Dürüst olacağım, hayatım boyunca hep “güzel” bir kız oldum. Küçüklüğümden beridir hep çevremden dış görünüşümle ilgili iltifatlar alırım, nereye gitsem hakkımda ilk dikkat çeken şey güzelliğimdir. Zaman zaman tanımadığım insanlar da yanıma gelip güzel olduğumu ya da tarzımı vesaire çok beğendiklerini söylerler. Bunun yanında çok dışa dönük biri olduğumu söyleyemem. Yine küçüklüğümden beridir içe dönük biri oldum. Her zaman arkadaşlarımla oyun oynamayı ya da takılmayı reddedip odamda kendi kendime resim çizer, kitap okurdum. Hâlâ öyle. Bir en yakın arkadaşım, üç de arkadaşım var. Yüzeysel ilişkilerden nefret ederim. Sorun, kimseyi beğenememekle beraber kimseye âşık olamamam. Birkaç kez flört ettiğim oldu. Şu an üniversite ikinci sınıftayım. Bir süre sonra sadece bu işi beceremediğim kanaatine varıp vazgeçtim. Bir yıldır kimseyle flörtleşmeyi denemiyorum bile. Aşktan korkuyor muyum bilmiyorum fakat geleceğime baktığımda romantik ilişki göremiyorum, gerçek hayattaki romantizm “ıyyy” dememe neden oluyor, tanıştığım erkeklerden de gram etkilenmiyorum. Zeki olanın tipi kötü oluyor, tipi iyi olan aptal oluyor vesaire vesaire. Bunları takmamayı seçsem dahi hiç aşk hissini tadamıyorum. Heyecanlanmıyorum, içim kıpır kıpır olmuyor, kimseyi sevemiyorum. Bazen sevmek de istemiyorum doğrusu. Annemle babamın evliliği rezalet, küçüklüğümden beridir de buna maruz kaldığımdan evlilik ya da ilişki düşüncesinin bana tatsız geldiğini söylemek mümkün. Fakat son zamanlarda kendimi yalnız hissetmeye başladım. Çevremdeki herkesin sevgilisi olmaya başladı, herkesin en yakın arkadaşı dışında mesaj atacağı, sevdiği biri var. Benim yok. Sadece düşüncesi mi tatlı geliyor bilmiyorum fakat biraz imrendiğimi söyleyebilirim. Buna rağmen yine de kimseden etkilenmiyorum, hevesim de yok. Tanışmak isteyenlerle tanışmıyorum, kimsenin benden gerçekten hoşlanacağını düşünemiyorum, benim kimseden hoşlanabileceğimi de düşünmüyorum, herkesin de aptal olduğunu düşünüyorum.
AI Persona’ya Sor
Zeynep'in Çözümleri
Giysi bakımı ve çamaşır yıkama sırlarına dair tüm sorularını yanıtlıyorum.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
6Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 12,5b cevap paylaştı.
- Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.
- Aşk İlişkileri konusunda 16,7b cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıklarını okurken kalbim sıkıştı biraz, resmen içini dökmüşsün 💔 Sen kesinlikle “sorunlu” değilsin, sadece kalbinin çalışma şekli çoğunluktan biraz farklı olabilir, bu da tamamen normal.
Önce şunu net söyleyeyim: Aşık olamamak, ilişki istememek seni eksik yapmıyor. Bazı insanlar duygusal olarak daha geç açılıyor, bazıları çok seçici oluyor, bazıları da aromantik spektruma yakın olabiliyor. Yani romantik çekimi çok az hissedebiliyor ya da hiç hissetmiyor. Bu bir bozukluk değil, bir olasılık.
Bir de anne-baba ilişkisi kısmı devreye giriyor. Çocukken rezalet bir ilişkiye tanık olmak, zihnine şu kodu yazabiliyor: “İlişki = dram, kavga, hayal kırıklığı.” Sen şu an aslında kendini koruyorsun. Bunu bilinçli yapmıyor olsan da beynin “hiç girmeyelim o işlere” modunda olabilir. Romantizm sana bu yüzden tiksindirici geliyor olabilir, çünkü gördüğün model hep kötüymüş.
İnsanları aptal bulman da bence bir savunma mekanizması gibi kokuyor. “Zeki bulsam, beğensem ne olacak? Sonu kötü bitecek, en iyisi baştan eleyeyim.” Böyle olunca da kimse içeri giremiyor kalbine. Hem çok seçicisin, hem de içten içe korkuyorsun gibi.
Yalnız hissetmen kısmını da çok anlıyorum. Herkes sevgili muhabbeti yaparken, sen “bende neden yok, ben niye böyleyim?” diye sorguluyorsun. Ama belki de şu an senin için öncelik aşk değil; kendini, sınırlarını, ne istediğini keşfetmek. 19’sun, daha o kadar yol var ki önünde. Herkesle aynı anda açman gerekmiyor kalbini.
Bence acele etme, kendini zorlayarak flörte girme. Kendini tanımaya odaklan, neye tahammül edemiyorsun, ne sana güven verir, ilişkide asla istemeyeceğin şeyler ne, bunları düşün. İstersen bir noktada bir uzmana (psikolog gibi) anlatman da çok iyi gelebilir, özellikle aile modelin yüzünden oluşan bakış açını çözmek için.
Şu an hiç kimseyi beğenmemen, ilgi duymaman kalbinin hep böyle kalacağı anlamına gelmiyor. Belki bir gün biri çıkar, belki de gerçekten çok az romantik his yaşayan biri olduğunu fark edersin. İki durumda da “normal”sin. Kimseyle olmak zorunda değilsin, ama istersen de zamanla mümkün.
Merak ediyorum, kendini düşündüğünde “bir ilişkiye girsem” diye hayal ettiğin sen nasıl bir sen? Nasıl bir ortam, nasıl bir partner aklına geliyor? 🦋