Erkek arkadaşıma kendimi nasıl affettiririm?

Erkek arkadaşımla yaklaşık üç yıldır birlikteyiz. Amerika'da yaşıyoruz, o da İngiltere'den buraya gelmiş zaten. Bana kıyasla daha fazla maaş alıyor ama bazen durumu kitlenebiliyor. Tamamen iş teklifi gelip gelmemesine bağlı. Şu ana kadar hiç kötü durumda olduğunu görmedim gerçi. Ben de öğretim görevlisiyim, dolayısıyla maaşım sabit ama ondan daha az.

Neyse şimdi direkt bir olay üzerine gideceğim. Ben çok makyaj yapan biri değilim, makyaj malzemem beşi geçmez ama geçen kafama takıldı, düzgün makyaj yapmak istedim. Malzemem yok haliyle. Neyse işte bu konuyu konuşuyorduk. Onun makyaj hakkında işi dolayısıyla bilgisi var. Dedi tamam, ben sana düzgün makyaj malzemesi alacağım, beraber seçeriz. Gidelim mağazaya dedi, ayaklandı. Ben dışarıya çıkmayı sevmediğim için evden alalım dedim.

Oturduk bir köşeye, internetten saatlerce makyaj malzemesi baktık. (Benim telefonumdan) En sonunda almaya geldik. Baya da bir tutmuştu. Kendimi tutamadım, oha falan yaptım, böyle baktı dedi ne oldu falan. Dedim çok pahalı. İşte ya dert etme falan filan dedi. Sonra siparişi verdi vermesine de, benim kart kayıtlı diye benim karttan çekti otomatik olarak. Bunun da haberi yok. Dedim benim karttan çekti ama suçlamak için demedim. Ben de öyle olmasını planlamıştım zaten.

Kirayı falan da o ödüyor, o yüzden bir şey daha ödetmek istemedim. Sonra dedi kart bilgilerini ver, atacağım parayı. Ben de öyle yapmasını istemedim. Sonuçta ailem gibi bir şey, o da kaç yıldır sevgilim. Öyle aramızda paranın lafı olmamalı. Dedim yok, olmaz falan filan. Dedi ki işte sen benim sana bir şeyler almama hiç izin vermiyorsun. Benim almam gerekiyor bunları zaten, benim paramı sana harcamam gerekiyor. Şımartmama seni hiç izin vermiyorsun falan dedi. Ben de işte kirayı sen ödüyorsun dedim. O da o ihtiyaç, ödemem gerek dedi.

Ben de dedim ki tamam sen de sonra bana elbise alırsın (elbise alacağımdan bahsetmiştim daha önce) ödeşiriz. Kabul etti ama işte böyle yapma bir daha vs vs dedi. Bir de biraz mutsuzdu, ödeyemediği ve inatçılık yaptığım için. Ama ben de onun böyle her şeyi ödemesini istemiyorum. Öyle olunca onu sanki parası için kullanıyormuş gibi hissediyorum. Benim de işim var zaten, ödeyebilirim yani. Sizce nasıl gönlünü alırım ve böyle durumlarda ne yapmalıyım?

Erkek arkadaşıma kendimi nasıl affettiririm?