgilin mi?
Bütün hayatı bir ekranın içinde geçiyor da ondan neden olacak
Yo bilgisayar da oynuyorum ama tanımdan uzağım
bende gamerım hayattan kaçış yolum o çünkü rp yapıp başka dünyalara dalıyorum
Hiç alakası yok bence.
Dediğin şeyi yaşayan bazı erkekler elbette vardır ama hepsi öyle değil.
Asosyal olduklarindan
iyi geliyor strese
Sosyal becerileri yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?