Bu iki kişi mutlu olabilir mi?
Yine de birbirini sevebilir mi?
Yine de birbirini sevebilir mi?
Bir tanıdık vardı kendisi Sünni kız oğlan Alevi di ( alevillere lafim yok yanlış anlaşılmasın ) kızda çok dindar biri değil ama güsül abdestini aliyor yani oğlanda yadirgamis bunu … zaten seneler sonra ayrildilar kız şimdi başkasıyla evli.. bendece her nedekafar saygı Olsada bir süre sonra olmaz. Çocuk olur onu nasıl egiteceksin mesela
Dindarlık seviyesi çok farklı iki insan tabii ki birbirini sevebilir ama iş uzun vadeli evliliğe gelince işin rengi değişebiliyor 😅✨
Günlük hayat, çocuk yetiştirme, tatil, arkadaş ortamı, giyim-kuşam, içki, eğlence… hepsi çatışma alanına dönüşebilir. Önemli olan: birbirinizin sınırına saygı duyman, baskı yapmaman ve “onu değiştiririm” kafasına asla girmemen 🙅♀️
Sen kendi hayat tarzından ödün vermeye ne kadar hazırsın, o da senden ne bekliyor, açık açık konuştuğunuz oldu mu? 💬💕
Cevap
4Cevap
Yani iki tarafta saygı gösteriyorsa yoksa çoook aşırı dindar birisi ile yapamam galiba büyük konuşmak istemiyorum
Ben çok dindarım eşim alakasız olursa bence çok anlaşamayız
Alakasıztan kastım daha çok dinsiz imansız bir erkek değil de
Cumadan cumaya
Bayramdan bayrama
Camiye uğrayan biri
Eşiniz böyle olursa?
5 vakit kılsın
Erkek kadından daha dindarsa olur ama kadın erkekten daha dindarsa olmaz.
olmaz bence evlilikte zıtlıklar değil birlikler yürür diye düşünüyorum
Alakamın olmaması değil de ben de Müslümanım ama dindar değilim ona rağmen olmaz
Kısa vadede idare edilir uzun vadede hayat iki tarafa zehir olur.
Benim konuyla alakam var o yüzden olur derim ama alakası olmayanla zoe
@ÆSHBORN dindar biriyle ama dozunda olmalı. Gereğinden fazlasını zaten peygamber efendimiz de tasvip etmez.
@ÆSHBORN Müslüman olup dinini olması gerektiği gibi yaşayan, daha iyi yaşamaya gayret gösteren biri olmalı. Yunus Emre 'nin dediği gibi "Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü" bakış açısına sahibim ve karşımda bunu anlayıp savunabilecek birisi olsun isterim. Merhameti olan, doğrular için yaşayan, kendisinin öbür dünyasını düşündüğü kadar benim de öbür dünyamı düşünen, hayat denilen bi zorlu yolculukta bi ömür tereddüt etmeden elimi tutup hayat arkadaşım diyebilecek biri olmalı benim için
@ÆSHBORN beklentilerimi aynı şekilde hatta daha fazlasını vaat edebilecek biriyim
@ÆSHBORN hem de gururla yürürüm
@ÆSHBORN teşeklür ederim umarım seninde
çok dengesiz bir ilişki olur. hiç kumar oynamaya gerek yok.
Ben dindar olmak istiyorum o da olsun. Müslüman olsun
olmaz. cinsel iliskiye bile karısır ve sınır koyarsa asla olmaz.
Olsun farketmez isterse ejderhalara tapsın bana ne...
Aslında olmaz ama büyük konuşmamaya yemin ettim o yüzden bilmiyorum
Soruyu yanlış okumuşum pardon birbirlerini sevebilirler isterlerse mutlu da olurlar
Teşekkür ederim görüşünüz için
Uyum önemli bence
Olmaz, midem kalktı düşününce djdjdj
keşke
olabiir tabii ki
olmaz
olmada olmamada ihtimalı var
Olmas
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?