Evlendikten sonraki süreçleriniz nasıl ilerliyor, zamanla aşk kavramı bitiyor mu, tam olarak nasıl ilerliyor
1 ay
Önceden bu soruyu sorardım ben de kendime. Bir gün kafa dengi biriyle tanışıp onu çok seveceğimi, belki de aşık olacağımı düşünürdüm. Yaş 28 oldu, ne aşka, ne sevgiye, ne dostluğa, ne de iyiliğe olan inancım kaldı. Duygusuz ve umutsuz bir insan oldum. Biz birbirine aşık bir çiftiz diyen çiftlere de inanasım gelmiyor hiç.
Umarım karşına çıkar hayalinde ki aşk
Valla hiçbir şey hayâl etmiyorum 😂😂 Duygusuz, umursamaz biri oldum sevgililik, evlilik konularında. Diğer insanlar gibi şu kişi acaba benim için doğru eş olabilir mi ya da şu kişi hoşmuş, açılsam mı vs. gibi soruları hiç sormuyorum, kızlara bile bakmıyorum. Sanki 15 kere üst üste aldatılmış gibi hiç hevesim kalmadı 😄😄
Seni çok iyi anlıyorum ama umarım bu düşüncelerini yok edecek kişi çıkar. Kaderinde varsa olur zaten
Kadere de inanmıyoruz 😂😂
Yok gerçekten kader denen bir şey var.
Ben inanmıyorum hiçbir şeye 😄😄
O zaman umarım delirmeden yaşabilirsin bu dünyada. Akıl sağlımızı korumak en önemlisi
Kadere inanmak da bana göre delilik gibi geliyor yanlış anlama da 😄😄
Ee napıcaz o zaman ölünce yok olacağını falan da düşünüyosundur sen
Ölünce ölmüş oluyorsun işte, elimde kokteyl ile cennet kapısından gireceğimi düşünemiyorum.
Can çekişerek ölenler ne olacak?
Can cekişerek ölmüş/yok olmuş olacaklar. Nasıl doğmadan önce hiç yoklardı, tekrar yok olmaya devam edecekler. Bedenleri dünyada önceden varken, yine var olmaya devam edecek ama. Türk filmi olan Eşkiya'da geçen şu söz gibi “Belki sen bir elma olacaksın, ben de ona konan bir arı…”
emek gerekiyor çocuk olsa bile kendine bakmak eşinle ilgilenecek zamanlar yaratman gerekiyor iki taraf da üstü başı kirli kokuşmuş halde dolaşırsa evde biri telefona biri televizyona bakarsa bir noktada biter
Doğru
Evlilikte aşk bitmiyor, şekil değiştiriyor diyelim 🥹💍 İlk baştaki kalp çarpıntısı azalıyor ama onun yerine huzur, güven, “sırtımı dayarım” hissi geliyor. Birlikte markete gitmek bile tatlı geliyorsa orada hâlâ aşk vardır bence 😌
Gerçek aşk var ama emek istiyor. İlgi kesilirse, konuşulmazsa söner. Peki sence aşk daha çok tutku mu, yoksa huzur mu olmalı? 💫🥰
Cevap
14Cevap
Aşk zaten biter ki, evlenmesen de biter. Bununla alakası yok ki. Aşk geçici bir duygudur, bunu öğrenin artık
Sonra ki süreç nasıl işliyor peki
Evlilik için soruyorsan bilmiyorum
9 yıl oldu tam tersi yıllar geçtikçe daha iyi gidiyor flört döneminden çok daha iyiyiz sanırım gün geçtikçe birbirimizi daha iyi tanıyıp çözüp uyum sağlıyoruz
Bu çok iyi o zaman. Umarım da hep böyle devam eder
Teşekkür ederim tabi herkeste bir olmuyor şikayetçi olanlar da var birbirine nefret duyacak kadar kötüleşenlerde var maalesef
Evlilik aşkı öldürür. Öncelik değişir. Sorumluluk değişir. Aileler daha çok devreye girer yorulursun yani
Evlilik ne aşk bırakır ne arzu. Ot gibi yaşar gidersin anca
Tabi aşk gerçekten var ama evlilikte zamanla ilgi azalıyor sorumluluk artıyor. Özellikle çocuktan sonra
17 yıllık evliyim ve sanırım 5. Yıldan sonra aşk ve heyecan bitiyor. Bi kaç defa kendim gibi evli ve evlilik hayatından sıkılmış bir kaç kadın ile eşimi aldattım...
cinsellik iyiyse çok iyi devam ediyor yoksa saygıda bir yerde bitiyor
Değerini bilene bence
Evlılık aşkı öldürüyor net.
Doğru yüzde 1000 doğru
Neye dayanarak yazdın bunu
Evliyiz ondan
@gecesıkıntısı02 10 senelık evlıyım evlılık askı oldurdu kocamı 1 kez aldattım.
Bnde 6 seneik evliyim burdan herşeyi anlatamam
Ciddi misin aldatmana iten şey neydi peki
Gelsen gizlisin ozeldenkonusak
Aşk baki. Sevgi de öyle tutku önemli
Beklerim dertlesiriz
Ask gecıcıdır. sevgı kalır
Evet bitiyor aşk diye bir şey yok
Seni bu düşünceye iten şey ne oldu
İten şey yok zamanla geçiyor
Ama sevgi kalıyor dimi yoksa evlilik sıradanlaşıyor mu
Sevgi kalsada bazı şeyler normal oluyor
aşk değil de heyecan bitiyor