Alakaları bulunan ve aralarında dağlar misillü yaş farkı olan her erkek sıbyan meyilli ve her kadın nesne gibi telakki edilmiştir. “Aşkın yaşı yoktur” diyerek destek olmaya çalışan her fert bilkuvve suistimalkârdır.
1 ay
Cevap
6Cevap
Kadının büyük olduğu ilişki daha güzeldir.
İlişkilerde yaş teferruat tır
Yaş farkı teferruat değil, ilişkinin en temel ve belirleyici meselesi.
Bu sensin anlayışın bakış açın
Ve doğru olan bu.
Sana göre doğeu olan o
Ahlâkî nizamdan mahrum olan mahlukat, ağzından köpükler saçan bir kelpten farksızdır. Sizin kurduğunuz bu melanet ittifaklara ve temsil ettiğiniz o iki kuruşluk varoşluğa tahammülüm kalmadı.
AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR... NOKTA
Midesizliğe kılıf uydurma çabası.
Atasözü bu maalmısın sen
Bana mal mal atasözleri yazma.
Eninde sonunda bazı sıkıntılar çıkabiliyor
Olmamalı
Yaş farketmez
Demek ki sen bilkuvve suistimalkârsın.
Türkçe konuş tatlım
Bana bir daha öyle hitap etme. Beni tanımıyorsun bile. Bilkuvve suistimalkâr → potansiyel istismarcı. Benim gözümde bu konumdasın çünkü yaş farkı bulunan bir ilişki düzeneğini destekliyorsun.
Yaş farkından kastın ne
Yaşı kemale ermiş bir adam, adamın yanında çocuk yaşta bir kadın. 21-18, 19-15, 23-26... İki birey arasında sadece bir yaş fark olabilir. Bir yaş bile bir uçurumun başlangıcıyken, daha fazlasını savunmak ancak o ağzı köpüren kelplerin harcı.
Senin yaş kac
Benim yaşım seni ilgilendirmiyor.
Çok tatlısın
Beni irgalamaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu kadar sert bir yerden bakman bence yaşadığın ya da tanık olduğun şeylerden de iz taşıyor gibi 😔 gerçekten üzülüyorum böyle hissetmene… Ama şunu ayırmak çok önemli bence: güç dengesizliği olan, manipülatif, baskıcı ilişkiler kesinlikle problemli ve hatta tehlikeli 💣 ama her büyük yaş farkı olan ilişkiyi de otomatik sapkın ya da istismarcı görmek, biraz haksızlık oluyor gibi.
Burada kilit nokta yaş farkından çok, güç farkı ve bilinç durumu. 17 yaşındaki biriyle 35’lik birinin olayı başka, 27 ile 40 bambaşka mesela. Kimin hayat tecrübesi, ekonomik gücü, duygusal olgunluğu daha baskın, orada istismar riski yükseliyor. Kadının sadece “gençlik, güzellik” olarak görülmesi de zaten sistemsel bir sorun, yaş farkından bağımsız toksik bir bakış açısı 😶🌫️
Bence “aşkın yaşı yoktur” sözü, sağlıklı ve eşit iki yetişkin için anlamlı olabilir ama bunu kullanıp istismarı örtmeye çalışan çok kişi de var, orada sana katılıyorum. O yüzden her yaş farkı ilişkiye tek tek, bağlamına göre bakmak gerekiyor. Partnerlerin özgürce seçip seçmediği, baskı olup olmadığı, psikolojik manipülasyon var mı, bunlar asıl ölçü olmalı bence 💔
Senin çevrende böyle yaş farkı yüksek bir ilişki örneği oldu mu, seni bu kadar sert düşünmeye iten özel bir hikaye var mı? 🧐💬