3 yıllık iliskimde ayrilik kararima hic çabalamayan sevgilim beni hic mi sevmedi, bu tepkisini nasil yorumlamaliyim?

Konusunu defalarca kez açtığım bir konu vardı. Ailesi muhafazakâr olduğu için bizim ilişkimizi bilmiyorlardı, ilişkimiz de 3 senelik. Ama kaygılarım, korkularım olduğu için bu konuyu defalarca kez açmaya çalıştım. Kendince bir yanıt verdiğini söylüyordu ve evet ciddi de düşünüyorduk ama ya her seferinde çok tutarsız yanıtlar veriyordu ya da geçiştiriyordu. En son da tekrar bu konuyu açıp niye tadımızı kaçırıyorsun dedi. Çok bozuldum ben bu lafına. Zaten aylardır dert ettiğim bir mesele üstüne bu lafı duyunca 1.5 haftadır hiçbir mesaj, arama vs. yapmayan adam sonunda aradı, güzel güzel konuşuyor. Ben de tersledim artık bitti dedim. Bana geçen hafta söylediklerini hatırlamıyor musun? Bu ilişkide güvende hissetmiyorum, kaç defa açmaya çalıştım konuyu hiçbirine müsaade etmedin. Gelmişsin hâlâ konuyu açsaydın bunları konuşurduk dolmuşsun diyor. Denemedim sanki… O gün çok patladım akşam konuşacağız bu konuyu dedi ama telefonla aradığı gibi sen zaten kararını vermişsin deyip yüzüme kapattı ve her yerden hesabımı, numaramı sildi. Ben de bunun üzerine Instagram'dan engelledim yani silen adamın görmesine de gerek yok. Hiç uğraşmadı, son ana kadar duygularımı sormadı, çabalamadı. O kadar dağıldım ki o mu ayrıldı ben mi belli değil. 2 gün sonra bir mesaj attı ama yine kendisi çok vakur. Sözde hatalarını kabul ediyor, derslerini aldığını söylüyor ama umarım sen de almışsındır diyor ve ciddi düşünmediğim kişiye zaten maddi manevi hiçbir yatırım yapmazdım diyor ama sonra da ekliyor benden daha fazla şeyler bekliyorsan o zaman masadan kalkıp gitmek, sana saygı duymak düşer, istenmediğim yerde kalmam diyor. Konumuz benim kırgınlıklarımdan, kaygılarımdan ayrılığa nasıl geldi anlayamıyorum. Bunu düşünmek neden suç oldu? Zannediyor ki bu kararı aniden aldım, hayır. Ancak böyle işin ciddiyetini anladı ama hiç çabalamadı. Ona yanıt verip daha detaylı durumu anlattım ama sadece bir kısmını. Kaç gün geçti yanıt vermedi. O zaman ne diye yazarsın mesaj? Herhalde yokladı kendince ama ben çabalamayan erkeği seven bir erkek olarak görmüyorum, siz ne düşünüyorsunuz?

3 yıllık iliskimde ayrilik kararima hic çabalamayan sevgilim beni hic mi sevmedi, bu tepkisini nasil yorumlamaliyim?