Sıstem mı secıyo bu super soruları ya hu
Aşk kader mi tercih mi?
Sıstem mı secıyo bu super soruları ya hu
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
"Tesadüf seni önüme çıkardı" diyoruz... Peki, gidişi ne oluyor? Başlarken mucize dediğimiz şey, biterken nasıl "kısmet değilmiş"e dönüşüyor?
Aşkı tek bir kelimeye sığdırmaya çalışmak, denizi avuçta tutmaya benzer. “Kader” desen eksik kalır, “tercih” desen fazla keskin… Oysa aşk, ikisinin arasında, görünmez bir çizgide yürür; bazen rüzgârın ittiği bir yaprak gibi savrulur, bazen kök salmış bir ağaç gibi dirençli olur.“Tesadüf seni önüme çıkardı” dediğimiz o ilk an… Aslında hayatın bize sunduğu küçük bir sürprizdir. Kalabalıkların içinde bir bakışın diğerine değmesi, hiç planlanmamış bir anda bir sesin içimize işlemesi… Bunlar insanın iradesini aşan, neredeyse büyülü anlar. İşte orada kader devreye girer gibi hissederiz; çünkü o karşılaşmayı ne tam olarak seçmişizdir ne de engelleyebilmişizdir. Ama sonra zaman ilerler. O büyülü karşılaşma, gündelik hayatın içine karışır. Mesajlar sıradanlaşır, buluşmalar alışkanlığa dönüşür, heyecan yerini tanıdıklığa bırakır. İşte tam o noktada aşk, kader olmaktan çıkar ve yavaş yavaş bir tercihler bütünü hâline gelir. Sevmek artık sadece hissetmek değil, sürdürmektir. Anlamaktır. Bazen susmamak, bazen de susmayı bilmektir. Birine kalmayı seçersin. Ya da gitmeyi. İşte en zor yer de burasıdır. Başlangıçta “mucize” dediğimiz şeyin, zamanla insanın ellerine bırakılması. Çünkü mucize, dokunulmadığında parıldar; ama dokunmaya başladığında sorumluluk ister. Ve herkes, her zaman o sorumluluğu taşıyabilecek durumda olmaz. Sonra bir gün gelir, o çok özel sandığın hikâye çözülmeye başlar. Küçük kırgınlıklar büyür, söylenmeyenler birikir, beklenenle yaşanan arasındaki mesafe açılır. Ve insan, bir zamanlar “nasıl bu kadar doğru olabilir?” dediği şeye bakıp “demek ki değilmiş” demeye yaklaşır.
İşte o an, “kısmet değilmiş” cümlesi doğar.
Bu cümle bazen bir sığınaktır. Çünkü gerçeği olduğu gibi söylemek daha ağırdır:
“Yeterince uğraşmadık.”
“Zamanımız aynı değildi.”
“Birbirimizi sevdik ama aynı hayatı isteyemedik.”“Kısmet değilmiş” dediğimizde, hem kaderi suçlarız hem de kalbimizi koruruz. O cümle, bitişin acısını yumuşatan bir örtü gibidir. Aşk ne tamamen kaderdir ne de sadece tercih. Aşk, karşılaşmanın kader, kalmanın ise cesaret olduğu bir yoldur.
Ve her aşk, sonsuza kadar sürmek zorunda değildir. Bazıları sadece hayatına dokunmak, seni değiştirmek ve sonra gitmek için gelir. Başlangıcı mucize olan bir şeyin bitişi değersiz olmaz; sadece hikâyesi tamamlanmıştır.
Çünkü bazı insanlar kaderindir…
Ama sadece bir süreliğine.
Bize çizilen ve adına kader dediğimiz bu yolda karşımıza çıkan en güzel tesadüftür aşk.
Tercih ise merhabayla başlayan bu sürecin nasıl yürüyeceğine, nasıl gelişeceğine ve nasıl biteceğine beklentilerimiz ölçüsünde karar verme durumudur.
Tercih. Birçok örneği var. Evinden bile çıkmıyor ki beğendiği birisi çıksın karşısına. Birini çok beğenmiş ama onun kendisinin varlığından bile haberi yok çünkü hiç şansını denememiş. Kendisine biri yanaşmış ama onu denemeden anında reddetmiş. İlişkideler ama ikisi de gereken eforu sarf etmediği için güzelim ilişki bitmiş. Yani aşk hayatı da diğer durumlar gibi bariz bir şekilde tercihlerden ibaret.
Gayret aska asık
Tesadüf diye bir şey yoktur tevafuk vardır her şey olması gereken zamanda olur kısmet değilmiş dediğimiz şeyler de zaten imtihan olarak giriyor hayatımıza bize bir şeyler öğretmek için falan gerçekten nasibimiz olan bu imtihanlardan sonra geliyormuş...
🌺
Aşk bence hem kader hem tercih karışımı bir kokteyl gibi 🥂✨ Tesadüfen karşına çıkması kader, ama onu hayatında tutup tutmamak tamamen senin seçimlerin, onun emek verip vermemesi, birlikte gösterdiğiniz çaba. Başlarken “mucize” olan şey, devamında iki taraf da aynı özeni göstermezse çok normal şekilde “kısmet değilmiş”e dönüşüyor 💔 Peki senin son ilişkindeki bitiş daha çok neydi, kader mi tercihler mi? 🙃💕
Cevap
22Cevap
Tesadüf yok tevafuk vardır, latifâne bir uyum içinde bulunma demek oluyor. Allah senin nasibini yaratmıştır şüphesiz.
Yaratılanı severız bızde
Nefsin teslimiyeti biraz kadere bağlı sanırım kimse tesadüfün çıkmaz karşımıza aslında 🙃
🙇🏻♀️ tesaduf basıtlestırıyo kader dıyınce bı duygulu sankı sjssj
Tesadüf diye bir şey yoktur Her yol önceden belirlenmiştir Her şey olması gerektiği zaman olur Doğru zamanda
Sorun bende degıl ozaman cok sagool sjsnsj
tevafuk kavramını anladıktan sonra hiçbir şeyin tesadüf olmadığını fark edişin ve her şeyin cidden Allahın kontrolünde olup en ufak bir raslantının bile boşa olmadığını anlamak lazım 🙃
🙏🏻
aşk tercihtir
🙏🏻🌺
🌺🙏
Yaşadığın ya da yaşamadığın her şey senin tercihin.
Rısklı
Tercih ben artık kader vs. saçmalıklarına inanmıyorum
Oyledır
Bence biraz kader biraz kısmet birazda tercih hepsinden azar azar ortaya yap jvhchhch
Olmuyomus oyle
Nası yaa bana ne bence öyle (kitabın adı ne söylede okiim adam oluyum jbjbjvjj)
En sevdıgım k rt madonna sjsnsn
Evde olması lazım hemen okuyayım
Peki yazar ne diyo bu konuda kader miymiş seçim mi
Kaderımızı sız yazarsınız sız belırlersınız dıyo
NASIL İSTERSENİZ...
Aşk biraz farkli bi boyut ya rastlantı gibi hic beklemediğin anda bile olabilir
Yenı gelın sozu gıbı oldu hıc ummadıgın anda falan shshsh
Öyle ama : )
Bilezik sesı duyuyorum sjsjsj
Aşk kaybedilmez kaybedilen aşk degildir biz aşk sanmışızdır
Tercih ederiz çünkü aşk sanırız ya da öyle olmasını isteriz ama olmayınca degilmiş deriz diye düşünüyorum
Sadece bir doğa yasasıdır. Üreyip canlı neslini devam ettirebilmek için evrimin bize attığı kazıklardan biridir.
Aşk tercihtir kader gayrete aşıktır çabukk gitmek sizce kader mi bence değil çabalamak lazım çaba çok önemli herkes tercihlerin bedelini öder
Kaderimizi kendimiz şekillendiriyoruz
Nasip diye bir gerçek var.. Önüne geçemeyeceğimiz bir kaderimizde var.
Aşk sehvettir şehvet içgüdüsel bir şeydir hem tercih hem kader
Kader de olabilir tercih de. Sonuçta sen tercih ettiğin kaderi yaşıyorsun.
Kader dedigimiz şey bizim irademize bagli kilindiysa tercih kaliyor geriye yakma beyinleri
İyilikten kader kötülükten tercih çıkar
🙏🏻🌺
Tercihler kaderini belirler
🙇🏻♀️🤷🏻♀️
Tercihin kaderindir
🌺
İkisinin de etkeni var
Esıt mı
Tercıh oluyo yanı
Ay olmasın
🙇🏻♀️olmasın amin
Aşk tercih bence.
Karsına cıkaran kader mı oluyo pekı 🙄
Nolcak sımdı 🙇🏻♀️
Ondan da anlamam neyse begenısııne saglık sjjs
Ya bız beklersek o gelmezse 🙇🏻♀️
Ay ben secemem 😬
Hayatımın bana baglı olmasını kaldıramıyorum ben djsjsj
Beklemıycem kendı gelsın sjsjs
Ben gülerim sjsjjsj
Sjjsjs coo hojj
Ikisinden de biraz bence
Hangısı daha agır basıyo acaba
Degisir net bisey soyleyemem ama daha cok kadere bagli
Tercıh edıyosakta kader cıkarıyo karsımıza sonucta hersey bızım elımızde olamaz yanı olmamalı snsnd
Bence de
Tercıhı bana bırakmamasına sevındım tamamen 🥹
Kader
🌺🙏🏻
Her ikisi bence
Nasıl yanı
🙏🏻
Kader..
Emın mıyız
Bısey olursa senı bulurum
🤜🏻🤛 anlastık
Aşk hastalık...