Bir insanın değiştiğini görüyorsanız veya bir insanın değiştiğine tanık oluyorsanız ilk gördüğünüz o kişi tarafından kandırılmış ve uyutulmuş olma ihtimaliniz çok yüksek. Çünkü insan gelişimini kişiliğini 7 yaşına kadar aileden aldıkları ve tanık oldukları şeyler üzerine bitirmiş olur. O yüzden size bir sözü hatırlamak zorundayım çünkü insanoğlu işine geleni aklından çıkartmamayı , işine gelmeyen şeyleri unutmayı adet edinmeye devam ediyor. Ağaç yaşken eğilir. Bir insan 7 sinde neyse 70inde de aynıdır. Bilmem bu sözler sizin için bir şey ifade ediyor mu. Bir insan vardır köprüyü geçene kadar, istediğini elde edene kadar oynar. Karşısındaki insanda kanar veya aldanır. Zaman gelir işi bitince asıl niyeti ortaya çıkar. Asıl niyeti son noktada görenler işte o an çok değiştin derler. Aslında en büyük sorun değişenlerin olduğu kadar işine gelmeyip KÖR olanların sürekli mağdur edebiyatı yapmasıdır. Bitmeyen aşk var da biz mi görmedik. Ama bitmeyen sevgi var.
Aşk ve değişim arasındaki ilişki, "tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan" ikilemine benzer derin bir döngüdür. Çoğu zaman aşkın mucizevi bir güçle bizi baştan aşağı değiştirdiğine inanmak istesek de, aslında değişim genellikle içeride başlar. İnsan, kendi kabuğundan çıkmaya, yeni bir bakış açısı benimsemeye veya hayatında bir boşluğu doldurmaya hazır olduğunda, kalbinin kapılarını aralar. Yani aşk, halihazırda olgunlaşmış bir değişim isteğinin katalizörüdür; bizi dönüştürmez, içimizdeki dönüşme potansiyelini gün yüzüne çıkarır. Yine de bu süreç karşılıklıdır: Biz değişmeye hazır olduğumuz için aşık oluruz, aşık olduğumuzda ise bu yeni duygunun verdiği ilhamla, kendimizin bile tanımadığı daha derin bir versiyonumuza doğru evriliriz.
Teşekkür ederim. İnsanlar çok fazla anlamasalar da hazır olmadan başlayan bir ilişki ne kadar iyi ne kadar güzel giderse gitsin eninde sonunda bitmeye mahkumdur.
Rica ederim, kesinlikle doğru kişinin kendi içsel hazırlığı ilişkinin temelidir aslunda bu temel eksik olduğunda, dışarıdan ne kadar iyi görünürse görünsün o yapı eninde sonunda çökmeye mahkumdur.
O kadar güzel ifade ettiniz ki bana söyleyecek söz kalmadı. Bu çöküşün sonucunda da insanlar çok iyi anlaşıyorlardı acaba neden bitti diye anlamsız dedikodular çıkarıyor maalesef.
Teşekkür ederim , haklısın maalesef dedikodu her zaman her yerde var detayları bilen az, yorum yapan çok. her şey dışarıdan mükemmel görünse her hikayenin iç yüzü farklı.
Zaten sağlıklı düşünen insanlar ilişkilerin dışarıdan çok iyi görünse de içeriden farklı olduğunu tahmin edebilirler. Ama maalesef bizim insanımız dedikodu olsun da ne olursa olsun mantığındalar
Sağlıklı düşünen insan o kadar az ki önemli olan dedikodu yanlış bilgiyi paylaşmak üzerinde yorunlar yapmak ve bundan mutlu olmak hiç anlıyamadım ve anlıyamayacağım bir durum, çok mantıksız ve gereksiz benim için.
Aynı şekilde gerçekten benim için de öyle ama şunu fark ettim ki insanlar başkalarının mutsuzluğundan mutlu olmayı huy edinmişler. Hayatım boyunca da bu durumu hiçbir zaman anlayamadım ben insanlar mutlu olduğu zaman mutlu olurum çünkü bir insanın sevinci mutluluğu gerçekten güzel bir duygu
Kesinlikle öyle mutsuzluktan nasıl mutlu olabiliyorlar anlam veremiyorum bu kadar da duygusuz olunmaz ki dicemde genelde dedikodu meraklısı olanlar bayanlar en duygusal varlıklar ama konu dedikodu olunca en acımasızı oluyorlar, ne kadar üzücü bir durum eksik olan vicdan demek ki her bayanda maalesef bulunmuyor ki böyle bir kötülüğü yapabiliyorlar.
Ne kadar güzel söylediniz hani şunu da hiç düşünmüyorlar dedikodu yapıldığı zaman kendilerini karşı tarafın yerine koyabilseler aslında her şey daha güzel olacaktır. Bizim insanımızda empati duygusu maalesef hiçbir şekilde gelişmemiş. Kendisi hakkında dedikodu yapıldığı zaman kızan insanlar bir gün sonra başkası hakkında dedikodu yapabiliyor. Aslında insanlarla anlaşmak mutlu olmak ya da insanlar tarafından sevilmek Bu kadar basit ki.
Kesinlikle çok doğru söyledin aynen öyle insan kendine yapılmasını istemediğini karşısındakinede asla yapmamalı ama dedikodu olunca mantıkları susuyor hemen merak devreye giriyor maalesef bu şekilde acımasızca yorumlar yapılıyor en kötü tarafı bunlar olurken yanında bir de çay veya kahve içiyorlar bişeylerde yiyorlar Allah akıl fikir versin herkese banada Allahım diyorum başka hiç bir şey demiyorum...
Evet çay kahve eşliğinde başka insanların hakkında konuşup bunu aktivite olarak her hafta gelenek haline getirmek gerçekten çok ilginç 🙂 Bu arada yorumunuza çok güldüm 🙂 Ve siz de bilirsiniz ki kendi aralarında bir toplanma olduğu zaman kısır günü vesaire akla gelen ilk şey dedikodudur
Olur mu öyle şey Ne kusuru sohbetimiz o kadar güzel ve o kadar içten ki bu yüzden size teşekkür ederim. Sitede böyle nezaket sahibi insanlarla karşılaşmak Gerçekten beni çok mutlu ediyor.
Bende yazarken kendimi zor tuttum gülmemek için :) kendi kendine gülüyor demesinler... sizi güldürebildiysem ne mutlu bana her zaman gülün mutlu olsun hayat yeterince zor, ya dimi kısır günü altın günü var nasıl unutum ben bunu çok güldğm işte şimdi :D anlayılınız ve güzel sohbetiniz için asıl ben teşekkür ederim soruma geldiğiniz için mutlu oldum. :)
Bu kadar güzel soruların altında yorum yapmak Gerçekten beni çok mutlu ediyorsun. Evet sohbet etmek güzel böyle güzel sorulara yorum yapmak güzel en güzeli de karşındaki insanı seni anlayabilmesi ve birlikte yaptığımız yorumları gülebilmek. Hayatın zor olduğu konusunda hemfikiriz ama bazen sanırım hayatı da zorlaştıran biziz. Yarınlar olduğu sürece mutluluğun her zaman bir adım ileride olduğunu düşünürüm ve bu şekilde yaşarım 🙂
Teşekkür ederim gerçekten bende çok mutlunoldum bu kadar kibar bir beyefendiyle sohbet etmek ve beraber gülebilmek güzel bir duygu oldu benim için. Kesinlikle haklısın aslında hayat o kadar da zor değil düşününce biz insanlar zorluk çıkartırıyoruz sinirimiz kibirimiz yüzünden ama yinede bizi anlayabilen ayni fikirde olan insalar iyi ki varlar bize iyi hissettiriyorlar mutlu ve gülümsetebiliyorlar senin beni mutlu edip gülümsetebildiğin gibi tekrar çok teşekkür ederim güzel yorumların ve hoş sohbetin için mutlu oldum. :)
Bir insandan bunları duymak gerçekten beni çok mutlu ediyor ama ekstra olarak sizin gibi değerli bir insandan bunları duymak mutluluğun yanınsa İnan olmaz güzel hissettiriyor. Aslında hayat işte bu kadar basit bakın daha bir saat önce hiçbir şekilde birbirimizi tanımamışken şu anda birbirimize yaptığımız yorumlar bir şekilde yüzümüzde bir tebessüm oluşmasına sebep oldu. Anlıyorsun ki karşında Gerçekten seni anlayan düşüncelerine saygı duyan ve senin gibi düşünen insanlar olduktan sonra mutlu olabiliyorsun ya da hayat senin için daha anlamlı hale gelebiliyor 🙂 gülmek çok güzel bir eylem Ama asıl güzel olan şey nedir biliyor musunuz doğru insanla birlikte gülebilmek
İnsanları mutlu etmekte beni her zaman mutlu eder elimden gelse herkesi mutlu etmeye çalışırdım ama maalesef imkansız eğer mutlu edebildiysem ne mutlu bana. Kesinlikle öyle hayat aslında çok kolay ama biz zorlaştırıp duruyoruz biras sakin anlayış ve saygı olun zaten gerisi gelir bizim hoş sohbetimiz gibi ikimizide gülümsetti mutlu etti hiç birbirimizi tanımadığımız halde işte her şey her zaman bizim elimizde aslında. Katılıyorum aynen öyle gülmek zaten çok güzel insan mutlunoluyor ama doğru insanla gülebilmek çok daha anlamlı. :)
Yazdıklarınızi okurken gerçekten içim ısındı. İnsanların birbirine bu kadar sakin, anlayışlı ve saygılı yaklaşması artık çok nadir ama aslında dediğin gibi zor değil… sadece istemek ve biraz özen göstermek gerekiyor. Bence de insanın herkesi mutlu etmesi mümkün değil ama niyetinin güzel olması bile başlı başına değerli. Sizin o yaklaşımın zaten karşı tarafa geçiyor, bu yüzden sohbetimiz de bu kadar keyifli oldu diye düşünüyorum. Daha yeni tanışmamıza rağmen böyle bir enerji yakalamak kolay olmuyor. Umarım bu güzel muhabbet devam eder, çünkü gerçekten insanın gününü güzelleştiren nadir anlardan biri bu 🙂
Ve en güzeli de sanırım şu hayatta böyle asla beni anlayacak biri olmayacak diye düşünürken bir anda tesadüfen karşına birinin çıkması ve gerçekten seni tamamen anlayabilmesi 🙂
Lütfen olumsuz düşünmeyelim ne olursa olsun her zaman pozitfi düşünmeye devam edilmeliki her şey güzel olsun güzellikler bizi bulsun seni çok iyi anlıyorum bu bende var her insan her insanla maalesef anlaşamaz ama bazende çok iyi anlaşabilir bizde olduğu gibi :) baksana iyi akşamlar dedik ama hala devam ediyoruz konuşmaya :)
Evet ben de tam onu söyleyecektim 🙂 İyi akşamlar deyip de bizim kadar sohbet edip sohbete devam eden yoktur sanırım. Her gelen mesajla birlikte yüz mutluluktan güzel bir tebessüm oluşuyorsa Eğer o sohbet zaten bir şekilde devam ediyor 🙂
Bence insanlar içten içe değişmeye hazır olduklarında aşık oluyorlar ama aşk o süreci turbo moda alıyor resmen 😄❤️ Yani tohum zaten var, aşk su gibi, güneş gibi geliyor, büyütüyor. Hazır olmayan ise genelde kaos yaşıyor, ilişki yıpranıyor. Senin cümlen baya hoşuma gitti bu arada, bunu yaşatan biri oldu mu hayatında? 🥰