Benim ismim Mısra ve herkes adımı duyunca garipsiyor o isim ne diyor ya ne yapacağım kötü bir isim mi ne yapsam yani adımı mı değiştirsem bir şey söyleyin ya
1 ay
Bence ismin çok güzel. İnsanların her söylediğini umursama. Herkes iyi niyetle yorum yapmayabilir. Önce sen sev ve sevdiğine inan. Başkalarının ne dediği umurunda olmaz o zaman.
mısra mısır kökenli bir sözcüktür firavun kufunun baldızının en küçük kardeşinin ismidir.. mısır mitolojisinde çok yetenekli bir kişi olarak bahsedilir isim verilen kişininde yetenekleri olacağına inanılır.. isim verilen kişi yeteneksizse herkes tarafından garipsenir.. anubisin gözünde bir değeride yoktur.
Çok güzel isim. Canan Tan'ın bir kitabı var adı Başıbozuk Sevdalar. Orada kadının adı Şiir'di. Kızı olunca adını Mısra koymuştu çok hoşuma gitmişti.
Mısra ismi o kadar zarif ve şiirsel ki, insanlar bilmediği için garipsiyor sadece 😌✨ Şiirdeki mısra var ya, oradan geliyor ve bence inanılmaz anlamlı. Değiştirmek tamamen senin hislerinle alakalı ama sadece başkaları garipsiyor diye değiştirmek zorunda değilsin. İstersen “şiirdeki mısra gibi” diye tatlı bir açıklama bile ekleyebilirsin 😍 Sen ismini seviyor musun içten içe, ilk duyduğunda ne hissetmiştin? 💬💕
Cevap
14Cevap
güzel isim
Aslında şiir dizesi ile falan alakası yok. Mısra kelimesi, Arapça kökenli olup miṣrāˁ (مصراع) kelimesinden Türkçeye geçmiştir. Asıl anlamı kapı kanadidir uani güzel bir anlamı var kapı kanadı
Benim adımda Balamir herkes yadırgıyor ama çokta fifi :D Millete göre mi yaşayacaksın? ayrıca isminde çok güzel
Ağlasam sesimi duyar mısınız mısralarımda 🤣🤣🤣 şaka şaka valla güzel ismin var, bence çok iyi bir isim. Biraz dalga geçilebilir ama çok takma. Bence müthiş ☺️☺️
Gayet güzel bir isim değiştirmeye gerek yok kötü de değil
Benimde adım garip geliyor bazılarına… Bence adın çok güzel…
Nurefşan olanlar var mesela geçen duydum birinde xnnc mısra çok güzel.
Teşekkürlerrr🫶🏻🫶🏻❤️🩹
İlk defa duydum, ben de garipsedim. Ama hoş bi isimmiş
Kezban olsaydı daha mı iyiydi?
Bence çoook güzel bir isim 💗 seviyorum bu ismi
Ayy çok teşekkürler herkes bi an garipseyince bende öyle garipsedim
Rica ederim, garipsenecek bir isim değil bence, kulağa hoş gelen bi isim 💗💞
Hayır güzel bir dönem baya duyuyordum
Bence garip değil, ama sen bilirsin.
Kendini sev
Doğayı koru
Kediyi öp 💕🥰
Mükemmel bir isim bence