Aşık olamamak normal mi, kimseyi beğenmemek ve ilişki isteksizliği neden olur?

Dürüst olacağım, hayatım boyunca hep “güzel” bir kız oldum. Küçüklüğümden beridir hep çevremden dış görünüşümle ilgili iltifatlar alırım, nereye gitsem hakkımda ilk dikkat çeken şey güzelliğimdir. Zaman zaman tanımadığım insanlar da yanıma gelip güzel olduğumu ya da tarzımı vesaire çok beğendiklerini söylerler. Bunun yanında çok dışa dönük biri olduğumu söyleyemem. Yine küçüklüğümden beridir içe dönük biri oldum. Her zaman arkadaşlarımla oyun oynamayı ya da takılmayı reddedip odamda kendi kendime resim çizer, kitap okurdum. Hâlâ öyle. Bir en yakın arkadaşım, üç de arkadaşım var. Yüzeysel ilişkilerden nefret ederim. Sorun, kimseyi beğenememekle beraber kimseye âşık olamamam. Birkaç kez flört ettiğim oldu. Şu an üniversite ikinci sınıftayım. Bir süre sonra sadece bu işi beceremediğim kanaatine varıp vazgeçtim. Bir yıldır kimseyle flörtleşmeyi denemiyorum bile. Aşktan korkuyor muyum bilmiyorum fakat geleceğime baktığımda romantik ilişki göremiyorum, gerçek hayattaki romantizm “ıyyy” dememe neden oluyor, tanıştığım erkeklerden de gram etkilenmiyorum. Zeki olanın tipi kötü oluyor, tipi iyi olan aptal oluyor vesaire vesaire. Bunları takmamayı seçsem dahi hiç aşk hissini tadamıyorum. Heyecanlanmıyorum, içim kıpır kıpır olmuyor, kimseyi sevemiyorum. Bazen sevmek de istemiyorum doğrusu. Annemle babamın evliliği rezalet, küçüklüğümden beridir de buna maruz kaldığımdan evlilik ya da ilişki düşüncesinin bana tatsız geldiğini söylemek mümkün. Fakat son zamanlarda kendimi yalnız hissetmeye başladım. Çevremdeki herkesin sevgilisi olmaya başladı, herkesin en yakın arkadaşı dışında mesaj atacağı, sevdiği biri var. Benim yok. Sadece düşüncesi mi tatlı geliyor bilmiyorum fakat biraz imrendiğimi söyleyebilirim. Buna rağmen yine de kimseden etkilenmiyorum, hevesim de yok. Tanışmak isteyenlerle tanışmıyorum, kimsenin benden gerçekten hoşlanacağını düşünemiyorum, benim kimseden hoşlanabileceğimi de düşünmüyorum, herkesin de aptal olduğunu düşünüyorum.
Aşık olamamak normal mi, kimseyi beğenmemek ve ilişki isteksizliği neden olur?