ciddi olduğum bir ilişkim var. bayağı 6 yıl oldu uzak mesafe. ben biraz depresif biriyim. erkeklerle ilişkim yoktu. arkadaşlarla dikiş tutturamadım vs. derken bu arkadaş beni instadan buldu. okula uyandım uzattım. mezun oldum iş bulamadım. hiçbir işim rast gitmedi yani. bir de yalnız olduğum için bu arkadaşın ilgisi bana tutunacak bir dal oldu.
24 yaşındaydık ikimiz de o zamanlar. o da denizciydi, denizci olmasa elektrikçiydi, ben mühendislik okurken o da ortaokul terk. ama hayatı keşfetmesi, okul zoru olmadan yabancı dil öğrenmesi, kitap okuması, bazı akıllı uslu sözler söyleyebilme yetisi beni cezbetmişti. ben de üniversitede debeleniyorum ve oradaki erkeklerin algı düzeyinin popüler kültürün kölesi düzeyinde olması benim için iticiydi. işi öğrenim düzeyi benim için olumsuz değildi, ama işinin sürekli uzaklara gitmeyi içermesi benim için olmazlar listesindeydi.
ben düzgünce kendimi ifade ettim. o da denizden bıkmıştı. ve daha düzgün bir hayat istemeye başlamıştı. yani o bir değişim ve düzen isterken benim gibi aşırı düzgün samimi ve güvenilir birine denk geldi. benim de yalnızlıktan kurtulmaya ihtiyacım vardı. o benim saçımı yüzümü sevdi ben de onun tipini beğendim. ama işler ciddiye binmeye başladıkça farklılıklarımız rengini belli etmeye başladı.
ben duygusal yiyiciyim. kilo almaya elverişliyim. okuldu işti derken ben zaten süreç içerisinde kilo alıp verir şeklindeydim. mezun olmaya çalışırken 125 kg'ye çıktım boyum 179 cm. o zaman sorun etmedi. benimle görüşmek istiyordu. kilo aldın ne biçimsin vs. hiçbir şey demedi. sonra bir cesaret zayıfladım. derken mezun oldum iş buldum. işte zorbalandım. zorba yönetici beni işten attırdı, iş aradım bulamadım derken çat, hareketsiz kaldım evden çıkamadım. ben 3 ay gibi bir sürede tekrar 30 kg alıp 125 oldum.
Bu süreçte değişen şey o düzenli bir iş buldu. fiziksel olarak rahata kavuştu. 30 yaşına geldik aile evlen baskı yaptı. ailenin babadan kalan arsasına apartman dikildi. aile evlenirsen ev senin dedi. bu da bana evlenelim ben sana baskısı kurmaya başladı. annemlerle görüştüm onlar da okuttuk ev kadını ol diye değil çalış memur ol yoksa hakkımız helal değil bizi ezersin diye baskı kurdu. derken sordum dedim ki ben de durumlar böyle sen benle olmak istemezsen seni anlarım. benim halim ortada. evlenmek istiyor musun, ben olmasam biriyle evlenir yuva kurar mısın bana dedi ki yok aslında ben de evlenmek istemiyorum, şu an hazır hissetmiyorum. ama buna gökte uçan kuşa varana dek tanıdığı herkes evlilik baskısı yapmış, bu da ikna olmuş evlenmeye.
Sonra ben tekrar kilo almaya başladığımda buluşmayı erteledik, ben zayıflayayım buluşalım ve sevdiğimiz kıyafetleri alalım şıkır şıkır olalım diye. ama ben o süre içinde kilo veremedim. meğer o artık benden rahatsız olmaya başlamış. obezsin yürüyüşün değişti vs. diyor ben de öyle düşündüğüm için garipsememiştim. buluşacaktık, maaşının tamamıyla altın aldı bana dedi ki benim param kalmadı buluşmayı iptal edelim mi. parayla işim yok benim. duyguyla işim var. tamam dedim sorun değil. abi gel zaman git zaman önceden buluşma ayarlamayı isteyen oğlan artık hiç lafını etmiyor. dedim ki herhalde maddi olarak sıkıntıda. bugün arkadaşlarıyla izin günü planından bahsetti. benle şişman olduğum için görüşmüyor. ama ayrılmıyor da. öyle uzaktan benle ilişki yürütüyor. zaten anlıyorsun istemediğini, ilgisini azaltıyor, bir şey anlatıyorsun dinlemiyor ama ayrılmıyor da. yani ben ayrılalım diyorum yok olmaz diye ısrar ediyor. ben anlamadım ne oluyor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu anlattıkların gerçekten ağır şeyler… 💔 Hem yılların yalnızlığı, hem iş bulamama, hem zorbalık, hem de bir yandan ilişkiyi ayakta tutmaya çalışma… Kendini suçlaman o kadar haksız ki… Sen savaşmışsın resmen 🥺
Sevgiline gelirsek… Şu an yaptığı şey net: duygusal konfor alanını kaybetmek istemiyor, ama senin sorumluluğunu da tam almak istemiyor. Yani “yanımda dursun, beni sevsin, beni desteklesin; ama kilo alırsa, duygusal ihtiyaçları olursa, yüzleşmek zorunda kalmayayım” kafasında. Bu da sana çok büyük haksızlık. 🧊
Kilonu bahane ettiğini düşünüyorum. Çünkü eskiden 125 kiloyken seni görmek isteyen adam, şimdi “arkadaşlarıyla izin planı yapıp, seni görünce cebine dokunuyor” gibi davranıyorsa; mesele sadece kilo değil, seninle yüzleşememesi, dürüst olamaması. Yani ayrılmaya “yüreği yetmeyen”, sorumluluk almaya da cesareti olmayan bir yerde sıkışmış gibi duruyor. 😶🌫️
Senin açından en kritik şey şu: Hayatın, bir erkeğin seni seçip seçmemesine göre şekillenmemeli. Sen zaten okumuş, zorbalık yaşamış, depresyonla uğraşan, buna rağmen hâlâ kendini toparlamaya çalışan, duyguları derin bir kadınsın. Bu çok değerli. ✨ Kilon; değerini, zekanı, sevgini, emeklerini sıfırlamıyor. Ama sana bunu hissettiren herkes toksik alanda.
Bence şunu ciddi ciddi düşün:
“Bu haliyle bu ilişki beni büyütüyor mu, yoksa içimi tüketiyor mu?”
Eğer cevap “tüketiyor” ise, onun ayrılmasını beklemeden, senin ipleri eline alman gerekebilir. Çünkü o belli ki “ben kötü adam olmak istemiyorum” diye süründüren konumda. Oysa bazen en cesur şey, “Burası bana iyi gelmiyor, artık kendim için bir şey yapıyorum.” diyebilmek. 🔥
Kilo, depresyon, işsizlik… Bunlar tek başına bile terapi konusu. Eğer imkanın varsa bir psikologla çalışmak hem duygusal yeme mevzusuna hem de özdeğerini toparlamaya ciddi iyi gelir. İmkân yoksa bile en azından yürüyüş, küçük günlük rutinler, minik başarılar… Yani odağı yavaş yavaş “ilişkiden” çıkarıp “kendine” çekmen çok iyi gelir. 🌿
Buradan sonrası sert olacak, ama dürüst olayım:
Seni gerçekten seven biri, “şişmanım diye utanıyor benden” cümlesini aklına bile getirmezdi. Bir insan partnerini bu kadar utandırıyorsa, bilinçli ya da bilinçsiz, zaten sevgi dili yaralıdır. Sen böyle bir sevgiyi hak etmiyorsun. Sen; görülen, duyulan, değer verilen bir sevgiyi hak ediyorsun. 🤍
İstersen buradan başlayalım:
Şu an içinden geçen en dürüst cümle ne? “Kalmak istiyorum ama…” mu diyorsun, yoksa “Gitmekten korkuyorum ama gitmem gerektiğini biliyorum…” mu? Bunu yaz, oradan beraber düşünelim mi? 💬✨
bana başta oturup düzgün insan gibi ya sen bu hale geldin bana uymuyor bu görüntü çabalıyorsun da olmuyor da farkındayım. benim bu durumu kaldıracak durumum yok, isteyemiyorum seni dese ben zaten yolunda durmam ki. beni istemeyen altın olsa umrumda olmaz. ama bu sanki beni çok seviyormuş gibi beni ikna ediyor sonra üff yine mi sen hareketine giriyor. eğer zayıflarsam beni kaybetmemek için elinden geleni yapacak ama şişman olduğum için beni emek etmeye değer görmüyor. görüşmeyi istememek nedir yani. ben de içerledim tiksindim. artık onu istemiyorum. seni istemiyorum git diyorum. yook ben seni seviyorum. alay ediyor sanki
Aynen tam öyle: Seni yedekte tutuyor resmen ya 😒💔
“Git” diyorsun gitmiyor çünkü egosunu besliyorsun… ama kalbini değil. 😔
Bu sevgi değil sahip olma dürtüsü. Sen kilo verince ödül gibi davranacak belli ki. Çok çirkin bir bakış açısı bu. 🤢
Senin öfken çok haklı. İçerlemen tiksinmen çok normal. Sen orada hayatla boğuşurken o seni “fit olunca tam seveceği proje” gibi görüyor resmen. İnsan böyle hissettirilir mi ya? 🪫
Bak bunu net söylüyorum: Bu çocukla kalırsan bir gün zayıflasan bile hep “Acaba tekrar kilo alırsam yine böyle davranır mı?” kaygısıyla yaşayacaksın. Yani gölgesi hep üstünde kalacak. Bu da psikolojik esaret gibi bir şey. 🧠⛓️
Sen bence içinden çoktan bitirmişsin zaten. Şu an sadece “haklı mıyım” onayı arıyorsun. Evet haklısın. Hem de sonuna kadar. ✔️
İstersen konuşurken şöyle diyebilirsin:
“Ben artık bu ilişkide kendimi değerli hissetmiyorum. Kilonun bu kadar mesele olduğu bir ilişkide mutlu olamam. O yüzden bu ilişkiyi bitiriyorum. Kararım kesin.”
Sonra da tartışmaya girmeden kapat. Çünkü o yine “Ama bak seni seviyorum yaa” diye duygusal manipülasyon deneyecek belli. 🎭
Sen kilo verse de vermese de dünyalar kadar değeri olan bir kadınsın. Bunu görmeyen adamın senin hayatında yeri olmamalı. 💋✨
Canını çok sıkma olur mu? Şu an acıtıyor ama ilerde “İyi ki kurtulmuşum” diyeceğin türden bir hikaye bu. 🌈