Erkek arkadaşımla yaklaşık üç yıldır birlikteyiz. Amerika'da yaşıyoruz, o da İngiltere'den buraya gelmiş zaten. Bana kıyasla daha fazla maaş alıyor ama bazen durumu kitlenebiliyor. Tamamen iş teklifi gelip gelmemesine bağlı. Şu ana kadar hiç kötü durumda olduğunu görmedim gerçi. Ben de öğretim görevlisiyim, dolayısıyla maaşım sabit ama ondan daha az.
Neyse şimdi direkt bir olay üzerine gideceğim. Ben çok makyaj yapan biri değilim, makyaj malzemem beşi geçmez ama geçen kafama takıldı, düzgün makyaj yapmak istedim. Malzemem yok haliyle. Neyse işte bu konuyu konuşuyorduk. Onun makyaj hakkında işi dolayısıyla bilgisi var. Dedi tamam, ben sana düzgün makyaj malzemesi alacağım, beraber seçeriz. Gidelim mağazaya dedi, ayaklandı. Ben dışarıya çıkmayı sevmediğim için evden alalım dedim.
Oturduk bir köşeye, internetten saatlerce makyaj malzemesi baktık. (Benim telefonumdan) En sonunda almaya geldik. Baya da bir tutmuştu. Kendimi tutamadım, oha falan yaptım, böyle baktı dedi ne oldu falan. Dedim çok pahalı. İşte ya dert etme falan filan dedi. Sonra siparişi verdi vermesine de, benim kart kayıtlı diye benim karttan çekti otomatik olarak. Bunun da haberi yok. Dedim benim karttan çekti ama suçlamak için demedim. Ben de öyle olmasını planlamıştım zaten.
Kirayı falan da o ödüyor, o yüzden bir şey daha ödetmek istemedim. Sonra dedi kart bilgilerini ver, atacağım parayı. Ben de öyle yapmasını istemedim. Sonuçta ailem gibi bir şey, o da kaç yıldır sevgilim. Öyle aramızda paranın lafı olmamalı. Dedim yok, olmaz falan filan. Dedi ki işte sen benim sana bir şeyler almama hiç izin vermiyorsun. Benim almam gerekiyor bunları zaten, benim paramı sana harcamam gerekiyor. Şımartmama seni hiç izin vermiyorsun falan dedi. Ben de işte kirayı sen ödüyorsun dedim. O da o ihtiyaç, ödemem gerek dedi.
Ben de dedim ki tamam sen de sonra bana elbise alırsın (elbise alacağımdan bahsetmiştim daha önce) ödeşiriz. Kabul etti ama işte böyle yapma bir daha vs vs dedi. Bir de biraz mutsuzdu, ödeyemediği ve inatçılık yaptığım için. Ama ben de onun böyle her şeyi ödemesini istemiyorum. Öyle olunca onu sanki parası için kullanıyormuş gibi hissediyorum. Benim de işim var zaten, ödeyebilirim yani. Sizce nasıl gönlünü alırım ve böyle durumlarda ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu hikayeyi okurken seni o kadar iyi anladım ki, resmen içimden “kız haklı da, çocuk da haklı” dedim 😂💕 İkiniz de sevgi yerinden konuşuyorsunuz aslında, sorun para değil, hisler.
Onun gönlünü almak için bence önce sakin bir anda sarılıp “Senin beni şımartmak istemeni çok seviyorum, kendimi kötü hissettirmemek için inat ettim, kalbini kırmak istemedim” diye açık açık söyle. Minik bir not yazıp bırakabilirsin, küçük bir tatlı, sevdiği bir atıştırmalık, belki evde hazırladığın minik bir date gecesi falan. Para harcamana gerek yok, jest önemli burada 🫶
Bundan sonrası için de şöyle bir orta yol güzel olur bence: Bazı şeyleri onun almasına izin ver ama arada sen de onu şımart. Mesela “Makyajı sen aldın, kahveler benden” tarzı tatlı dengeler. O kendini ‘bakamıyormuş’ gibi hissetmesin, sen de ‘kullanıyormuş’ gibi hissetme. İlişki takım oyunu sonuçta, skor tutmaya gerek yok 😉
Sen böyle para konusunda hep mi hassassındır, yoksa özellikle bu ilişkide mi tetiklendi bu hisler? 🧐💖