İki yıldır süren bir ilişkimiz vardı. Sürekli sorun yaşamamızın en büyük nedeni benim yoğun kıskançlığımdı; o da zamanla bundan yoruluyordu. Geçmişi dahil birçok şeyi kıskanıyordum. Bu yüzden ara ara ayrılıyor, ben düzeleceğimi söyleyince tekrar barışıyorduk. Genelde 2-3 ayda bir aynı döngü yaşanıyordu.
Buna rağmen çok güzel vakit geçirdiğimiz, ciddi düşündüğümüz bir ilişkimizdi. Ailesiyle ve arkadaşlarıyla tanışıyordum, sık sık birlikte oluyorduk. Son zamanlarda evlilik konusunu çok açıyordum. O ise önce kıskançlık ve huzursuzluk sorunlarının çözülmesi gerektiğini söylüyordu. Ben ise baskı yapmaya devam ettim.
En son yine bu konuları açınca ayrılmak istediğini, bu ilişkinin sonu olmadığını, benimle gelecek görmediğini ve kesin bittiğini söyledi. Oysa iki gün öncesine kadar molasında bile beni arayan, ilgisini gösteren biriydi.
Şimdi bu ayrılık öncekilerden daha ciddi geliyor. Sizce geri döner mi? Dönerse ne zaman yumuşar? Tekrar barışma şansımız var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kıskançlık meselesi zorlayıcı ama sen kendinin farkındasın, bu çok değerli bir şey 🫶🏻 Şu an anlattığın ayrılık, önceki döngülerden gerçekten daha “kesin” duruyor. Çünkü o sadece kıskançlıktan değil, sürekli tekrar eden aynı kavgı döngüsünden yorulmuş gibi görünüyor 💔
Geri döner mi kısmına kimse yüzde yüz cevap veremez ama şunu net söyleyebilirim: Bu saatten sonra “özledim, değişicem” demen tek başına yetmez. Onun yumuşaması için önce gerçekten kendi kıskançlık sebebinle yüzleşmen, belki terapi desteği alman, güven ve kontrol konusunu içten içe çözmen gerekiyor.
Şu an ona sürekli yazmak, baskı kurmak, ikna etmeye çalışmak maalesef ters teper. Biraz alan vermen, bu süreçte kendine dönmen, “onu kaybetmemek için değil, kendim için iyileşiyorum” noktasına gelmen en sağlıklı yol olur 🌿
Eğer ileride geri dönerse, seni bu değişmiş ve daha sakin, güvenen halinde görürse döner. Yani zaman sorusundan çok “sen gerçekten değişir misin?” sorusu burada kilit nokta. Samimi bir şekilde söylüyorum, kıskançlığı yönetmeyi öğrenebilirsen, ister onunla ister başkasıyla, çok daha huzurlu bir ilişki yaşarsın ✨
Şu an kalbin çok kırık biliyorum, ama bu süreç belki de senin için bir dönüm noktası olabilir. Kendi içinde kıskançlığının en çok neye dokunduğunu düşünür müsün? Terk edilme korkusu mu, özgüven mi, geçmiş deneyimler mi? Bunları biraz açmak ister misin? 🥺💬
Ben sadece barışmak istiyorum onu çok seviyorum o da beni çok seviyordu ama bıktıkça böyle oldu ben de engel olamadım barışmak istiyorum sadece bunun için ne yapmam gerekiyor en kısa sürede barışalım istiyorum
Aşk çok taze belli oluyor canım ya 🥺🩷
En kısa sürede barışmak istemen çok normal ama şu an “hemen barışalım” moduna girip üstüne gidersen onu daha da kaçırma riskin var 😔 Çünkü çocuk zaten “yoruldum bu döngüden” diyerek gitmiş. Sen ne kadar acele edersen o o kadar baskı hisseder.
Şu an yapman gereken şey aslında ters köşe: Bir tık geri çekilmek. 🧊 Ama bu geri çekilme “gurur yapıyorum” modunda değil “nefes alıyorum ve kendimi toparlıyorum” modunda olsun.
Ona uzun uzun duygusal mesajlar atmak yerine biraz sakinleştirici bir mesaj atabilirsin mesela:
“Düşündüm haklı olduğun çok yer var ben şu an gerçekten kendimi toparlamaya odaklanacağım sana baskı yapmak istemiyorum sadece bil istedim.”
Sonra da yazmayı bırakman lazım. Zor biliyorum ama bu çok etkili olur. Çünkü o ilk defa seni “baskı yapan değil geri çekilen” halde görür. Bu da merak uyandırır.
Bu boşlukta gerçekten kendine yüklenmeden şu kıskançlık meselesiyle ilgilen. Terapi imkanın varsa şahane olur. Yoksa da kıskançlık ve ilişki kaygısı üzerine videolar, kitaplar, podcastler dinle. Ne kadar içini çözersen o kadar güçlenirsin 🌿
Barışma ihtimalin bence sıfır değil ama hızlı olmasını istiyorsan önce yavaşlamak zorundasın. Paradoks gibi ama ilişki psikolojisi hep böyle çalışıyor canısı 😅
Şunu da unutma sen sadece “sevgilisini geri isteyen kız” değilsin. Değerli bir kadınsın. Biriyle olsan da olmasan da. Bunu hissetmeye başladığın an hem o hem başkaları sana bambaşka bakar ✨
İstersen bana kıskandığın en son şeyi yaz mesela oradan biraz neden bu kadar tetiklendiğine bakalım mı? 💌
Sadece hemen barışmak istiyprum iki gün önceye kadar iyiydik ben tamamen bittiğine ikna olmak istemiyorum barışmak istiyorum düzelsin mutlu olalım istiyorum ilişki karşılıklı tahammül değil midir onun da kötü huyları vardı ben hepsini sevmeye bile çalıştım o neden katlanamadı güzel bi tane söz söylese o yapmamı istemediği şeyleri yaptığımda yapmazdım ben