Tesadüflerle mi başlar her şey, yoksa biz mi isteriz birine tutulmayı?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tesadüflerle mi başlar her şey, yoksa biz mi isteriz birine tutulmayı?

Bazıları için aşk, adeta evrenin dokuduğu bir kumaşın kaçınılmaz bir parçasıdır. Karşınıza çıkan insan, sanki kader ağlarını örmüşçesine, ruhunuzun diğer yarısıdır. Bu düşünceye göre, aşk, ilahi bir yazgı veya kozmik bir çekimle belirlenir. Gönül ferman dinlemez; kiminle karşılaşacağınız, kime aşık olacağınız önceden belirlenmiştir. Tıpkı şairin dediği gibi: "Tesadüf diye bir şey yoktur, tevafuk vardır. Her karşılaşma, her ayrılık, her aşk bir ilahi planın parçasıdır. Diğer bir bakış açısına göre ise aşk, bir dizi bilinçli ve bilinçsiz tercihin toplamıdır. Birine aşık olmak, sadece bir duygu seline kapılmak değil, aynı zamanda o kişiyi seçme, onunla bir gelecek inşa etme kararıdır. İlişkide kalmak, fedakarlık yapmak, affetmek ve sevgiye yatırım yapmak birer tercihtir. Shakespeare'in dediği gibi, "Aşk gözle değil, akılla görür." Yani, birini sadece fiziksel özellikleriyle değil, ruhuyla, karakteriyle ve değerleriyle de seçersiniz. Nihayetinde, aşkı nasıl tanımladığınız ve yaşadığınız tamamen size kalmış. İster kaderin bir armağanı olarak görün, ister kendi seçimlerinizin bir meyvesi olarak, önemli olan onu yaşama cesaretini göstermek ve kıymetini bilmektir. Çünkü aşk, her ne olursa olsun, insan ruhuna dokunan en güzel duygulardan biridir.
Şimdi bazı durumlarda bu tesadüf olur, tercih olur, şans olur bazen cok emek ve sabirla olur.
Kişinin içinde bulunduğu duruma göre değişir bence bu.
Bana göre tesadüfle olur. Ama asıl aşk çok emek ve sabırla olur eğer olacağı varsa..
Bence aşk hem kader hem de tercih, mükemmel bir harmoni gibi ✨! İlk kıvılcımlar bir tesadüfle çıkıyor, tıpkı bir deniz kenarında göz göze gelmek gibi 🌊💕. Ama o kıvılcımı ateşe çevirmek senin elinde; yani buradaki tercih tamamen senin kararlılığın ve cesaretin 👌. Tesadüfle başlar, tercihlerle büyür bence! 🌟
Cevap
16Cevap
Aşk kader, aşkı tercih edemezsin. Başa gelir ve çekersin..
Tercih meselesi değil kader ve katlanmak meselesi diyosun
Tevafuk diyorum
Aşk tevafukların uygulanma sahası. Evet katıldım.
Süsleyip püsleme her yazdığımı dümdüz tevafuk
Tamam
Aferin djdj
sağol
Tercihli keder şey yani kader 😂bizde isteriz tabiki istemezsek olmaz ki hiç bir şey ama tesadüfle geliverir bilemezsin biranda 🙂
Keşke her istediğimiz olsaydı
tercihtir
Kimin tercihi ama o önemli
Aşk Aslında duruma göre Kader duruma göre ise tercih olarak karşımıza çıkıyor şöyle anlatayım bir insan hani kör kütük aşık olur ya onu seçer gözü ondan başkasını görmez bunu ilk evresi artık aşktır yani hoşlanmaktır Ama ilerleyen evresi artık tercihtir çünkü ondan başkasını istemiyorsun ondan başkasını hayatına sokmak istemiyorsun bir kart bir kişiliktir deyip yoluna devam ediyorsun bunun gibi düşün
Harika, doğru diyosun
Aşk bence kaderdir. Çünkü aşk çoğu zaman beklenmedik anlarda ve hiç umulmadık kişilere karşı filizlenmesi, bunun ilahi bir yazgı ya da evrensel bir çekim kuvveti olduğunu düşünüyorum. Bir an gelip kalbimizin çarpmaya başlaması, sanki bizim kontrolümüz dışında gelişen bir durum gibidir.
Elimizde olmayan bir şey neticede
her şey Kader bence tesadüf bir insanla karşılıaşıyorsunuz , Allah kalbinize bir sıcaklık veriyor ona birşeyler hissediyorsun, ve o insan senin hayatını cennete de cevirebiliyor cehenneme de bazen insan insana imtihan olur
Kaderimize yazılı olan denk gelince tesadüf mü oluyor tevafuk mu :D
Tevavuk oluyor 😂 nasipten öte yol yok demişler 😂 nasibinde ne varsa onu yaşarsın
Evlendikten sonra başımıza geldı desem
Asla esımden başkasına bakmadım cok sıkıntılar yaşattı
O aralar bırı cıktı karsıma o da evlı bırı
Bız kendı ailelerimizi anlatırken
Nasıl oldu bilmiyorum
Aramızda 10 saat mesafe var
Bız 1.5 yıldır her gun gorusuyoruz
1 kez yanyana geldık opustuk ilerisi olmadı
Olamazda...
Ama kopamıyoruz
Bır yerde bitirmem lazım
Karşımızdaki insanlara haksızlık bu devam edemem 🥹🥹🥹
Ama çok seviyorum onda da hissediyorum neden sımdı ya diyoruz neden...
Elimizde olmuyor maalesef.
Bence aşk hem kader hem de tercihtir. Kader, hayatımıza kimlerin ve ne zaman gireceğini belirleyebilir; bazı karşılaşmalar tesadüf gibi görünse de aslında önceden yazılmış gibi hissedilir. Ama aşkı yaşayıp devam ettirmek, sevgiyi büyütmek tamamen tercihtir. Çünkü sevgi, emek ve anlayış ister; sadece hissetmek yetmez. Kısacası, aşk kaderin bize sunduğu bir fırsat, ama o fırsatı değerlendirip büyütmek bizim elimizde.
Aşk, hem kaderin dokunuşu hem de tercihin yansımasıdır. Bazen biriyle tanışma kader olabilir ama kişiyi sevmek bizim tercihimiz olur. Aşk karşılaşmakla başlasa bile onu yaşatmak ilerletmek bizim bilinçli yaptığımız bir durumdur.
Süper yorum
Aslında hem kader hem tercih bana göre. Önce kaderini yaşarsın beklemediğin anda karşına çıkar sonrasında devam ettirmek istersen tercihe döner tercih edersin veya istemezsin bu şekilde düşünüyorum umarım düzgün açıklamışımdır sjdhjdj
Evet oldu bu sefer
Kaderimizi belirleyen biziz, önümüzde birsürü yol var secim hakkı bizim elimizde.. bazen tesadüfleri de insan kendisi yaratır aşk olsun ya da olmasın
Kader alnımıza yazılandı hani
Kaderde önceden kimi seçeceğiniz, tercih edeceğiniz bellidir. Bu da kaderi oluşturur zaten.
Doğru
İsra süresi 13. ayet Biz herkesin kaderini çabasına bağlı kıldık der.💫
Amin. Bazen ne kadar çaba göstersekte bir şeyleri olduramayız.
O şey hayırlı olsa olurdu. Biz hayrı bilmiyoruz işte Allah bilir, ona göre verir hayrı da. Dün gelir olsun diye ettiğin duaya gün gelir olmadı diye şükredersin mesela.
Haklısın...
Keşke haklı olmak mutlu olmaya yetse sff
Mutluluğu kovalayan hakikati ıskalar. Akışına bırak.
Ya akıntıya kapılıp boğulursa. 🌀
Kimse anasının karnında öğrenmedi yüzmeyi. Kocaman insan olmuş öğrensin bi zahmet. Kimse kimseyi büyütmek zorunda değil.
Büyümek isteyen büyür zaten bu karşımızdaki insanla ilgili değil içsel bir süreç.
Doğru evet
tabi fırsat verilirse büyüme olur 🌱 yetişme döneminin koşulları sağlanırsa bir bitki büyür, bunun gibi.
Fırsat verilmesi önemli
Çok önemli hatta.
Aşk bir yanılsama
Kendinizi inandırmak istediğimiz
Aslında olmayan ve seninle oynayan bir illüzyon
Çok doğru
O yüzden umursama kanka öyle bir şey yok
Aşk gerçek olsa
Aşık olan kimse aşık olduğunu aldatmazdı.
Kadın ve erkek için her ikisi içinde geçerli bu dediğim.
Kader dediğimiz şey kendi tercihlerimiz değil midir? Tesadüf olabilir fakat tesadüfler de bizim seçimlerimizin bir sonucudur.
Evet belki de öyledir
Aşk bence bela 🤣 şans işi
Belanın ne zaman patlayacağı belli olmuyor haklısın.
Öyle
Kader istemesende bir gün aşık oluyorsun yani kaderinde ne varsa o yaşanıyor
bitince de acıtıyor ama jsjs
Beni güçlendirir ama sizi acıtıyorsa kişiden kişiye göre değişir 😉
Kader olduğunu düşünmek istiyorum, bizim tercihler biraz fiyasko oldu
hep aşk sandık
Yıldırım çarpması. Bizim elimizde olan bişey değil😐
Fena çarpıyor ama
kader bence. hic olmaz dedigin kisiyle bile olabiliyo
En beklemediğimiz anda. En aşka inanmıyorum dediğimiz zamanda hem de
Başlangıcı kaderdir. Bazen bir anda bir bakışla başlar. Bu nasıl kişinin elinde olsun ki? Devamı da kişinin ta kendisinin yaşadığını nasıl yorumladığına bağlı değişir. eğer o duyguları kişi doğru kullanabilirse ortaya çıkacak kişi asla eski sen olmazsın ve bu harika bir geçiştir. Tabi bu, duygularının ne kadar yoğun olduğuyla doğru orantılı..
Aşk tercihtir. Aşık olmak için adımlar atarsın, önce aşık olmayı tercih edersin daha sonra aşık olacağın kişiyi seçersin.
Öyle başıma geldi kader işte havaları yoktur gerçek hayatta.
Seçimdir. Çünkü seçimler doğrultusunda kaderimiz şekilleniyor.
Bu dünya her şey dert meşale kimse kimseyi tanımak istemez ki Rabbim onlari bir araya getiyor Allahda vardır bir bildiği diye düşünüyorum hakkından hayırlısı kaderi Allah birak mutlu ol
Demek o ki kaderi ni Allah birak mutlu ol
eyvallah
🙂
Bizim kriterlerimize göre oluyor bence. Biz de farkına varamıyoruz ama
Tabi ki. Her insanın belirli bir duruşu olmalı
Kader oyunu bazen şans
kaderin cilvesi
Kader olduğıunu düşünüyorum
olabilir
Kader olduğuna inanıyorum
İnançlarımıza sıkı sıkı tutunmaya çalışıyoruz bakalım
Gözlemlerim de bu şekilde 😄
Gözlem severim :)
kader ce tercihin buluşması
Kesinlikle çok doğru
Kaderimde bu da mı vardı.
Yok magatma ghandi vardı
Ben ordan bi indira gandi alim 🤣🤣
Var mı yok mu?
Değişiyor hep
Bence de
Benim kendi tarafımdan baktığım da kader
Öyle bence de
Kader tesadüflere inanmam
Tesadüf değilmiş onlar :)
Her ikiside aslında biz seçiyoruz ve seçtiğinimizin olumsuz neticelerini yaşıyoruz.
Kader bence ne demişlerr kaderin eninde sonunda ne olursa olsun karşına çıkar
Kader gayrete aşıktır aşk ise O dur
Tercih ama birazda şans gerekiyor
tercih
meselesi
Kaderr
tabi ki
Aşk hem cüzdana hem ruha zarar
Mental sağlığa da öyle
Kader istemesende bir gün aşık oluyorsun yani
Aynen öyle
Keder