Sözler mi yalan, yoksa hisler mi değişir?

Ben Avrupa’da düzenini kurmuş, uzun yıllardır orada yaşayan Ankaralı biriyim. 10 seneyi aşkın süredir yurt dışındayım. Son Ankara ziyaretimde, benden 6 yaş küçük ama aramızdaki yaş farkının çok hissedilmediği, dünyalar tatlısı bir kızla tanıştım.

Avrupa’ya döndükten sonra her gün konuşmaya başladık. Bazen 5 saati bulan uzun telefon görüşmeleri yaptık ve zamanla birbirimizden hoşlanmaya, hatta bir şeyler hissetmeye başladık. Bana sık sık “Sen neredeysen orada yaşamak istiyorum” diyordu.

Ben de daha fazla dayanamayarak tekrar Ankara’ya gittim. Birlikte çok güzel 3 gün geçirdik. Sonrasında arkadaşlarıyla buluştu, akşam biraz konuştuk ve gece beni arayıp “İyi ki varsın” diyerek kapattı.

Ama ertesi sabah bana mesaj atmamaya başladı. Daha sonra konuştuğumuzda, “Mesafe koymak istiyorum çünkü Avrupa’ya gelmek istemiyorum” diyerek bu ilişkiyi bitirmek istediğini söyledi.

Şimdi merak ettiğim şu:
“Ruh eşimsin” diyen bir insan, gerçekten sadece mesafe yüzünden sevdiği kişiden vazgeçer mi?

Üstelik ona her türlü desteği vereceğimi, yanında olacağımı ve ne kadar sevdiğimi bildiği halde...

Sözler mi yalan, yoksa hisler mi değişir?