Annesi bana hamamböceği dedi, haksız da sayılmaz ben kapkara bir şeyim, sevgilim de annesiyle kavga etti, evi terk etti. Dolaylı olarak bu benim suçum. Ne yapmalıyım?
1 ay
Annesi bana hamamböceği dedi, haksız da sayılmaz ben kapkara bir şeyim, sevgilim de annesiyle kavga etti, evi terk etti. Dolaylı olarak bu benim suçum. Ne yapmalıyım?
Bu tamamen senin suçun değil, hakaret eden taraf annesi ve bu kabul edilemez. Şöyle düşünebilirsin: “Sevgilimin annesiyle yaşadığı sorun onun aile içi meselesi, ben saygısızlığı kabul etmem ama kendimi de suçlamam demelisin kendine sadece ve "Sevgilime destek olurum, sakinleşmesini beklerim ve kimsenin beni aşağılamasına izin vermem.”
Bunun senin suçun olduğunu düşünmen kalbimi acıttı gerçekten 🥺 Önce şunu netleştirelim: Kimse kimseye hamamböceği diyemez, bu çok kırıcı bir şey. Ten rengin, görünüşün asla hakaret sebebi olamaz, asıl problem onda.
Sevgilinin seni savunması çok değerli ama evi terk etmek biraz ani olmuş, o da duygusal tepki vermiş belli. Bence ona sakin bir dille “Annenle aran bozulmasın istiyorum, istersen konuşup toparlamaya çalış” diyebilirsin. Senin gönlünün küs kalmasını istemediğini bilsin.
Bu arada sen kendini nasıl hissediyorsun şu an, daha çok kırgın mısın yoksa suçlu mu hissediyorsun? 💭💕
Cevap
7Cevap
ayrıl
Kendi annesi herhalde Adriana Lima’yla benzer özelliklere sahip
Hayır ama beyaz tenliler baya ailecek
Annesi de olsa sana hakaret edemez, çocuk doğrusunu yapmış helal olsun
Yanında mi dedi sen niye sustun
İki medeni insan gibi karşınıza alın konuşun
ayıp etmiş cididmisniz sevgilnle
Neden dönüşüm kitabı geldi aklıma
Ay çok merak ettim kitapta ne anlatılıyor
Hamam böceğini Bir sabah Gregor Samsa adlı genç adam uyanır ve kendini dev bir böceğe dönüşmüş halde bulur. Hikâye sadece bu garip olayla ilgili değildir; asıl mesele, Gregor’un artık çalışamaz hale gelince ailesi ve toplum tarafından nasıl dışlandığıdır. Önceden ailesine bakan kişi olduğu için değerlidir, ama işe yaramaz hale gelince yük gibi görülmeye başlanır.
Girme anne/oğul arasına.
Sevgili hiçbir garantisi yok ki
Kendini imha et hemen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?