Sevgilimi aldattım, toksik ve güvensiz bir ilişkiyi bitirip yalnız kalmayı mı göze almalıyım yoksa toparlamaya mı çalışmalıyım?

17 aylık bir ilişkim var, hep ekran görüntüsü istiyor, arama kaydı, WhatsApp vs. İnanmıyor, gittiğim yerlerden fotoğraf, video istiyor. Evlensem de düzelmez gibi... Geçen gün buluştuk, sözünü kestim diye aniden kızdı, cümlesini tamamladı, şimdi sen konuş dedi, sonra onu dinlemediğim bir anda omzuma vurdu sertçe pat pat diye, irkildim, tuhafıma gidiyor davranışları, aniden parlıyor kızdığında falan. Aramızda en ufak bir şey olduğunda, kavga ettiğimizde engellemeler, her yerden çıkarmalar başladı. Bir kere devamlı çevrimiçi, sildim dedi, A101 WhatsApp'a yazdım dedi. O arada balkondayım diyordu, görüntülü arıyorum, hastanede dışarıda çıkıyordu ya da akşam telefonunu açmıyordu, gündüz dişçiye gittiğini annesinden öğreniyordum, saklıyordu. Neyse kavga ettik, beni yine engelledi ama ben bu sefer dedim kesin ayrıldı, ona da sinirlendim yine engelledi diye, Instagram'dan yakışıklı bulduğum, istek atanlardan kabul ettim. Biri yazdı, konuşmaya başladık ama bana o kadar iyi geldi ki.. Sonra bu benim engeli açtı, onunla da konuşmaya devam ettik, bana iyi gelen çocuğu da silemedim, biliyorum yaptığım doğru değil ama içimde bir karar verene kadar bunu yapmak istedim. Sonra uyumlu gelmediği için neyse, biraz önce bana iyi gelen çocukla sesli konuşurken o aradı, aradığınız kişi başkasıyla konuşuyor dedi galiba. O saatte illa görüntü istedi, ben de konuşmamı istemediği arkadaşımın adını söyledim, ekran görüntüsü istedi, sildim dedim, o zaman arkadaşından iste dedi. Sizce ne yapayım, ne söyleyeyim, bana yardım edin? Engelledi beni ama ara ara çaldırıp kapatıyor, sonra geri engelliyor, deniyor beni sanırım... Diğer çocuğa gelince iyi hoş ama ya olmazsa yalnız kalmak da istemiyorum ayrıca ben boşandım sevgilim her şeyi bilerek kabullendi ama ya o çocuk kabul etmezse?

Sevgilimi aldattım, toksik ve güvensiz bir ilişkiyi bitirip yalnız kalmayı mı göze almalıyım yoksa toparlamaya mı çalışmalıyım?