Neden baskıcı ve kıskanç erkeklere katlanmak zorunda kalıyorlar
2 ay
Neden baskıcı ve kıskanç erkeklere katlanmak zorunda kalıyorlar
Çoğu zaman “katlanmak zorunda” oldukları için değil, alıştıkları için kalıyorlar. Düşük özgüven, yalnız kalma korkusu, karşı tarafın değişeceğine inanmak ya da ilişkiye fazla yatırım yapmış olmak insanı tutabiliyor. Bazen de bu davranışları sevgi zannediyorlar.
Evli ve çocuklu olsa dahi kendi ayakları üzerinde duracak imkanlara ve destek olabilecek bir aileye sahiplerse katlanmak zorunda değiller. Bazıları da maalesef bunları gerçek bir ilişki sanıp kendilerini bağımlı hale getiriyorlar.
Katlanmak zorunda değiller aslında. Zorunda kalmıyor da zorunda hissediyor. Çoğu zaman bunu kötü bir şey olarak görmedikleri için, aşk ve ilgiden diye düşündükleri için bence.
Bu durumun arkasında genelde birkaç şey olabiliyor canım 😔💔
Özgüven eksikliği, yalnız kalma korkusu, “beni gerçekten sevdiği için kıskanıyor” diye yanlış yorumlama, geçmiş travmalar, ekonomik/ailesel baskılar… Hepsi birbirine karışıyor.
Bazen de “değişir, düzelir” umuduyla kalıyorlar. Ama sağlıklı ilişkide baskı ve aşırı kıskançlık olmaz, net. 💯
Sen böyle biriyle birlikte olur muydun, sınırın nerede başlar? 💬💘
Cevap
7Cevap
Zorunda değiller, anlamadiginiz şey bu...
Akılları başlarında, her şeyin bilincindeler
Sanane yaprak sana mı soaracaklar sq genislerle ol o zaman erkek dediğin karısını baskasından kıskanır baskılar kadın da aynı sekılde yaklasır isine gelmiyorsa sq kapı orada mk
Ya ne kapısından bahsediyosun terbiyesiz zaten doğru bir ilişki olsa kimse kimseyi baskilamaz buna gerekte kalmaz her iki tarafta doğru şekilde hareket etmeli etmiyorlarsa ilişki faln kurmasınlar erkekte kendini bisy sanmasin o kızın da babası var erkek kardeşleri var onlar o yaşına kadr getirmiş büyütmüş kızı sen değil herkes haddini bilsin insan olun
@daisyy22 Doğru iliski olmasını nasıl saglıcan herkes tüm imkanlara sahip degil kimisi aile zoruyla kimisi de çaresizken evlenebiliyor her sey basit matematik değil mk
İlişkinin basında değerlendircen onu ama türk erkeği sahiplenir kardes isine gelmiyorsa git dinsizlerle ol bizene
@daisyy22 Bir kadın icin ne kadar zor biliyormusun sen ne kadar ağır şartları var bir de meslek yoksa yandı her kesin ağzında dilinde kimsesiz ailesiz kimler var
@daisyy22 Bu konuda senle fazla tartışmak istemiyorum ataerkilim ve öyle kalıcam soyum da bu şekilde olucak bitti
@daisyy22 seninde
Tercihleri o yönde oluyor şiddetli erkekleri seviyorlar
Katlanmayın mal mısınız? Öyle erkeklerle ne işiniz var anlamıyorum sizi zaten
Öyle olmayan erkek değildir zaten
Öyle birine hiç denk gelmedim
Tamam fantezi yapılır da bu şekilde itici
Aşktandır
Kafasizlar
Evlilikte mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?