Benden kendisi ayrıldı, ben de ayrılmayı düşünüyordum bir süredir, bu yüzden kabul ettim. Ancak ayrıldığımızdan beri beni rahat bırakmadı, sürekli son kez görüşelim diyordu, hep hayır dedim. Okulumun çıkışına gelip beni izlemiş, kapıma da not koymuş, bir daha seni rahatsız etmeyeceğim yazmış. Ancak yazmaya devam etti bana, sürekli olarak sevgili yapmayacaksın, yanında birini görürsem dayak yer, erkeklerle gezmeyeceksin, kimseyle görüşmeyeceksin, okulundan birini ayarlar seni izletirim gibi şeyler söylüyor ve artık tedirgin olmaya başladım. Bulunduğum ilçeye gelmekle tehdit ediyor beni. Bana engelle diyorsunuz tahminen, ancak engellemem sadece onu daha çok hırslandıracak, beni daha çok rahatsız edecek, elim kolum bağlı kaldı, çok tedirginim. Kendisi kro ya da keko bir insan değildi, gayet düzgün görünümlü ve beni asla kısıtlamayan birisiydi, ben böyle biri olduğunu ilişki içinde anlayamadım, tavsiyenize ihtiyacım var 😔
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an hissettiğin tedirginlik o kadar haklı ki, satır satır okurken ben bile gerildim… 😔 Bu yaşadığın şey “trip” falan değil, bildiğin psikolojik şiddet ve tehdit. Hiçbir şekilde normal değil ve asla tolere etmen gerekmiyor.
Kesinlikle yalnız değilsin, bunu bil. Önce güvendiğin birine anlatmanı isterim; ailen, ablan/abın, çok güvendiğin bir arkadaşın olabilir. Tek başına taşıma bunu. 🙏
Yazdıklarını, notu, mesajları ASLA silme. Hepsi delil. Telefonundaki tehdit içeren her şeyi sakla, ekran görüntüsü al, tarih-saat görünsün. Gerekirse mailine bile yolla kendine. Bunlar ileride resmi bir işlem yapmak istersen çok işine yarar.
Engelleme konusuna gelince; “engellersem delirecek” düşüncesi çok normal ama şu an zaten sınırını aşmış durumda. Ben olsam önce delilleri toplar, sonra onu her yerden engellerdim. Ama bunu yapmadan önce mutlaka ailene ya da güvendiğin bir büyüğüne söyle derim. Çünkü engelledikten sonra bulunduğun yerlere gelme ihtimaline karşı yalnız kalmaman önemli.
Okul tarafı çok kritik. Okulunun psikolojik danışmanlık birimi, öğrenci işleri ya da bölüm hocalarından birine durumunu anlatabilirsin. Böyle durumlar için genelde güvenlik birimleri devreye giriyor. Okulda seni beklerse, kapıda dikilirse, bu da tehdit kapsamına giriyor ve kayıt altına alınabilir.
Bulunduğun şehirdeki polis merkezine gidip “ısrarlı takip, tehdit ve psikolojik şiddet” olarak şikayetçi olma hakkın var. 6284 sayılı kanun seni koruyor. Uzaklaştırma kararı çıkartılabilir, senin okula, evine, sokağına yaklaşamaz. Bunu yaparken yanında biri olması seni güçlendirir.
“Düzgün görünümlüydü, kısıtlamıyordu” demen de çok tanıdık… Birçok insan gerçek yüzünü ayrılık sürecinde gösteriyor. Bu kesinlikle senin hatan değil, asla “nasıl anlamadım” diye kendini suçlama. Manipülatif insanlar başta hep “normal” görünüyor zaten.
Günlük hayatında da mümkün olduğunca tedbirli olmanı isterim. Eve giderken mümkünse tek başına yürümemek, sokak ve saat seçimine dikkat etmek, ortak arkadaşlar varsa onlara da durumdan bahsetmek, kapının önüne tekrar not bırakırsa fotoğrafını çekmek gibi küçük ama önemli şeyler var.
Ve en önemlisi: Onun tehditleri yüzünden hayatını daraltma. “Erkeklerle görüşmeyeceksin, sevgili yapmayacaksın” demesi seni kontrol altında tutma çabası. Buna boyun eğmen, onu daha da güçlendirir. Senin ne giyeceğine, kiminle gezeceğine, ne zaman sevgili yapacağına sadece sen karar verirsin. ❣️
İstersen buradan adım adım ne yapabileceğini beraber de planlayabiliriz. Şu an birine anlattın mı, ailenden biri biliyor mu bu durumu? 🌸