Hepimiz o "doğru" kişiyi bekliyoruz ama bazen yollar bir türlü kesişmiyor. Acaba sorun dış dünyada mı, yoksa senin arayış yönteminde mi? 🤔
Bir yanda ne istediğini bilmeyen "takılmalık" tipler, diğer yanda iş başvurusu yapar gibi doldurulan ruhsuz CV'ler... Hadi testi çöz, hayallerindeki ciddi ilişkiye giden yoldaki engeli birlikte kaldıralım!
Hadi testi çöz, hayallerindeki ciddi ilişkiye giden yoldaki engeli birlikte kaldıralım!
Yeni biriyle tanışma fikri sende ne hissettiriyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
318Cevap
Ben kendim bizzat Ben bazen birisini sevmeyi bıraksam duygularım kalmasa bile o kişiden ayrilamiyorum bir insanı kırmaktan o kadar çok korkuyorum o kadar çok hayır diyemiyorum ki
Ciddi olamazsın 👀
Ya yemin ederim beni anlattın şu an karşımdaki kırılmasın diye 40 takla atıyorum napıcaz bu gidişle valla
@İlgincdimi olmayacak bir şey bu
@İlgincdimi Bu biraz özgüvensizlikle ilgili, biraz geçmişle ilgili. Belki küçük yaşlarda çok eleştirildin, baskıyla büyüdün. Belki önceki ilişkilerden birinden kaldı böyle bişe, kötü bitince. Bence sebebini bulabilecek ve çözebilecek birisin 😊
Çok üzerler
Çok karmaşık bir durum karşındaki insan bunu fark ederse kullanmak bile isteyebilir sana karşı olan yüzden hayır demeyi öğrenmemiz lazım
Bu ben 🫠ama böyle yapmamam gerektiğini fark edip ayrıldım sonundaa.
@İlgincdimi ters takla
Ciddi diye başlayan kimse Ciddi değil sadece ilgi manyağı olmuşlar. Gözler sağda solda , iki mesaj atmaya üşenen tipler
Merhaba,
Günümüz ilişkileri hiç hoş değil. Menfaat ve çıkar üstüne heves ve zevk peşinde tükeniyor tüketiliyor. Ciddiyet yok. Anlık heves peşinde insanlar, bana uygun değil...
Evet ruh eşi hayatımızın her alanında mırıldandığımız ve bazen beynimizin zonklayıp hatta gönlümüzü sızlatan o eksiklik ancak bir türlü yerine oturmayan o şahsiyet. Sanırım buna engel olan şahsımızdır nitekim bazen hakikatle aradığımız bazen de gelişigüzel yaptığımız o flörtler yahut doyumluk sevgili halleri bizi kaygılara sürükleyip hüsranla boğuştururken “ Ruh eşi diye adlandırdığımız o mutluluğu her gün bir adım daha uzaklaştırıyor bizden” Çünkü gereği gibi beklemiyor sabırsız davranıp her kapıyı çalıyor yahut kapımızı çalan Her kişiyi Er kişi olup olmadığına bakmadan içeri alıyor ve o süreci geçiktirmeye sebep oluyoruz daha sonra da her ayrılık arkasında hüzünle hayata söylenip hatta bazen sövüp duruyoruz ısrarla yanlışı yanlışla doğrulatmaya çalışıp mahcubiyetle devam ediyoruz (İçinizden hayatımıza almadan doğru kişi olduğunu nereden bileceğiz) dediğinizi duyar gibiyim yoldaşlar işte asıl bizi bu duruma düşüren de yine biziz zira sabırsız davranıyoruz eğer gelen doğru kişiyse mutlaka anlayacağız çünkü kalbine dokunacaktır ve sen bunu hissedeceksin ama onca yanlışlıkla dokunduğunu zannettiğin gelen her kişiyi aldığın için bir nebze yüreğinin o muazzam köşesini biraz hırpalamış durumda olacaksın ki artık doğru olanı seçemiyorsun.
Ruh eşini bulmanı engelleyen o "görünmez" engel, genellikle geçmişin tozlu raflarında sakladığın ve farkında olmadan bugüne taşıdığın duygusal bagajlarındır. Bu durum, bazen eski bir kırgınlığın yarattığı "yine aynı şeyleri yaşayacağım" korkusu, bazen de bilinçaltına yerleşmiş olan "yeterince iyi değilim" ya da "kimseye güvenilmez" gibi kısıtlayıcı inançlar şeklinde kendini gösterir. Sen dışarıdan yeni bir aşka hazır olduğunu söylesen de, bu görünmez bariyerler kalbinin etrafına ördüğün camdan bir duvar gibidir; insanları belli bir mesafede tutar ve gerçek bir bağ kurulmasına izin vermez. Kendi değerini bir başkasının onayına bağladığında veya kafandaki o "mükemmel" imaja aşırı odaklandığında, aslında hayatın sana sunduğu gerçek ve samimi fırsatları görmezden gelirsin.
Z kuşağıyız diye "tanıştığında hemen yüz verme, beklesin" diyerek mesajlara vakti olmasına rağmen geç cevap verenler. lovebombing ghosting tarzı uyduruk şeyler çıkarıp sevgiyi, aşkı kendisinin az ilgi verip karşı tarafın size bağlanmasını sağlayan garip bir çıkar amacına çevirdiler. Bu tarz uygulamalarda da herkes kendisinin olumlu özelliklerini gösterir. Gerçek hayatta okulda, işten tanımak lazım. Ailesine, arkadaş çevresine, hayvanlara nasıl davrandığını kendi gözümle görmem gerek. Sanırım engelleyen şey "insanların dedikleriyle, tavırları tam uyuşmaması" olabilir
Ruh eşi demek aslında ruhumu benden daha anlayana denk gelmektir
Ruh eşi demek karşındakinin başına bir şey gelmeden onu uyarmak bir şey hissettiğimizde yaşadığımız bağdır
Ruh eşi demek hayat yorsa da yanından gitmeyen gitmeyeceğini bildiğinde huzurlu olduğun ve yaşadığın gereksiz düşüncelerin senden uzaklaştıran gerçek sezgisel rahatlama sağlayan kişidir
Ruh eşi demek seni her yönde kalkındıran değiştiren geliştiren hayata bakışını veya hayatındaki herşeye daha samimiyetle tutunmana sebep veren hayatın mimarıdır.
Ruh eşi’ fikrinin önündeki en görünmez engel çoğu zaman dışarıda değil, içeridedir: beklenti ile gerçeklik arasındaki sert çizgi. İnsan bazen karşısındakini tanımadan önce zihninde bir ‘ideal kişi’ yaratır ve gerçek insan o kalıba uymayınca erken vazgeçer.
Bir diğer engel de duygusal aceleciliktir; bağ kurmadan derinlik beklemek. Oysa sağlıklı ilişki, önce güvenin küçük davranışlarla inşa edilmesidir.
Yani engel çoğu zaman “yanlış insan” değil, “yanlış hız” ve “fazla idealize etme” alışkanlığıdır.
“Ruh eşi” ne demek onu layığıyla bilemiyoruzda ondan; evet bence insanların asıl sorunu bu, herkes tutturmuş bir ruh eşidir arıyor. Bu kelimenin anlatmak istediği o değil ki, bir ilişki istiyorsanız kimin ruhuna eş olacaksınız aramanız gereken şey bu aynı şekilde karşı tarafta öyle, vermeden almak gibi anladığımız. Sanıyoruz ki bu; sadece kendi ruhuna eş olabileceği insanı aramak oysa, ruhuna eş olabileceğini de aramalı asıl insan.
En mantıklı yorum.
Boş boş hareketler yapmamız. Bazen değmeyen insanlar için muhteşem bir çaba harcarken değecek o kişiler için çaba sarf etmiyoruz. Aslında heyecan arıyoruz ve heyecan genelde mutlu ilişkilerde olmuyor o yüzden boş insanlar oluyoruz. Bunu aşarsak herkes ruh eşi ile mutlu bir hayat yaşar zaten.
İnsanların hem aynı olup hemde farklı olduklarına yansıtmaya çalışmaları.
Aynı sorularda , aynı tavırda , aynı cevapta , aynı harekette , aynı isyanda.
Bu kadar aynı şeyin içindeki kişi nasıl farklı olabilir.
Bir şeyin farklı olduğunu nasıl tanımlamalıyız.
Fark aynı şeylerin içinde nasıl olabilir.
Güven
Kelimenin sadece harften ibaret olmadığına inanan biri.
bazende yanliş zamanda doğru insanı arıyoruz bazende doğru zamanda yanlış insanı arıyoruz
Biz doğru insanı hep lüks yerlerde arıyoruz ondandır
@demirci6050 kim bilir
Ya hiç bulamazsak
@Catboy99 demekki aramamalıyız
Aynen kendimizi bulalım yeterli artar bile.
@Catboy99 💯💯💯
Dopru zamanda doğru insan belkide burnunun ucunda
Kendi şahsım adına konuşuyorum benim için sorun her ikisinde de var. Toplum tarafından anormal kabul edilen bir arayışım var o yüzden arayışıma uygun düzgün birini bulabilmek samanlıkta iğne aramak gibi.
bence fazla düşünmek ya insan bazen kendi kendine o kadar kuruyor ki gelen kişiyi bile kaçırıyor eskiyi unutamamak da var biraz güvenemiyorsun sonra iyi biri gelse bile acaba bu da aynı mı diye düşünüyorsun bence en büyük engel bu kafa yorgunluğu falan yani
“Ruh eşi” fikrini gerçekçi çerçevede düşünürsek, tek bir mistik engel yok; genelde insanların ilişki kurmasını zorlaştıran psikolojik ve davranışsal görünmez faktörler var.
En yaygın olanlar:
Yanlış beklenti: “Mükemmel kişi gelsin” düşüncesi, gerçek insanları erken elemeneye yol açar.
Seçim kalıpları: Hep aynı tip insanlara çekilmek (ve aynı sonuçları almak).
Kendini kapatma: Güvensizlik, reddedilme korkusu veya fazla kontrol ihtiyacı.
Zayıf iletişim: Hisleri açık söyleyememek, yanlış anlaşılmalar biriktirir.
Zamanlama ve çevre: Yanlış ortamda olmak (doğru insanla karşılaşamamak).
Aslında “görünmez engel” çoğu zaman dışarıda değil, kişinin ilişkiye yaklaşma biçiminde olur.
İyi tarafı şu: Bu şeyler değiştirilebilir. Yani “ruh eşini bulamamak kader” değil, çoğu zaman alışkanlık ve seçim meselesi.
ruh eşini bulmanı engelleyen şey çoğu zaman dışarıda değil, içerideki görünmez beklentilerdir. sabırsızlık, mükemmeliyet arayışı, ve kader yanılgısı insanı gerçek bağlardan uzaklaştırır. oysa ruh eşi bulunmaz, inşa edilir. yakınlık, çekim, birlikte geçirilen zaman ve olduğun gibi kabul görme… üzerine saygı ve emek eklendiğinde işte o zaman gerçek bağ doğar.
Sen sadece benim ruhumun eşi nerede diyorsun. Benim bu ihtiyacımı tatmin etsin diyorsun. Sen karşı taraf için ne kadar ruh eşinin. Onun ne kadar eksik yanını tamamlıyorsun. Önemli olan bunları düşünmen. Belki de bu şekilde bakmadığın için ruh eşin olabilecek potansiyel kişileri eledin veya onları göremedin.
Bazen arayış içinde olan insanlar yanındakinin de kıymetini bilmeden dönüşü olmayan yollara giriyor. Onunla konuşmanın onu rahatlattığını düşünüyor ama maalesef karşısında ki kişinin karakterini daha sonra ağır bir şekilde bedelini ödüyorlar. Kullan at olmaya hevesli insanlar çok bunun da adını ruh eşi koymuşlar
Benim müdahalem tabi ki. Belli ki ortada çizilmiş bir kader olup olmadığını bilmiyoruz. Bu işlerin hep spontane ve beklemediğim bir anda gerçekleştiğine defalarca kez tanık oldum. Ben işte burada hür iradem ile müdahale edip pek çoğunun kalbini kırmış olabilirim. Spesifik bir açıklamam yok ama onca öğüt verip kendimin uymamasını hiç yargılamadım. Neyi ve neden istediğimden eminim bu arada lakin hayatımın merkezinde daha farklı şeyler var.
Şöyle ki insanlara kolay kolay yürüyen kolay açılan birisi değilim. Pandoranın kutusu gibiyim. Birisi bana yürüyünce açılmaktansa benim kendi isteğime bağlıdır açılıp açılmamam. Eğer o kişiden etkilenirsem Pandora kutusunun içi onu çok daha etkileyecektir :).
Aslan burcusun galiba
Kendine güven eksikliği ve “ideal partner” tanımının çok dar olması, ruh eşini bulmanın en gizli engeli.
Ruh eşi yoktur ki. En iyi ihtimal seni anlayan olabilir ama öyle ruhum ikizim diye bişey insanlar hayallerini aramaya çalışıyor. video gibi olması mümkün değil.
https://www.youtube.com/shorts/GC6x0qa64Gs
Bncede
Sen her konuda güveniyorsun sanırım
Ciddi bir ilişki dijital ortamda sosyal ağlarda uygulamalarda aranması doğru deyil reel olarak etrafınızda daha gerçekçi ve daha doğru insanlarla tanımak onlarla vakit gcimyi tercih etmek doğrusudur bence
Benim engelim maalesef kalkamıyor ve ömür boyu benimle birlikte.. Kelimeleri sözlük anlamı ile anlaıyorum.
Mesela kız arkadaşım "Biz sadece arkadaşız" diyince "devre Arkadaşım Hasan" ile aynı kategoriye yerleşiyor.
Ama kızlar hem o kategoride olmak istemiyor hem de "Sadece arkadaşız" diyor ben çözemedim bu durumu
Genelde tanıştığım ya da gören kadınlar bu çok efendi arkadaş dost abi olur gözü ile bakıyorlar giyimim kuşamım maddiyatım var ama boş flörtleşmeye çalıştığım zaman bile cevap gelmiyor hemen kanka diyor daha 2 gündür tanışmışım kadınlar gerçekten zor ve anlam veremiyorum dürüst temiz erkek kalmamış diyip ağlayıp karşısına çıktığımda ise sen hariç en iyisine layıksın diyen bir zihniyet
Nerede yanlış yapıyorsun ki? Davranışlarını düşündün mü hiç
bu videoya bayılıyorum :)
Genelde konuştuğum kişilerde hep soğuduğum bir nokta çıkıyor illaki. Ve çok çabuk doğuyan biriyim o yüzden pek uygulamada birini bulma taraftarı değilim çünkü sosyal medyada çoğunluk klavye delikanlısı olmuş.
Günümüzde olan ciddi ilişki ciddilikten çıkmış durumda ya açıkçası herkesin farklı bin bir çeşit isteği arzusu var kimse gerçekten kimseyi olduğu kişi için değil illa ki bir çıkarı için birbirlerini “seviyorum” rolü yapıyor
Kaybettiğiniz bir şeyi bulmanın en iyi yolu aramayı bırakmaktır. arayis içinde olursanız dikkatinizi pek çok şey dağıtır. yaninizdan geçip gider farkına bile varmazsiniz. hayati akisina bırakmak gerek.
Ruh eşi diye bir şey yok size bunu birileri aşılamış ve boş hayallere yıllarınız heba ettirmişler. Daha üstünüze alacağınız kıyafeti bile hayal ettiğinizi alamıyorsunuz kaldıkı hayalinizdeki eşinizi bulacaksınız 😂
Piyasadaki cinsiyet farketmeksizin büyük bi çoğunluğu, ne istediğini bilmeyen ve internetteki "ilişki uzmanlarına" göre seçmeye çalıştıkları için ruh eşini bırak kendine göre bir eş bile bulamayacaklar.
Bence en büyük engel, kafamızda yarattığımız o kusursuz 'ideal insan' imajı. Gerçek insanlardaki kusurları görmeye tahammülümüz kalmadığı için, ruh eşimiz yanımızdan geçip gitse bile fark etmiyoruz. Görünmez olan şey aslında bizim gerçeklikten kopuk beklentilerimiz.
İnsan insanın halinden anlamıyor, mizah yapılmalı, yeri geldiğinde saçmalanmalı, en önemlisi yargınlanmamalıyız ama hep ön yargılı davranılıyor burnumuz havaları çiziyor
Test sonucu; Engel, Niyet karışıklığı ve Vakit kaybı çıktı. Doğru olabilir, kendime göre uyumlu birini ve kendi değerimi saygı duyacak birini denk gelmesi zor.
Bulsam keske
Sahte aşklar yüzünden! Ve maneviyattan ziyade , ileride yaşayacağı hayatın fiziksel kalitesinin yüksek olmasına göre birbirine aşık olan para düşkünü insanlar :)
Benzer şeyleri yapacağımız bir ortak nokta bulunmuyorsa duvarın kendisi bu oluyor, yolda giderken ruh eşinizi bulma olasılığınız bir uçağın düşme durumuna eşittir benim kararimca.
Ben galiba yanlış insanlara denk gelmekten çok, fazla ciddi bakıyorum olaya. Çünkü ben bakalım ne olacak kafasında değilim. Samimiyet, sadakat ve kafa uyumu arıyorum.
Ama artık herkes ya duygularla oyun oynuyor ya da kendini tanımadan ilişki istiyor. Benim derdim birini oyalamak değil, gerçekten huzur bulacağım kişiyi bulmak.
Belki de sorun şu: Ben hâlâ gerçek sevgiyi eski usul sanıyorum. 🙂
Eğer ruh eşimi bulamıyorsam bu benimle ve Zamanla ilgili bir şey fikrimce. Farkındalığı yüksek bilinçli bir kişi gözü açıktır. Sen ruhunla baktıkça yollaarina doğru olan seyler görünür sende yani her şey sende başlar sende biter.
•Görünmez şey senin canlı yaşamıyor olman olur. Canlı bak. ve bununla birlikte pek çok şey.
Biriyle tanışmak benim için imkansız.
Ben bir cafeye girsem yalnız bir masada kahvemi içerim. Arabama biner giderim. İşe hiç gitmem hiç çalışmam. Evimden bazen o gün hiç dışarı çıkmam. Yatarım keyfime bakarım. Alışverişe bile gitmem hep sipariş veririm. İstediğim saat uyurum içerim kafa bulurum. Birde ayrıca çocukluktan beri hiç konuşkan olmadığım için insanlarla konuşmayıda sevmem.
Zenginleştikce çok tembelleştik.
Ruh eşi, kalabalıklar içinde seni ilk bakışta tanıyan kişidir.
Onun gelişi gürültülü olmaz; bir sabah perdenin arasından süzülen ışık gibi sessizce dokunur hayatına.
Yanındayken konuşmaya gerek kalmaz, çünkü gözleri senin sustuğun yerleri de anlar.
Ruh eşi, eksik yanını tamamlayan değil; en derininde sakladığın seni korkmadan görebilendir.
Ve gerçek aşk, iki insanın birbirini değiştirmesi değil, birbirinin içinde kendini evinde hissetmesidir.
Ben doğru kişiyi aramıyorum bekliyorum bazı şeyler bırakıncada gelir okul okuyorum (üniversite) yani birini değil birbirini bulmak önemli daha öncesinde sevgili diyebileceğim bir ilişkim olmadı ama saçma tiplere denk geldim daha çok olgun ve eğlenceli gerçekten hayatımı paylaşabileceğim birini arıyorum
Şu an ki sevgili kız arkadaş işlerine pek sıcak bakan bir değilim insanların aklı para kalpleri kötülükle dolmuş ben zamanı gelince görücü usulü ile evlenmeyi düşünüyorum.
İnsanlar Okadar değişik ki doğru insan kaldımı bilmiyorum 🤷♀️.
Doğru insan her zaman vardır
Bu güzellikle bulmaman imkansiz ruh eşini
Arkadaşımın kuzeni buradan tanıştığı bi kızla nişanlı şu an. Çok mutlu olduklarını duydum. Muzz uygulaması gerçekten diğer tanışma uygulamaları gibi değil. Ciddi ilişki bulabileceğiniz bir uygulama.
Ruh eşi olduğuna inanmıyorum. Mutlaka iyi anlaştığın insanın bile zitliklari vardır. Önemli olan o zitliklarla kalabilmek bence.
Hayalimde bambaşka bir boyutta ve kalitede biri var ve asla karşıma çıkacağına inanmıyorum. Bu yüzden.
Doğru kişiyi bulabilmek nasip kısmet işleri diye düşünüyorum önemli olan birini bulmak değil birbirini bulabilmek diye düşünüyorum
Görünmez bir şey değil sadece doğru kişinin olup olmadığını anladığımız için ruh eşimiz veya değil diyoruz
Her şeyin bir zamanı vardır. Dengimizi bulmak çok zor. Ruh eşini söylemiyorum bile. Engellendiğimiz bir çok nokta var aslında.
doğru diyorsun öyle
Bilmiyorum belki öyle biri yoktur ruh eşine inanmam zaten emek verilmiş ilişkiye inanıyorum
Güvensizlik karşıma çıkanı hep Güvensiz biri sanmak
Utangaç olmasam keşke güven verebileceğime inanıyorum
Kızlari memnun edemezsin.. o yüzden yalnızım kanser olmamak için. Çünkü olgun karakterde ve gerçekten kalpten sevecek kadın yok
Tek kelime “Nasip”. Allah temiz gönülleri mutluluğu ve huzuru bulacak kalplerle karşılaştırsın 🤲🏻
erkek yok ondan daha sonra ben de zaten sorun yok ama şöyle bir şey var umutsuz vakaydı hatta imkansız çevre
Sanırım onu bulamayacağım düşüncesi önümde kocaman bir duvar olarak duruyor. Kimse göründüğü gibi değil çünkü
Tanıştığın kişi ile gerçekten tanıdığın kişi aynı değil, tanışma esnasında herkes maske takıyor, zamanla maske düşünce...
Görücü usulü ideal ve ömürlük eşini bulma vesilesi üzeri yardımcı olunmamas, kendin bulmaya çalışmak..
Ruh eşini engelleyen görünmez şey çoğu zaman kişinin kendi bilinçsiz korkuları ve geçmiş deneyimleridir
Doğru kişi olmak çabayla olur. Hazır çorba doğru kişi yoktur ☺️ adam olmaya çabalarsan doğru kişi olursun, sana promosyon olarak doğru kişi verilmez
+1
Geçmişteki evlilik ve ilişki tecrübelerimden yola çıkarak bence ruh eşi diye bir kutsal kase yok abartılmış romantizmden öteye geçmiyor.
Bnmde basımda vardı konusmak ıstedıgını soyledı konustuk sonuc aynı kafasına estıgı gıbı davranıyor